Cool: Cara bodoh untuk mati

Dumb Ways to Die merupakan satu kempen kesedaran mengenai keselamatan ketika berada di stesen kereta api oleh Melbourne Metro Trains. Me...


Dumb Ways to Die merupakan satu kempen kesedaran mengenai keselamatan ketika berada di stesen kereta api oleh Melbourne Metro Trains. Mesej yang cuba disampaikan adalah menyeru orang awam supaya tidak melakukan perkara-perkara bodoh yang boleh menyebabkan kita boleh mati katak atau mati dengan sia-sia. Anda boleh menonton music video Dumb Ways To Die dengan klik spoiler di bawah. Lagunya agak catchy dan penuh dengan animasi yang comel. Walaupun nampak sedikit ganas tetapi ada nilai murni yang cuba disampaikan kepada umum.

























Sumber: dumbwaystodie

Jom baca artikel yang lainnya.

serius 8783905935622342852

Post a Comment Komen Blogger

  1. wah catik gif neh.. ingat flash.. ke die convert dari flash ke gif?

    ReplyDelete
  2. Ermm , tak tahu nak komen image kartun ataupun situasi kartun tu .hahaah.. Kalau image gif kartun tu , kreatif dan comel plak ..haha..

    Kalau ikut situasi kartun dan videonya plak , sanggup buat perkara bodoh untuk bunuh diri ..haha.. Apa-apa pun video dia cool le.. >_<

    ReplyDelete
  3. ahaha.. mmg betul2 bodoh r cara kartun2 tu mati.. tapi still cute... hahaha

    ReplyDelete
  4. kadang cuai sendiri....kartun comel bermesej :D


    lagu best...ulang2 dengar tak bosan. hehe

    ReplyDelete
  5. cantik laa katun ni.. hukhuk...

    ReplyDelete
  6. katun dia mcm lebih kurang yg tree friends tu kn??? hihihii...

    katun yg comell

    ReplyDelete
  7. haha lawak je. cuma tak berapa nak faham kartun 3rd last tu. nape gembira semacam? tak mati pun.. T_T

    ReplyDelete
  8. Muahaha . Aku xnak mati dengan keadaan bodoh . AKu nak mati dihargai . :P .

    P/s : disebabkan kelambatan internet di rumah aku menyebabkan aku xleyy nak bukakk video tu . :( . Btw , entry ko ni full picture . Cute lah gambar-II tuhh . :)

    ReplyDelete
  9. @azstory... gif tu ambik kat tumblr. err flash? tak. rasanya dr gif die buat video clip kot

    @azwar syuhada... sanggup ATAU maybe tak sedar terbuat benda bodoh

    @emma... itulah, senang2 mati katak

    @aien... a'a best lagunya. viewnya dh cecah puluh2 juta kot. video viral Aussie

    @lina... err tree friends tu mcm takde moral value jer di sebalik aksi2 ganas tu

    @nadia elena... kne tgk video bru phm. yg joget2 tu jual organ utk dapat duit free

    @sieyzu eiyka... video tu lain kali boleh tgk. err, blog ak ni mmg kaya dgn gambar2 :)

    ReplyDelete
  10. kepada yg nak mati atau bercita2 nak mati mohon cuba satu persatu ok... klu tak mati jugak cara pertama sila cuba cara kedua ok ekekeke

    miko code flash dah ada siap dengan demo lagi...

    ReplyDelete
  11. ok..agak bodoh mati macam ni...

    ReplyDelete
  12. haha dah penah tgk video ni kat you tube..lyn gak lagu dia..wahaha~ tp mmg cute katun kacang tuh;p

    ReplyDelete
  13. paling suka part dia nyanyi dumb ways to die so many dumb ways to die dumb ways to die ie ie so many dumb ways to die.. haha.. comel je. agaknya kat sana macam2 gaya bunuh diri ada kan.

    ReplyDelete
  14. cute...

    suke...

    suke tengok banyak2 kali :)

    ReplyDelete
  15. senangnya nak mati .. tapi bila mati tu yang susah -_-'

    ReplyDelete
  16. comel!!!!!!!!!!!!!!! nye kartun2 tu..hahah...tapi kartun yg warna hijau memakai topeng dan berkuku tajam tu saya tak faham la...boleh terang kan??heheh

    ReplyDelete
  17. @zahreen... yg itu klu ikut lirik lagu 'invite a pycho-killer inside'. mgajak masuk pmbunuh gila lam umah kita..itu kot

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  19. ko tau kan..aku tergelak time nih??

    wahahhahha!!

    ehh..over pulekk... :)

    ReplyDelete
  20. @cik ZAI...ya,ya ak boleh bygkan cmne ko gelak tu =.= lg lg ditambah dgn gelak cik iffah =.=' Haha :)

    ReplyDelete
  21. Adehh ngeri plak tengok.. huhu

    ReplyDelete
  22. Comel gila ! Comel gila !

    ReplyDelete
  23. telan gam yang tak menahan tu.hehehehehe

    ReplyDelete
  24. comel dan brmsg,2 yg pnting 2 :)

    ReplyDelete
  25. betul2 cool... hahaha... :D :D

    ReplyDelete
  26. HAHA.lawalah..smart.lucu.comel..:D

    ReplyDelete
  27. ahhh. belon saya sudah terbang macam mana ni...*gedebushhhhhhhhhhhhhh*

    ReplyDelete
  28. comel katun2 tu..
    walaupun ade yg mcm mengerikan...

    hihihih...
    tapai klau manusia betul mati macam tu, lagi ngeri..

    ReplyDelete
  29. comel

    kalo la aku ade internet superlaju

    kompem aku godek sume entry ko miko

    #aku nmpak nme aku disitu kah2

    ReplyDelete
  30. bafak cool seh.senang jugak nampak gaya.stress barangkali deh.haha

    ReplyDelete
  31. yang pegang duit tu tak mati pun.. siap gelek pinggul lagik kekekekeke...

    ReplyDelete
  32. tks follow (",)
    singgah sini balik

    ReplyDelete
  33. teringat kan cter happy tree friends...ahahaha

    ReplyDelete
  34. menatang tu comel...mcam guwa..tapi tak sebodoh guwa..hahaha..:p

    ReplyDelete
  35. comel nyeeee :D

    part dia nari dumb way to die to comeyy.. hehe

    ReplyDelete
  36. ok boleh la dipraktikkan lepas ni . trimas ye .


    harharhar

    ReplyDelete
  37. carik nahas betul ..tak de satu pon yang mati dalam iman ..hihihi yang paling tak bileh blah, ade ke dii timang timang nye sarang lebah tu, memang carik nahas :D

    ReplyDelete
  38. Aku suke gile lagu ni... dah stuck kat kepale sejak first time dengar dari video TheFineBros kt youtube. comel, ganas n kelakar. huhu

    ReplyDelete
  39. COOLnya! hahah. comel, walaupun ada scene agak ganas, tetap comel.
    hihi. motif dia sangat jelas.

    ReplyDelete
  40. part kreta api dengan tebuan tak boleh blah! hahahaha

    ReplyDelete
  41. blog ni sejuk (baca cool) ! mmg ssuai utk release tension time exam cmni . hehe

    ReplyDelete
  42. wahh...banyaknya flash. semua comel2. nak bunuh diri pun comel lg. hehe

    ReplyDelete
  43. oh benda ni.abg aq download,ayah aq main.addicted.seriously

    ReplyDelete
  44. ijin copy gambarnya.. keren abiz :D

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item