Cool: Gif foto vintage

Berikut adalah koleksi foto hitam putih Library of Congress di Flickr yang dijadikan gif oleh Kevin J Weir. Apa yang menarik tentang gif...


Berikut adalah koleksi foto hitam putih Library of Congress di Flickr yang dijadikan gif oleh Kevin J Weir. Apa yang menarik tentang gif ini adalah elemen aneh yang ditambah kepada foto vintage tersebut untuk menghasilkan kesan unik, pelik dan di luar tabii pemikiran. Spooky gif. Kerana yang normal adalah terlalu mainstream.













Sumber: fluxmachine

Jom baca artikel yang lainnya.

pelik 5086237694673777707

Post a Comment Komen Blogger

  1. Replies
    1. hahaha..gambar no.6 tu lawak..gmbar yg last pun best jugak..

      Delete
  2. gamba no 6 , mcm sweet sweet plaak ! haha

    ReplyDelete
  3. third maybe

    gile vintage weh... kagum aku

    ReplyDelete
  4. kreatif. nampak real je. :D

    ReplyDelete
  5. Siap ada yg mcm ala2 hantu penanggal (-_-)

    ReplyDelete
  6. erghh..

    gmbr last tu.. wuuuu..
    muka rela gila..

    ReplyDelete
  7. bijak oiiii...yg ular tu sengal..haha

    ReplyDelete
  8. cooooooooooooooooooooooooolllllllll!!!!!!! >.<

    ReplyDelete
  9. Semart giler tengok gambar2 ni. Hitam Putih Nice!

    ReplyDelete
  10. wahh...sangat2 meleTOP entri ni..
    NAL suka yang makcik jadi kelawar/burung tah...hehee

    ReplyDelete
  11. berani dia ngorat aku #_#

    ReplyDelete
  12. gempak cantik gambar nie.. aku suka

    ReplyDelete
  13. sorry miko lewat malam baru sempat datang and komen... well sebenarnya ppp terpegun tengok gambar-gambar animated gif ni.. rasa teruja... tapi yang 1st one tu looks real and paling creepy... mcm roh jahat dalam film GHOST tu... yes.... welcome back entri2 miko mcm ni la yg lama ppp tunggu... jan stop buat n3 ok :) miss the scary comic you shared last time LOL....

    ReplyDelete
  14. pic mother jones tu kool.. kopi, aku susah nk skrol ke bawah page nih.. sbb internet slow ke hape? aku bukak blog retis lain ok je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gif tu berat cket loading dia...

      Delete
    2. muhung bagitau sapa retis2 tu eh.. hahahaha saja jer nak wat kacau kat sini sementara mata tak mengantu?? at 3.28 am ==

      Delete
    3. bukan mengantu... MENGANTUK ==

      Delete
  15. Assalamualaikum. hahahaha tumblr punya pic memang awesome! sheila selalu amik gambar yang gerak2. kreatif kan diorang :)

    i love vintage to the max!

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a tumblr banyak gif yang best. dan yang best itulah kita kne share kat org..

      Delete
  16. pix no 5, tamo tengok lagi ..seriau ..

    ReplyDelete
  17. Haaaaa, gambar yg putus kepala dari badan, bergerak-gerak macam hantu penanggal tu, memang syiokkk '=.=

    Gambar yg lain-lain tengah loading, tetiba cuak nak tgk yang lain.

    Apa-apa pun, ni memang sangat unik dan sangat di luar tabii pemikiran :)

    ReplyDelete
  18. baikkk punyee gamboo... stylee dn unikk

    ReplyDelete
  19. hak3..
    lawak..
    takot pn ade gak..
    huk2..

    ReplyDelete
  20. wah semua awesome n cool sangat..

    ReplyDelete
  21. pelik2 nya gambar..awesome but scary pon ada

    ReplyDelete
  22. suka gambar yang 1st, sia ade roh keluar curi roh orang lain pulak, hahaa

    ReplyDelete
  23. erk..mengapa hitam putih tu seram..
    aku suke part ular masuk kat telingga tu..
    kemahen asyikkkk..
    paling cool- nenek bertukar..
    paling takut - no 2

    ReplyDelete
  24. aku paling teruja dgn gambar no 1, 2, 4 dan 6 haha...

    ReplyDelete
  25. Canggihnya! Jakun aku tengok. Tapi yg ular masuk telinga tu, err. Terasa2 lak kat telinga aku. Ish!

    ReplyDelete
  26. idea yg kreatif. !!!!

    cukup semua rasa, lawak ada, geli ada.euww..

    ReplyDelete
  27. Yes. Dapat komen last lagi. Haha. :D
    Btw, gambar2 tersebut memang sangat mind blow.
    Good. (Y)

    ReplyDelete
  28. First thought bile nampak gif no 2: Slenderman! hahaa. Gamba nombor 5 wat aku terkejut. Yg ke 6 feveret, cam kiut tp sadis gak la. heheehe. Tapi memang cool gile gif2 camni. Kreatif betul org zaman skrg.

    ReplyDelete
  29. wei....geli aku nengok ulor tu... yekkk

    ReplyDelete
  30. mula tengok rasa cool dan kreatif...
    bila scroll ke bawah, rasa seram pula...

    ReplyDelete
  31. bab2 misai tu tak menahan . sume mencanak canak naik . ekekeke . aku suka vintage style . vespa , mini cooper . kira aku ni retro la jugak sikit . nasib je rambut bukan style afro . kaskas

    ReplyDelete
  32. hahahaah.. comel plak mcm ni... syukew2.. ehh.. mggedik plak

    aq suka yg dkt ais tu.. hahaha

    ReplyDelete
  33. hu3 kretif betol..nanti kongsilah pulak tutorial dia.. nk cuba blajar...

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item