Cool: Seni pensel vs kamera

Ben Heine adalah seorang pelukis, illustrator, tukang membuat potret dan karikatur serta merupakan seorang jurugambar. Banyak sungguh ba...


Ben Heine adalah seorang pelukis, illustrator, tukang membuat potret dan karikatur serta merupakan seorang jurugambar. Banyak sungguh bakat beliau ini. Bertahun-tahun pengalaman dalam penerokaan grafik, telah membuatkan beliau dikenali dengan nilai artistiknya yang tersendiri. Hasil seni beliau berjudul 'Pencil vs Camera' sangat kreatif dengan menggabungkan lukisan menggunakan pensel dengan imej daripada kamera. Sangat awesome. Aku ketika form 5 dulu ada mengambil subjek seni dan kenapa aku tidak terfikir idea sebegini untuk berkarya. Sigh. Apa-apa pun, scroll bawah untuk menikmati air tangan beliau ini.
































Sumber: benheine

Jom baca artikel yang lainnya.

seni 2024231952008946354

Post a Comment Komen Blogger

  1. Owh dia ni mmg hebat cuba Komik bca betul betul nama dia di hujung tu ada tak tulis Ben Heine Perry Perry Putih he he he ^^

    ReplyDelete
  2. hebat.. takjub... kalaulah aku ada bakat melukis huhuhu.. aku nak juga lukis komik hehehe..

    ReplyDelete
  3. huhuu cool gilerr beb... aq pndai lukis jgk tp lukis anak ayam dlm reban.. hihihih

    ReplyDelete
  4. giler wei,aq nk try gak la..(^^,)

    ReplyDelete
  5. ohmyenglish lagik !!

    alahai..aku nak satu la..tapi mane nk cari org ni ekk :)

    ReplyDelete
  6. Oh my God.. benar benar really amazing.. hehehe..
    akupun pandai melukis, tapi melukis Worm je.. serius.!!

    ReplyDelete
  7. mereka2 ni mempunyai imaginasi yg tgi...

    ReplyDelete
  8. impressive! yg ni aku suka gilaa weh. style habis laa.

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Arkib

Artikel terkini

item