Cool: Penjahat dunia dikartunkan

The Legion of Real Life Supervillains merupakan koleksi illustrasi mash up antara tokoh yang dilabel sebagai penjahat dunia dengan watak...

legion of doom

The Legion of Real Life Supervillains merupakan koleksi illustrasi mash up antara tokoh yang dilabel sebagai penjahat dunia dengan watak supervillain di dalam komik. Dihasilkan oleh Butcher Billy yang merupakan seorang illustrator berasal dari Brazil, menggunakan Hitler, Bush dan etc sebagai penjahat dunia. Aku hairan kenapa Mark Zuckerberg termasuk sekali dalam senarai. Adakah kerana beliau telah menjadikan Facebook sebagai senjata untuk melalaikan umat manusia? Membunuh realiti untuk hidup kekal bahagia di dunia maya?

This series is an experiment where a dictator, a psycho, a murderer (sometimes they are the whole package) or even a suspicious figure from real life is mashed with a comics bad guy - strangely related some way or the other with his counterpart. -Butcher Billy-


legion of doom 2

legion of doom 3

legion of doom 4

legion of doom 5

legion of doom 6

legion of doom 7

legion of doom 8

legion of doom 9

legion of doom gif

legion of doom gif 1

legion of doom gif 2

legion of doom gif 3

legion of doom gif 4

legion of doom gif 5

legion of doom gif 6

legion of doom gif 7

legion of doom gif 8

legion of doom gif 9

Sumber: butcherbilly

Jom baca artikel yang lainnya.

illustrasi 3494206609103657125

Post a Comment Komen Blogger

  1. ahahahaha...zuckerberg pon jahat gak ke???

    ReplyDelete
    Replies
    1. syakir aku rasa sbb die yahudi.. so kire jahat gak

      ye x miko? errr

      Delete
    2. mungkinla sbb mark zuck sokong zionis...

      Delete
    3. oh.. tak sangka aku.. haha mark zuck pon join..

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. meletakkan hyperlink seumpama tidak mghormati tuan blog..

      Delete
  3. hahaha. muka Zuckerberg tu macam sesuatu je. kelakar aku rasa.

    sesuai la tu jadi Loki

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum. kenapa Osama b. Laden termasuk sekali???????

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dunia kan dah label beliau sebagai ketua pengganas =.='

      Delete
  5. Bush two face? Hmmph..*berfikir* Aku tak ingat sgt supervillain kartun omputih sbb terlampau bnyk tgk cite korea..eh aku rasa matched la sbb dia konon hero menentang keganasan.. Spesis talam.. Huhu.. Pooddahh!*emo*

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk watak supervillain kat atas tu dri komik batman, spiderman...a'a aku stuju dgn hg. ptuihhh! *emo jugak ttiba*

      Delete
    2. puiii ~ *x minat korea* *emo pasal korea...eh!!*

      Delete
    3. syak, ekau nak kono lompang yo?*emo* baru aku perasan, kat background gambar tu ada tulis latar belakang setiap supervillain.. aku syak dia cilok dari wikipedia *gigih goggling2*

      Delete
    4. bagus! alert jugak hg. hg orang kedua yg perasan. aku yang pertama. hoho

      Delete
  6. ak musykil apee sbenar masalah pacikk zuck tuee haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya Butcher Billy tu trauma sbb FB dia kne hacked. tu yg dia salahkan pakcik zuck tu...*mohon buat2 percaya* =.='

      Delete
    2. hahahahaha.. baik. aku percaya *pura2 percaya :)

      Delete
  7. bingung aku memikirkannya.. hahaha

    ReplyDelete
  8. pergghhh..dari cerita sains dah masuk sejarahlah pulak dia..hahah..

    Mark yang sikit punya hensem pon jahat juga ke?? hahaah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa? sains? sejarah? giler blurr aku =.='

      Delete
  9. haha..jahat punya olang..tiba2 dikartunkan..impressive..

    ReplyDelete
  10. yang Mason tu , muka dia ada nampak iras Johan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. emm bagusla. hg orang kedua yg perasan. aku yg pertama :P

      Delete
    2. kenapa gadafi tu pkai suit superman? superman bukan baik ka, selamatkan orang.

      Delete
    3. itu bukan superman...tapi bizarro. klon jahat superman

      Delete
    4. lagipun kan logo S tu terbalik...lain.

      Delete
    5. eh, ya kan. lagipun muka dia yg bengis memang tak sesuai nak jadi superman.

      Delete
  11. Haha I tak faham why Galactus is portrayed as a villain. Lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pasti. Bukan ke Galactus ni yang arahkan Silver Surfer utk hancurkan bumi dalam Fastastic 4?

      Delete
    2. Yup that's him alright. Tapi Galactus buat semua tu bukan pasal benci or anything, simply sebab dia lapar. But I suppose dari pandangan mata manusia Galactus ni jahat. Hahaha :)

      Delete
    3. Galactus is a threat to humankind and Earth. So unlucky for him to be a villain. :P

      Delete
  12. Macam2 eh dunia skg ni.. Ishh isshh

    ReplyDelete
  13. Kenapa penjahat-penjahat di one piece tak ada?? heeeeee...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, tak tahu nk jawab mcm mana..huhu. mungkin dia bukan peminat one piece? mungkin

      Delete
  14. oh.. ya. one piece dah sedia kartun.. jadi tak perlu di kartun kan lagik?

    ReplyDelete
  15. tak hensem langsug muka penjahat-penjahat di atas, LOL mohon si Butcher tu kasi touch up sket muka2 derang tu... dah la jahat.. tak encem ekekeke. MIKO ni ada jer brilliant idea utk n3 beliau keep it up... simple and nice...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu penjahat bermuka hensem, takut nanti anak2 dara jatuh hati lak kepda mereka =.='

      Delete
    2. kalau perasan muka penjenayah/penjahat memang tak hemsem. bukan nak kata tapi lebih kurang macam tulah. klau ada yang hensem pun hati tetap tak hemsem -_-"

      Delete
    3. adalah penjahat yg ensem mcm dr doom(julian mcmohan), tarabas(Nicholas Rogers)..tapi cerita dlm layarlah.

      Delete
    4. tarabas tu tak hemsem pun kak . ahha :3

      Delete
  16. gadaffi as bizarro, bizarro tu sape sbnarnye? lpas tu knape dia pkai baju superman? aku tak paham =="

    ReplyDelete
    Replies
    1. bizarro ni klon superman yang tak sempurna...mohon ko rajinkan diri utk gugel :P

      Delete
  17. haha banyak2 penjahat aku tengok Bush je...
    jahat giler... wkwkwkwh

    ReplyDelete
  18. huhuhu. tang osama tu nampak kejam dah...

    ReplyDelete
  19. klakar nye.. huhuhu.. bin ladin pon ade??
    soo kreatif..=.="

    ReplyDelete
  20. tapi kesian dia letak bin laden sbg goblin.

    ReplyDelete
  21. tak suker3 , sebab ade yang tak layak digelar penjahat , macam menghina lak ....

    ReplyDelete
  22. Salam.

    Dalam banyak2 tu, aku cuma taktau siapa Manson n Chapman.

    Pastu, yang bush tu, watak katun tu memang ngam dgn peribadi dia,hahahha. Talam 2,3,4, muka,kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua2 pembunuh...david chapman tu yang bunuh john lennon

      Delete
    2. john lennon..yg penyanyi tu eh? ishh, bnyk tnya plak,google kan ada,hehehe.

      Ooo..pembunuh..manson? charles manson tu eh? huu..memang serupa muka real ngan katon..

      Delete
  23. terbaik..tang bush tu mmg kena sangat..patutnya bkn takat 2 face jer,talam 14 ratus muka tu :)

    ReplyDelete
  24. Fuyyoo. Kreatif betul. Aku rase aku phm kenape Zuckerberg masuk dlm list ni. Facebook musnahkan family, friendship, relationship n marriage. Movie Social Network gmbarkan dia sbgai penipu, manipulative n conceited. Maybe dlm dunia nyata pun dia mcm tu kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehadapan sungguh tafsiran ko...huhu

      Delete
  25. ni mcm keratan akbar.. hahaha...

    ReplyDelete
  26. hm.....tak tau pun kartun apa ni, dlu tngok power rangerrs je. hahaha. *okay, ke laut*

    skong penyataan sal-iod pasal zukrberg tu .

    ReplyDelete
  27. adekah osama pun jaat?

    aku taktaulah nape aku suke yg misai kontot tu..
    die tegas, tapi die baik bila baca biodata die..kenal die mendalam..
    hmm..

    last skali akk suke part ayat ko meMbunuh realiti utk hidup kekal di alam maya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia baik sebab dia perangi org jewish kn?

      Delete
    2. tu pun salah satu , die berpeang dgn mengatakan org tua , kanak2 , kaum perempuan tak boleh di sentuh dgn tentera die..

      tu buat aku kagum..

      tang tu je lah..
      aku kene selidik lagi ttg die..

      Delete
    3. fuyoooo, siap buat kajian lg... *tgh buat muka kagum*

      Delete
  28. hohoho acane ni.. kenal spiderman je haa... haha :D

    ReplyDelete
  29. bush yg jahat..huhu aku nmpk dia yg plg jahat sekarg ni..:p

    ReplyDelete
  30. oh semua jahat2 ya.

    nanti eh kena cari dulu la tutorial tu sbb dah lama buat. tak ingat sbb terjumpa je. yg pastinya website omputeh.

    ReplyDelete
  31. mohon gambar aku di letakkan jugak sbb aku dah makin jahat sekarang... ekek

    ReplyDelete
  32. bush tu memang two-faced man..very laknatullah..pergi jahanam...

    ReplyDelete
  33. ada yang ku kenal ade yg tidak....kreatif lukisan tp mcm perli je...hohohoho.mark jaat sebab dia buat diriku lalai..ahahaha

    ReplyDelete
  34. semua muka ganas.. kecuali mark muka suci je tengok dengan senyuman gaya tak tergoda tu. haha. Pelik juga si mark terlibat sama. penjahat rupanya dia. hish hish hish

    ReplyDelete
  35. awat aku x kenai semua mereka ini?

    ReplyDelete
  36. hoooooo kenalkan leeza pd mrk2 di atas.. errrrrrr

    ReplyDelete
  37. aku nak cabut lari dululah... ramai penjahat kat sini...
    lariiiii!!!!!!!!

    ReplyDelete
  38. siapakah mereka2 ini? hi3

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item