Cool: Potret daripada manusia

Alan Craig, seorang jurugambar berbakat menghasilkan karya yang mimik seperti menghimpum dan menyusun segerombolan manusia hingga memben...


Alan Craig, seorang jurugambar berbakat menghasilkan karya yang mimik seperti menghimpum dan menyusun segerombolan manusia hingga membentuk potret ikon fotogenik seperti Elvis Presley, Audrey Hepburn, Lucille Ball dan Marilyn Monroe. Ini mimik seperti kaedah aerial photography. Apa itu fotografi aerial? Dalam bahasa mudah fotografi yang dilakukan pada tempat tinggi tanpa kita menjejaki kaki di tanah.  Sila klik pada gambar untuk pembesaran bagi mengelakkan kekeliruan. Jangan pula anda menyangka semua ini adalah semut-semut hitam berkerumum pula. Hehe.






Sumber: viningsgallery

Jom baca artikel yang lainnya.

muka 3810340574743336089

Post a Comment Komen Blogger

  1. Awesome trisome cool lahh ! :D
    sekali buat photoshoot untuk ni mest nak kena guna khidmat ramai org.

    p/s : ehh aku baru tahu nama dia Lucille Ball. selalu nampak gambar dia di mana2 sbb dia cantik sgt, tapi tak kenal siapa. kejam kan ?

    ReplyDelete
  2. org betul ke org mainan tuh???

    ReplyDelete
  3. HahahahaXD
    Aku setuju dengan soalan Syakir Rahman^^

    ReplyDelete
  4. eh! kalau buat mke ak , cun nie ! ehh! . hakhakhak

    ReplyDelete
  5. Terbaik betul soklan si syakir,hahahhaa.

    Aerial photography..urm, camna lah dia nyusun2kn ek org2 tu..

    eii, tak sah aku lau pikir cmne la org2 seni ni bekerje,heh

    ReplyDelete
  6. org betul eh tu? memang awesome abeh la..

    ReplyDelete
  7. waaa, hebat gile, nak kena ade cooperation dari semua org. kena bayar ke orang2 tu? kalau dia bayar, aku pun nak join, hahaa :D

    ReplyDelete
  8. nak blocking sekor2 mampos.. kena buat line dulu kot.. tapi nmpk cam orang betul..maapkan aku..aku short-sightedness..huhuhu

    ReplyDelete
  9. Ni memang awesome gile ! Hewhew.

    ReplyDelete
  10. owh potret manusia semut... cantik, rasa2nya klw Alan Graig ni guna heli pun ok gak utk gantikan konsep ariel photography...

    p/s: last call 1233 sudah...hu hu hu ^^

    bw di subuh hari 6.09 :P

    ReplyDelete
  11. @ ety..a'a ak pon bru taw jgk..ko kn mmg slalunya kejam pon. smue org taw..kekeke

    @ syakir, ary, lana, aida. ak baca die ckp gne org betul. lg stu die ni jurufoto. tp ak pon was-was juga bila ak zoom tgk bibir merah tu. manusia2 merah tu xnmpak mcm manusia (nmpak mcm kne lukis) atau mayb diorg tu smue fully cat badan diorg dgn kaler merah kot. maybe la

    ReplyDelete
  12. En.Copy Paste a.k.a Torres celup : hahahaha. aku jadi kejam pun, belajar dari komen2 sinis kau . HAHAHAHAHA :D

    ReplyDelete
  13. wow..memang AWESOME sangat!!

    ReplyDelete
  14. peh fist time tgk hasil seni cam ni.. kreatif btl ek.. ada je idea dorang..em dah kojenya cm tu.. apapun very nicelah.

    Nk thanks ek selalu dtg blog Nh. aku je yang mis ke blog ko hahaha.

    ReplyDelete
  15. rajin bebenor depa org ni .. teringat time dajah bape ntah cikgu suruh buat bentuk jalur gemilang.. kah3 jenuh cikgu jerit2 susun budak2.. ntah jadi k tdak bentuknya.. hihihihi smpai skrg xda bukti ag.. wakakaka

    ReplyDelete
  16. org2 tu nmpk mcm serbuk pemadam je
    btw,mmg kreatif !

    ReplyDelete
  17. Alan Craig mmg talented benor . pfff

    ReplyDelete
  18. sporting sungguh manusia-manusia itu haha.. sekali pandang macam bini kacang hitam pun ada.. ni baru berbakat namanya :D

    ReplyDelete
  19. biar benar semut2 ni .... ? haa, aku tau . ni mesti semut2 mati depa kumpul .. :)

    ReplyDelete
  20. ya allahh ... aku ingat semut ! orang rupanya . apasal aku kata semut ??? patut pun . =='

    ReplyDelete
  21. @ teya. hhahaha hang ni dah mamai ni. sila tido skrg :)

    ReplyDelete
  22. LATEST UPDATE: ini bukan aerial photography tetapi mixed-media artwork..harap maklum....alan craig mlukis org2 tersebut seakan2 ianya aerial photography...harap maklum

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item