Gemuk vs gempal vs obes vs terlebih berat

Ada yang memanggilnya gemuk . Ada yang menyebutnya gempal . Ada juga yang menyuarakannya sebagai obes . Dan ada yang mengatakannya terlebih...


Ada yang memanggilnya gemuk. Ada yang menyebutnya gempal. Ada juga yang menyuarakannya sebagai obes. Dan ada yang mengatakannya terlebih berat. Apa yang pasti ini tidak ditujukan kepada kelompok tertentu. Mohon jangan terasa. Apa yang aku cuba sampaikan di sini adalah merujuk kepada watak-watak fiksi yang telah diberi sentuhan illustrasi dengan tema berat berlebihan. Cuba anda bayangkan, Superman yang perkasa itu akhirnya menjadi seorang yang obes. Terlebih berat kesan daripada gaya pemakanan yang tidak sihat. Terbang di udara dengan perut berboroi yang terdedah. Kesan humor yang comel di situ.


Pesanan khidmat masyarakat.

Banyakkan minum air suam. Selalu bersenam. Ubah gaya pemakanan anda. Kesihatan adalah suatu nikmat yang besar. Jangan dibiarkan hilang. Ditujukan kepada kelompok tertentu.

Anda mampu mengubahnya...

Captain America
Captain America

Care Bear

Charlie Brown & Snoopy

Cookie Monster

Gizmo

Green Power Ranger

Jack The Pumpkin King

The Joker

Mario

Papa Smurf

Ronald McDonald

Spock

Sub Zero

Superman

Thor

Wonder Woman

Yoda

Zelda

Sumber: http://alexmdc.tumblr.com/tagged/famouschunkies

Jom baca artikel yang lainnya.

illustrasi 5433389956782340590

Post a Comment Komen Blogger

  1. Eh..

    mana gmbr encik kp versi obes..?
    kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu lepas kahwin baru jadi obes kot :3

      Delete
    2. amboi..da berangan nk obes lepas kawen..amboi..amboi..

      sbnrnya tergelak tgk superman tu..
      tak sangka bole terbang lg.. kakakaka..

      Delete
    3. sebab majoriti yang kahwin, akan jadi obes. takpun, perut akan jadi boroi~

      #perut boroi itu seksi... lambang lelaki setia. wkakakaka

      Delete
  2. ini mmg deep hehehe~~

    double like dari blog Anisa's Corner =)

    ReplyDelete
  3. hahahaha, wut i can say is, thorbaek...hahahha...nanak gomok....skg nih CP sangat3 kuat makan...apatah lagi CP dah stop bersukan...timbul kerisauan nih, planning nak jog...sampai ckg tak jog lagi nih ... hehehe ~ badan dah makin maju jer rasanya nih :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau malas nak jogging, main skipping jer. lompat2 setempat

      cepat keluar peluh n boleh kuatkan kardio *jantung*

      Delete
  4. hahaha . conan takde ke bang?

    ReplyDelete
  5. Cikgu i cakap

    "selalunya lelaki yang pendek, boroi, tak hensem ni poket dia tebal. duit berkepuk2"

    kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada keinginan untuk berkahwin dengan lelaki berciri-ciri sebegitu ke? ehhh...

      Delete
  6. comel je tgk cartoon tu..wahaha

    ReplyDelete
  7. mr copy paste rasa nya aku tengok dah macam nak boroi..that's why dia ambik gambar muka je..haha..ko jangan terasa hati yer aku kata kat ko..(i m just kidding here)..coz ko tulis kat atas sama aku tulis kat sini..oops sorry tak perasan dah letak gambar muka kucing kesayangan ko tu..peace luv from me..:>

    ReplyDelete
    Replies
    1. *tengok perut* jangan risau, masih lagi ada petak-petak. wakakaka

      Delete
  8. haha superman comel bila gumukk...:P

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum.

    List gmbr2 ni ada yg tak cukup.. mcm org atas ckp, mana pi gambaq hang yg gempal2? auwww,hahaha

    #Kopi, sihat kah kau?

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum sampai seru nak jadi gempal...

      terasa diri metabolisma tinggi.... hahaha

      Delete
  10. Salam.

    Singgah sat kopi.. :) Apa cer ko skrg ya..

    ReplyDelete
  11. Ha ha ha ha semua tak leh bla....

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Siap sudah. Cuma banner tu tak diturunkan... :o2:

      Delete
  13. Orang gemuk ni juga orang kata poket tebal.. hahaha.. Kalau kurus poket kempis ke? :)

    ReplyDelete
  14. Comel lah depa semua.. haha. paling comel care bear tu. haha.. aida pun salah seorang obes jugak rasanya. :P

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item