Cool: Satu benih dua pilihan

Animasi flash ini dipanggil Mitoza. Anda diberi sebiji benih dan 2 pilihan untuk dipilih. Setiap pilihan yang dibuat akan menjadi penentu b...


Animasi flash ini dipanggil Mitoza. Anda diberi sebiji benih dan 2 pilihan untuk dipilih. Setiap pilihan yang dibuat akan menjadi penentu bagaimana benih tersebut disemai. Aku berpendapat, Mitoza ini seronok dimainkan kerana ia bersifat abstrak dan memiliki nilai surreal yang menarik. Jadi, aku bagi 4 bintang daripada 5. Anda boleh mencuba kesemua pilihan secara rawak bagi melihat kesemua kesudahannya. Moral of the story, pilihan kehidupan kita yang tentukan. Baik buruk, semuanya bergantung kepada bagaimana kita mencorakkannya.




Update 14/01/13
Tag iframe digunakan bagi membolehkan flash ini dimainkan di browser Google Chrome.


Sumber: http://baboon.co.il/mitoza

Jom baca artikel yang lainnya.

flash 6984723270039152718

Post a Comment Komen Blogger

  1. miko tak tahu kenapa ppp tak leh nak main.. moving tapi bila click tak jadi apa2 =.=

    ReplyDelete
  2. @ppp... err, try pakai browser lain. try tgk jadi ker tak. flash ni berat cket. kne tunggu betul2 habis loading, bru boleh main dgn lancar

    ReplyDelete
  3. haah la nape aku pon tak leh main ni? aku baru bersemangat nak try

    ReplyDelete
  4. oh ok perhaps kena tunggu dia loading dulu ... ^_^

    ReplyDelete
  5. kena tunggu seminit dua dulu sblom main sbb nk kasi flash tu habis loading. harap maklum

    ReplyDelete
  6. oh pakai mozilla baru bole main :D

    btw memang syok, aku rase macam nak try buat semua sekali so that boleh tau ending dia mcm mane :D

    ReplyDelete
  7. xpernah main, baru hari ni tau pasal ni.. nti kena cuba ni

    ReplyDelete
  8. Salam miko... tak boleh main gaklah... emm.. cam best je tengok..

    ReplyDelete
  9. cun weh.agak menarik di situ yah hehe

    ReplyDelete
  10. owh..nk kene guna browsr lain ke..pttla gune ggle chrome ni xble..klik xde pe pun..heeee

    ReplyDelete
  11. Wah , macam menarik jer nih mr kopipasta . I'll try .

    ReplyDelete
  12. post ni pasal apa?
    saya tak paham --'

    ReplyDelete
  13. @arin lloha... err tak phm? kat bawah ayat2 tu ada 'game' flash mgenai 1 benih dan kita kne pilih option kiri/kanan utk mlihat apa yg terjadi kt benih tu..klu xnampak, pkai browser lain i.e firefox

    ReplyDelete
  14. ouh. kalau pakai chrome takleh ke?
    tak jadi apa pun :(

    ReplyDelete
  15. @arin lloha... ada yg ckp tak nampak klu pkai chrome. ak pakai firefox, IE ok jer. ak tak test kt chrome sbb ak xdak chrome.

    ReplyDelete
  16. ok. let me try.
    benda ni nampak best.
    tapi malang nyaa aku tak pakai mozila :( hukhuk U.U

    ReplyDelete
  17. oh my oh my .... line intenet sangat slowlah .....huhuhhuu.....

    wah , macam best ..... huhu

    ReplyDelete
  18. aku da cuba bersabar dalam 10 saat miko dan aku give up

    mencikkkk

    sume menda dlm blog ko jeles ngn aku, aku agak

    ReplyDelete
  19. mcm best je. tapi tak dapat nak klik...

    ReplyDelete
  20. guna chrome tak support.
    guna mozilla baru ok..
    mmg style..hahah

    ReplyDelete
  21. aku tunggu loading.. sambil tunggu makanan hehehe...

    * ni saja mau kasi semak ruangan komen ko kah??

    ReplyDelete
  22. paling best bila keluar hidung besar.. pastu siram air hidung.. pokok jadi besar gila..

    ReplyDelete
  23. serius: memang leeza setuju. kehidupan kita, kita tentukan.

    ReplyDelete
  24. aku boeh je main guna mozila.

    haa.. yang ni baru best, dah banyak kali cuba ^_^

    ReplyDelete
  25. xbergerak pn menatang tuh..bertabah itew tunggu dia bergerak..err..

    ReplyDelete
  26. @iffah @rapunzel @cikgu ma @yana

    gune browser lain selain Google Chrome. pakai firefox atau internt explorer baru boleh main

    ReplyDelete
  27. line sy x ok laaa... game eh?

    ReplyDelete
  28. wah awesome giler..gelak-2 wktu subuh cenggini xD

    ReplyDelete
  29. animasi yang unik..keren

    ReplyDelete
  30. aku nak majuk ngn blog ko da. boikot aku a tuh. sat aku try browser len

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  32. huhu... ni entry tentang game ek? akak tak faham da... singgah cni, follow cni & bls kunjungan tadi... :)

    ReplyDelete
  33. takde masa nak main, tenet very slow here. mencik~!!!

    ReplyDelete
  34. macam tak boleh nak play je.. hmm.. pelik2.. @.@

    ReplyDelete
  35. SILA GUNA FIREFOX ATAU INTERNET EXPLORER...

    Aku baru perasan, GOOGLE CHROME TAK SUPPORT flash yang aku embedded kat blog ni =.='

    ReplyDelete
  36. Miko finally PPP dapat play best ha ha ha guna Firefox oke kejap jew boleh main byk2 version lagi ^_^ nice

    ReplyDelete
  37. mcmna ni Miko... dah try tak leh... nak croll ke bawah pon tak leh klu guna keyboard... kena guna browser lain kot... nnt try

    ReplyDelete
  38. @potia... bro, kenapa ek flash yg aku embedded kat blog ni, klu pkai gugel chrome mmg tak boleh main?

    aku embedded code flash yg salah ker? mohon tunjuk ajar..

    ReplyDelete
  39. ala kena guna firefox ke.. ala..ala.. tacings nie.. teruja nak main tapi kena pakai browser lain pulak. :P

    ReplyDelete
  40. miko.. dh try klik.tp xjd pape pon... heheheh...

    ReplyDelete
  41. berdasarkan komen2 diatas, aku pun tak leh nak main... aku pakai chrome...

    ReplyDelete
  42. Waaaa! Tak reti main benda alah ni. Tekan tekan ttibe keluar anak burung baru menetas. Pastu kena pijak sampai penyek. Biji mata terkeluar. Trauma sekejap.

    ReplyDelete
  43. seronok anak buah aku dok main klik2 pilih memilih..hehehe

    ReplyDelete
  44. ooh mmg kool...tapi aku tak faham motifnya...dari segi kreativiti mmg kreatif lah dengan pilihan2 dia tu...

    ReplyDelete
  45. ok fine..... bpe lama dok main tekan2 bnda ni =.='

    apsal menarik sangat......

    ReplyDelete
  46. kusyuk bona den men mende nih. comel2 dan ad yg seram result die. btw kretipnyerrr!

    ReplyDelete
  47. pehhhhh,menarik gila kot..... :D

    ReplyDelete
  48. yeahhh chot dapat men benda ni..ahahahha seronok2..hehe cume lambt skit laa..he

    ReplyDelete
  49. Salam encik kopi pasta..hehe..:) nanti alek umah nak tgk lagi sekali nak main benda n

    ReplyDelete
  50. salam encik CP...:)

    memang menarik..leka jap main klik2...hehe :)

    ReplyDelete
  51. menarik2 :) lain daripada lain.. mcm game la plak :D haha

    ReplyDelete
  52. ralik pulak dokk maen burung tu..hahaha.kbye. thanks sharing..

    ReplyDelete
  53. weeehihihi . best main bnde ni . kopi paste byk lagi na . hehe

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item