Cool: Mainan bercerita

Pada mulanya, Aled Lewis menjadikan bermain dengan figurin plastik ini sebagai satu hobi syok sendiri. Kemudian, beliau mendapat cetusan...


Pada mulanya, Aled Lewis menjadikan bermain dengan figurin plastik ini sebagai satu hobi syok sendiri. Kemudian, beliau mendapat cetusan idea untuk menukarkan hobi tersebut menjadi satu projek yang unik. Dengan berbekalkan permainan plastik yang dibeli di kedai permainan, eBay dan hadiah daripada kawan-kawannya, beliau menghasilkan projek yang diberi nama sebagai Toy Stories. Mainan plastik itu disusun dalam posisi tertentu dan ditambahkan dengan text perbualan untuk mewujudkan penceritaan yang bersifat humor. Sebanyak 100 foto ditangkap dan dimuatkan di dalam buku yang berjudul Toy Confidential. Toy Stories ini juga boleh didapati dalam bentuk poster dan kad. Jika berminat, anda boleh lawat laman web rasmi beliau.




































Sumber: aledlewis

Jom baca artikel yang lainnya.

illustrasi 4811980070557408109

Post a Comment Komen Blogger

  1. tukang komen 1st dan 2nd sila tuntut hadiah kat owner capital-h.my. dia bermurah hati nak hadiahkan domain percuma. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh patutnya aku komen kat sini..salah tempat..hahaha

      Delete
  2. ssh ker nak komen?cian dia..:)

    ReplyDelete
  3. idea aled ni boleh buat pendapatan sampingan.. ;). teringat kat kazen darjah 5 buat video kat youtube guna akaun mak dia..byk jugak duit masuk.. ;)

    ReplyDelete
  4. susah betul kalu orang otak kreatif ni. haha .

    ReplyDelete
  5. kreatif! guwa suka gambar yang "Guess Who!" nampak comel + lawak = buat guwa tergelak sensorang. sekali EncikKepalaBotakTengah tu pusing belakang, icu terus dia, terkejut beruk punya pasal. eh ade ke istilah terkejuta beruk. hehehe. :D

    ReplyDelete
  6. pergh ! memang hebat . otak kreatif boleh menghasilkan duit . hehe

    ReplyDelete
  7. pehh kreatif. haha lawak pon ade :D

    ReplyDelete
  8. apa lagi admin, kopi pasta la...hehe

    ReplyDelete
  9. cool la, kalau budak2 main mesti kita kata buang masa, ada benefit rupanya

    ReplyDelete
  10. kreatif :D huhu..

    versi biku cerita takde..? hee

    ReplyDelete
  11. ahahahaha... aku suka yg guess who tuh... anywy, mmg kreatif

    ReplyDelete
  12. cute...simple tapi aku faham erti ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusla kalu faham. nanti tak perlu dh tgk HBO pakai subtitle. ehhh :P

      Delete
  13. wah...!! comel jer semua haiwan2 tu..huhu..paling saya suke dinosaur tu "Guest who!" hhuhu...

    ReplyDelete
  14. Show Off~ hehe.. comel! yg 'brought u lunch' errr, seram..

    ReplyDelete
  15. terbaik la..double triple multiple sgla ple creative :)

    ReplyDelete
  16. he2.. done follow.. follow me back yea! =)

    ReplyDelete
  17. kretip giler! suka aku nengok. yg bab 'disgusting' tu buat aku gelak besar. haha :P

    ReplyDelete
  18. oit..kombinasi oren dgn hijau muda ni tak sesuai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa ya? mohon bagi cadangan. nanti2 aku ubah balik ikut ksesuaian..

      Delete
    2. aku cadangkan oren+hitam bro..

      Delete
    3. ok jugak cadangan tu. tp sbnarnya ak tak mahu tonjolkan sgt kaler kat tarikh masa tu nnt kaler kat nama id akan tenggelam...

      Delete
  19. oh yang 'i brought lunch' tu kejamnye. anak sendiri nak bagi ular makan?? tak patut tak patut.

    haah la encik kopi, betul kate encik H, kombinasi hijau+oren ni macam lain macam je. why not gune adik beradik hijau jugak berbanding oren tu? hijau yang ko pakai sekarang ni macam susah je nak match dengan kaler lain.

    sekadar pendapat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh, haha code ni aku pakat ambik jer, blom edit apa2 lg. ok, cadangan yg bgus. nnt ak ikhtiarkan camne nk tukarkan kaler tu :) TQ

      Delete
  20. haha , suka " guess who ? " :P

    ReplyDelete
  21. orang2 kreatif cenggini bagi aku idea. yess, dah ada idea untuk habiskan masa cuti ni. ahha

    ReplyDelete
  22. aku paling suka tang kuda berkepak tu.. ade laei yg lain, tapi semua kreatif lahhh.. !!

    ReplyDelete
  23. kreatip sgguh depa ni..tak terpikir pun~huhu

    ReplyDelete
  24. ahaha tergelak den. yg kagum tuh ade idea utk humor kan ! GUESS WHO ? haha ada ka patut dinasor main2 cenggitu. hhahahah

    ReplyDelete
  25. haha~~ kreatif sungguh... ohsem!!

    ReplyDelete
  26. Lamanya tak mai blog ini.

    ReplyDelete
  27. haahahaha..kreatip..kreatip..

    ReplyDelete
  28. haha.kelakar.sangat kreatif

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item