Kool: Arca muka buku telefon

Aku tidak ingat bilakah kali terakhir aku membaca buku telefon. Err, membaca? Mungkin di usia kanak-kanak. Buku telefon yang sarat denga...


Aku tidak ingat bilakah kali terakhir aku membaca buku telefon. Err, membaca? Mungkin di usia kanak-kanak. Buku telefon yang sarat dengan nombor telefon berserta dengan alamat rumah ini setiap tahun di'update oleh pihak Telekom. Hurm. Sekarang, masih diguna lagikah buku tersebut? Maaf, rumahku sudah lama tidak menggunakan telefon gangang. Jadi aku tidak tahu perihal buku telefon tersebut. Alex Queral memiliki idea kreatif dengan menjadikan buku telefon sebagai suatu seni arca muka. Beliau membuat lakaran muka seseorang di atas sekeping kertas dan melampirkan kertas tersebut di atas sebuah buku telefon terpakai. Kemudian dengan mengguna bilah pencukur, beliau mengukir buku telefon yang setebal beribu-ribu muka surat itu hingga membentuk potret 3D. Tabah sungguh beliau mengukir. Apa-apa pun, ayuh kita lihat potret yang dihasilkan oleh beliau.




























Sumber: projectsgallery

Jom baca artikel yang lainnya.

cool 4742108371836557630

Post a Comment Komen Blogger

  1. wow! hebatnya Alex Queral ni... bukan senang nak ukir buku yellow pages tu.. and he is so details.. tapi why all male... and no female?? Mesti dia malas nak ukir wajah pompan kot... ha ha ha well done KOMIK i love this post of yours it's so artistic... so amazing how he can be so... patient... ^^ nice... hu hu hu

    ReplyDelete
  2. hu hu hu org pertama yg komen la la la la... tapi still lum cukup quota ha ha ha ^^ inilah kospirasi ku kikiki

    ReplyDelete
  3. hohoyy, nape diorang xbuat muko den ?? hahaha

    ReplyDelete
  4. aku setuju dengan pendapat ang,en.kopi.. beliau sungguh tabah..huhu.. mintak2 beliau ni mgunakan pcukur elektrik sbb kalo pakai pcukur manual aku akan dilanda kejelesan melampau dgn tahap kerajinan beliau..haha

    ReplyDelete
  5. fuyooo, tapi muka bakal hubby den 1 pun takde, hohoo :D

    ReplyDelete
  6. @ ppp. err maybe sbb mpuan rambut pjg,so makin byk kije yg die kne buat..tu yg die buat llaki jer...konspirasi

    @ siti_naq. muka hang cantik sgt kot tu die segan nk ukir :)

    @ syakir. kahkahkah..ak dengar pcukur electrik tu buat ak gelak besaq...tak tpikir lak ak tang shaver tu..ahha

    @ dakara. err tu mister BEAN ada tu..xnak ker die? hehe

    ReplyDelete
  7. KOMIK: Yup dah agak dah... and dia takut kot... klw buat kat buku tu akan mencacatkan kejelitaan asli wajah pompan tu ha ha ha konspirasi... yeah!!! ^^

    ReplyDelete
  8. apsal kreatipp sgt ni ha!!ohsemm sgguh..

    ReplyDelete
  9. gile kentang ahh tangan berseni,,,~~!

    ReplyDelete
  10. kreatif..tp muka cm menakutkn jer..

    ReplyDelete
  11. okay. yg ni kreatif dan impressive. rajin gila kot. hmm. berapa bulan nak siapkan satu tu ? terkedu aku.

    kalau aku, buku Yellow Pages (yg dah berkurun aku taknak tu) aku buat kapal terbang kertas je.

    p/s : haha. komen Amirul Verdasco Nadzri pasal pencukur elektrik tu buat aku tergelak besar.

    ReplyDelete
  12. ehh ehh. by the way, hidung dlm gambar #1 dan yg last tu, hidung yg sama kan ? MANCUNG nor :D

    ReplyDelete
  13. camne dia buat tu?senggama minda betul lah..haha

    ReplyDelete
  14. kagum betul dengan orang kreatif. buku telepon lama aku dulu terbuang macam tu je...tak dapat nak tiru. eh! haha

    ReplyDelete
  15. terbeliak biji mata tgk hasil seni dia.. erkk.. macam mana eh dia buat.. timbul tu nampak.

    ReplyDelete
  16. Lawanya... T___T

    kenapa kreatif sgt..huhuhu. Err..yg lana paham, mula2 dia lakarkan dulu pa yg die nak buat kt ats skpg kerts kan?

    pastu baru 'ukir' kat buku tepon ek..err..aku kompius sbnrnya..macam ala2 guna kertas tekap ke zaman kecik2 dulu.

    ReplyDelete
  17. ha.. nampak jer muka mr. bean terus tergelak bhahahahaha...

    memang tabah dia ni ...

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Arkib

Artikel terkini

item