Cool: x-tape itu sellotape

Pita pelekat atau dalam bahasa manjanya, sellotape boleh digunakan untuk menutup mulut mereka yang suka bergosip dan menabur fitnah. Tet...


Pita pelekat atau dalam bahasa manjanya, sellotape boleh digunakan untuk menutup mulut mereka yang suka bergosip dan menabur fitnah. Tetapi kebiasannya sellotape ini banyak digunakan dalam pembungkusan yang melibatkan kotak. Kotak dilekat dengan sellotape supaya ianya tertutup dengan selamat. Merasakan pita pelekat komersial tampak tipikal, Lee Jeongmin dan Park Hyoungmin telah mereka  x-tape. Pada pandangan mata kasar, x-tape itu hanyalah sellotape biasa yang padanya terdapat cetakan selak pintu, tali pinggang dan etc. Tetapi menggunakan x-tape dapat memberikan impressi kepada kotak yang dilekatkannya nampak tertutup dan terjaga dengan lebih selamat. Ilusi mata semata-mata.












Sumber: packagingoftheworld

Jom baca artikel yang lainnya.

kreatif 2477838716878543954

Post a Comment Komen Blogger

  1. cantik2 . buat balut hadiah boleh ni . haha

    aku pernah jumpa tapi takda ah , macam gambar kat atas tu . gamba2 kartun je.

    ReplyDelete
  2. selopetape pong dah berwarna warni..zaman aku dulu kaler nye hitam ,biru merah aje...zaman sekarang..dah macam2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. manusia makin berkembang ikut arus perubahan masa. manusia makin lama makin kreatif n byk idea

      Delete
  3. okey blog ko da berubah

    gigih ko edit

    btw akhirnye kua jugak entry ni

    pnt aku tggu

    #sentap aku sal seletep mulut org y begosip tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, ubah kotak komen jer pun. haha. ya, ya letih mgarang ayat2 tu smua. nk buat mcm mana asas BM aku goyah. hihi. err, sentap? LOL

      Delete
  4. wah yg tali pinggang tu nampak smart....

    ReplyDelete
  5. btw boleh gak guna untuk culik anak org. eh haha. terpengaruh kat drama tv bro. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, kehadapan sgt pemikiran ko ni bro. haha. nk culik anak dara org buat kahwin lari ker? ehh

      Delete
  6. waa tempat komen miko dah cangging ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a dah berubah. senang cket nk reply mana2 komen yg perlu dijawab :)

      Delete
    2. bersemangat lak ppp nak reply miko punya n3 ni meh meh meh... smat sehhh ha ha ha ^_^

      Delete
    3. tak teringin nak beli satu ker? manalah tau boleh buat main2. saja2 buat tampal mulut cik iffah ke. ehhhhh :P

      Delete
    4. sini ada ke jual cenggitu... rasa2nya mcm lum ada kot haisyy lau tak dah lama ppp rembat barang 3-4 eh.. ha ha ha best giler komen kat sini skrg ^_^

      Delete
  7. fungsinya masih sama dgn salotip biasa,kan? bezanya corak saja kan? ke dia melekat lebih kuat dari gam gajah..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu aku tak pasti, tp fungsinya still sama cuma tambah extra corak2 design nk suh bgi nampak kreatif

      Delete
    2. wah..canggih.. aku kagum dgn keceriaan bhgn komen ini..

      Delete
    3. haha...LOL. ak mendapat inspirasi dr mr.H yg suka reply stiap komen org kt blog dia :)

      Delete
  8. wah awesome giler la sellotape ni :D
    mcm nak satu je. Btw nice entry kau ^^

    ReplyDelete
  9. wah.. cool!! nak jgak laaa... kt mana nk dptkn? -___- ad ke kt msia ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya takda. harga sekitar 20 dolar US. mau beli?? haha

      Delete
    2. ekkk... asal murah sangat? aiiyaa...

      Delete
    3. haha, mohon belanja aku seketul selotape tu..

      Delete
    4. seketul? bleh.. tlg bank in duit kepada sy secepat yg mgkn.. :P

      Delete
    5. err, nanti aku bank-in RM10. slebihnya ko tulun topupkan/ tambahkan utk aku. hehe

      Delete
  10. wahhh nice...ada dijual kat sini ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. takda. tp ada stokisnya kt US, kanada, korea, jepun dan taiwan

      Delete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. tudiaa...kotak komen baruuuuu :D

    mohon belanja satu sellotape.. :D haha

    *ok fine komen mula2 bnyak typo*

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, haha LOL gigih betul buat komen baru. typo pun ak still phm la :) mohon bakal doctor gigi la yg belanjakan...:P

      Delete
    2. harus la gigih... azam baru di tahun baru, taknak taip komen typo dah. haha.. *kononnya :D

      lagipun, dkat blog ni la yang paling bnyak komen typo yang telah ditaippp. huk3. :D

      Delete
    3. oh, haha ko taip laju sgt sampai terbabas typo :)

      Delete
    4. Kita kena jmat masa.. ;D

      Bab taip menaip, slogan biar lambat asal selamat tak boleh diaplikasi.. harap makumm :D haha

      Typo itu comelll.. errrrrr

      Delete
    5. haha, andai kata typo itu comel, kenapa perlu delete? biarkan jer la.huhu

      Delete
  13. eloklah salotip neh ditampal dekat manusia yang brmulot busuk puaka . hahahhaha

    ReplyDelete
  14. aku nak satu!!! serius coool gle :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal kot harganya. satu tu lingkungan USD 20..

      Delete
  15. style gila selotape cmni..syg nk guna kalau beli pun!huhu

    ReplyDelete
  16. dah mcm real lah pulak Tape tu... mcm2 krativiti dorg ni... satu jek aku kagum dengan ko ni KOpi aka miko... entry ko kreatif... benda yg tak terpikir dek org ko buat... nice... and nice shared

    ReplyDelete
    Replies
    1. kembang lubang hidung 2cm kne puji dgn abam potia. haha TQ :)

      Delete
    2. jgn kembang.. nnt xlawa.. ehh.. hahaha

      Delete
    3. err, kembang 10saat jer. lepas tu kempis kembali :P

      Delete
  17. menarik gak guna selotep ni.. selalu tengok warna sama je kan?

    ReplyDelete
  18. ok....ini sangat ohsem... harap ada kt Malaysia nnt... hohoho

    ReplyDelete
  19. Perrrgh hebat hebat. Kreatif sungguh

    ReplyDelete
  20. ow, x itu tape.. ilusi berjaya dihasilkan... cool2.hehe

    ReplyDelete
  21. skali tgk nampak real, rupanya sellotape jek...boleh tertipu tipah...hihi

    ReplyDelete
  22. gmba katun2 pena la tgk, tp design yg ni cool!

    ReplyDelete
  23. kreatif sangat..sangat

    ReplyDelete
  24. hebat! dimnakah sy bleh dptkan brg ni? ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, ni bertanya sbb berminat nk mbeli atau bertanya hanya sekadar bertanya jer? =.=

      Delete
  25. mna blh dapt bnda ni.?? cool gilaa..hee

    ReplyDelete
  26. Ok..mmg kool. Tapi kalo kotak pun buruk, kool camana pun tape tuh still nmpk x selamat.

    Untuk mengetape mulut longkang, yep sgt ohsem dan xnmpk sadis sgt
    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ayat ko tak buleh blah tp ada logiknya. klu kotak buruk, xda la org nk jadi pggunanya :P

      Delete
  27. ek smart lah !! cool sgtt.. kat mane ade ? mahal x ? kalo nak tampal sesaje pun cun neh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jual kat US, Kanada, Korea ,Jepun dan Taiwan. Harga tu dlm 20 USD. lebih kurang RM 60 lebih duit kita. tp mahal la klu nk ikutkan

      Delete
  28. menarik dan cool... ^_^

    tertarik aku tengok bahagian komen ko ni.. meriah dan color2 lagi... comel... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. TQ :) jelez tgk org lain ada threaded-commenting, so aku pon enable la juga..

      Delete
  29. cool sesangat. kalau dapat tape design comel2 camni habis la semua benda nak ditampal. haha..

    ReplyDelete
  30. smart! kalau x tgk btol2 mmg nmpk real~ haha

    btw nice gile comment box ni ^^

    ReplyDelete
  31. kretip.. cantik jadinya kan.. nak guna pun sayang eih

    ReplyDelete
  32. perghh ! giler smart ! nk beli laaa ! haha

    ReplyDelete
  33. kalau aku selotape mulut orang, nampak kejam plak mesti orang ingat aku pakukan ngan engsel

    ReplyDelete
  34. wahhhhhhhh...comelnya... hehehe... kat mana ada jual? hehehe..

    ReplyDelete
  35. nampak santek la kotak komen ko kopi. acane buat?? ajarkan aku. hehe.


    eh...selotep tu mana jual ek? boleh aku selotep mulut adik2 aku suka buat bising tu. nanti biar mak aku terperanjat ingat aku ketam mulut anak2 dia (adik aku) pakai engsel pintu. hahahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai nak. mohon incik beli banyak2 pastu hadiahkan kat kami. hehe

      Delete
    2. ramai itu siapa? haha...kalau mahu, sila bank-in wangnya...takpun mohon mr.H belanja...aku pokai.sob sob :'(

      Delete
  36. pergh!! soletape setail weyh..kat mana ada jua nih!! .. :D

    ReplyDelete
  37. mohon hadoahkan yg pita yg mcm ensel pintu tu boleh...unik beb...

    ReplyDelete
  38. cool, boleh buat tali pinggang buat miko.
    miko,aku tgk ko kat gambar suka buat muka innocent.
    haha :P

    #sudah betahun-tahun aku x mengajakkan diri ke sini.ehh..makan hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka innecent ak kat mana ni? err...

      Delete
  39. cool! ini memang cool... Mohon Kopi pasta belikan aku barang seguni dua.. lepas tu leh le aku show off kan ia kat kengkawan aku hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak ai..seguni? ni nak buat bisness kat ofis ke nong? huhu :P

      Delete
  40. selotep pesen baru ke ni? ala lu, ingat jual. rupanya tnjuk gambo je. baru nak order. hoho

    ReplyDelete
  41. Salam.

    Nasir! Ak rasa, ruang komen ko lgi menarik dari x-tape! hahaha.

    Pemilihan warna yg cool.. ^_^ ko edit hmtl code ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a dlm template tambah CSS utk stylekan kotak komen. code tu curi2 org punya :P

      Delete
  42. bole letak kat pintu rumah nie...kalau design camnie..tp yang pesen desgn katun2 lagi comey...

    ReplyDelete
  43. ayt nk selotap mulut org yg suke brgosip tu xtahan muahaha...cam real woh tipah tertipu huk3..

    ReplyDelete
  44. Bila nak update bloooogggg.. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum sampai seru lagi. haha...nnt bila dh publish n3, baru nk blogwalking. byk nya blog kne jalan2 =.='

      Delete
    2. agagaga macam ku kenal mamat yg tutup mulut di dlm gambar di atas ni ha ha ha ^_^

      Delete
  45. tapi sayang ah nak guna . haha . tapi kalau sellotape mulut org tu memang sesueii ah . rock sikik nampaknye . ngehh

    ReplyDelete
  46. hahaha...macam2.orang zaman sekarang...huhuhuhu

    ReplyDelete
  47. weee terujaanya tegok.kalau aq jumpa,mesti aq beli walaupun tak tahu nak tempek kat mana.

    nak tutup mulut org yg suka tabur fitnah bukan guna sellotape atau x-tape.gunalah stapler baru lekat.stapler size xxl.

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item