Cool: Foto muka bertukar hidup

Entri ini adalah sambungan daripada  Awek Comel Yang Seram . MotionPotret merupakan teknologi yang boleh menukarkan foto muka kita kepada p...


Entri ini adalah sambungan daripada Awek Comel Yang Seram. MotionPotret merupakan teknologi yang boleh menukarkan foto muka kita kepada potret muka 3D secara automatik. Ini merupakan air tangan orang jepun dan mereka memang kreatif. Nampak menarik dan stail apabila pertama kali aku mencuba. Pastikan gambar yang diupload itu, muka menghadap ke hadapan dengan mata terbuka dan mulut tertutup untuk mendapatkan hasil yang memuaskan. Anda juga boleh mencuba glasses, wig dan beard sebagai aksesori tambahan kepada potret animasi anda. Malah, anda boleh buat ia berkata-kata dalam bahasa jepun. Cubalah, anda pasti kagum untuk 2 minit pertama.



Sumber: motionportrait

Jom baca artikel yang lainnya.

muka 2426449572958671658

Post a Comment Komen Blogger

  1. 'Cubalah, anda pasti kagum utk 2 minit pertama' Hahahaha! Kenapa 2 minit pertama je? XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hui..ninja? tak tdo lagi? esok tak sekolah ke..?

      Delete
    2. err sebab minit2 seterusnya asyik nak godek2 nk try test upload gambar2 yg ada muka. tp muka org lain, bukan muka aku..haha

      Delete
    3. COOL gak..tpi apps kat iphone pon ada yang lebih kurang ni kopi..tp tuka muka jadi zombie la..hahaha

      Delete
    4. kalau pergi kat website motionpotrait, diorg ada juga buat apps utk buat muka zombie utk iphone, adroid...apps tu namanya 'ZombieBooth'

      Delete
  2. Replies
    1. hehe..comel pasang spekmata..

      Delete
    2. cubalah upload gambar sendiri :)

      Delete
    3. kena ambil gambar dulu. takde stok gambar mcmtu..

      Delete
    4. nanti bila dah ada gambar, upload, godek2 edit n jangan lupa printscreen n share kt FB ya :P

      Delete
    5. edit gambar hang kopi . upload fb :p

      Delete
    6. malulah.. hehe..
      pensel, amik gambar budak form 4 tu masuk kat FB. naktgk jugak persamaannya..kehkehkeh

      Delete
    7. haha . tak da gambar dialah kak, nanti kalau pensil ada masa, pensil curi2 tgkp gambar dia eh .

      doakan, harap tak kantoi . kalau tak buat malu je XD

      Delete
    8. err, apakah? kenapa mcm beriya2 nk dapatkan gambar 'dia'?? =.='

      Delete
    9. sapa yang beriaya2 ?? haha >_<

      sebab muka dia iras hang kot :p

      Delete
    10. kura2 dalam perahu, pura2 tak tahu lak pulak =.='

      Delete
  3. tanjat gegirl bila scroll kebawah sikit,hidup pulak gambar tu,haha

    ReplyDelete
  4. oleh sebab aku pakai specs, dengan specs2 aku sekali berkelip, bhahahaa

    ReplyDelete
  5. hahaha...tiba2 rasa syok sendiri tengok muka sendiri...erk

    ReplyDelete
  6. wah siap boleh upload gambar sendiri...

    ReplyDelete
  7. rmbut tu kelakar la.. bleh tkar2 rupanya... xcited... hahaha

    ReplyDelete
  8. hahah mcm kelakar lak tgk gambar ppp pakai wig tu mohon adakan pertandingan avatar paling cun miko ha ha ha klw ada ppp nak submit yg gambar dah print screen tu harap maklong eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, nak try tapi takda gambar yg sesuai utk diupload. bukan jenis fotogenik la katakan :P So, kalah tanpa bertanding la jawabnya..

      Delete
    2. agagaga.... ppp manyak gambar MIKO eh... ^_^

      Delete
  9. kagum.. ini memang penemuan yang hebat Kopi pasta. rajin kau carik.. rasa-rasa nanti kalau ada masa nak juga buat muka sendiri tersengih-sengih..

    awek comel yang seram? aku terlepas n3 tu ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. terjumpa secara tak sengaja je ni...mohon upload gambar sendiri, edit2 n lpas tu jgn lupa share kat grup masih cinta :)

      Delete
  10. salam bro :)

    aha..canggih....muka tu mengikut anak panah laa...

    ReplyDelete
  11. weehh..takut la dia ikut cursor..kalo stop gerak2 curson pompuan ni usha plak...sereemmmm!!

    ReplyDelete
  12. wah... cam robot pula aku tengok...

    ReplyDelete
  13. ohsem... tapi seram pulak den melihatnya..

    ReplyDelete
  14. dekat sek aku kan ada sorang budak lelaki ni muka dia sebijik macam hang. form 4. dia pakai spek mcm hg juga. nak tgk ??

    dah banyak hari aku perhatikan dia, aku duk pikir kenapa rasa macam pernah tgk eh, memang pernah tgk pun tapi bukan org yang sama. heee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, hang duk skodeng dia ker tiap2 hari? LOL. Apa lg, ambik dia jadi adik angkat hang la...

      Delete
    2. bkn skodeng. TERnampak ja. haha.
      er. tak mau aku , tah hingin. adik aku dah cukup banyak nak angkat :p

      hg nak ? aku boleh tolong ;D

      Delete
    3. takpelah...aku dh rmai adik. enam...kalu kakak angkat, aku ON jer :P

      Delete
  15. nk try kat ank semut orang la..mesti hensem habis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku nak try upload gambar ko la..haaa, idea bernas!

      Delete
    2. tayah gedik ,sidekick kang ..senggugut terus ahhaha..

      Delete
  16. wuuuuu ...cool errr tapi cam seram lak .... huhuhu.....

    ReplyDelete
  17. sangatlah cool + kreatif ! memang tabik spring bergetar getar lah . phew . atas permintaan ramai , mohon tuan belog meng-upload gambarnya untuk tontonan umum . sekian .

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah upload tapi tak jadi. hoho..nak buat mcm mana, aku bukan makhluk fotogenik mcm ko..

      Delete
    2. waa aku tak sangka kau pandai memuji . kembang setaman hati aku sampai pukul 5 petang karang . weeeeeeee

      Delete
    3. jangan kembang lubang hidung sudah la. nanti tak pasal2 kekal mcm tu..huhu

      Delete
    4. kaskas ! eh kau tahu tak . abang aku cakap kalau aku try gambar aku sendirik mesti seram gilaa ah --" . ni yang buat aku hilang semangat photogenic ni .

      Delete
    5. haha...ni buat aku nk tgk mcm mana rupa ko tu..mohon ko upload n printscreen!

      Delete
  18. hahaha xde keje kan ko hahaha

    ReplyDelete
  19. agak2 uplod mka anzalna blh tkr jd nealofa x? :-O

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin kalu upload gambar ko boleh bertukar jd CT kot..

      Delete
  20. HAHA , ok nak try jap , mcm syok ! :P

    ReplyDelete
  21. aku tonyoh2 muko dio.
    ehhh.. haha
    aku takut nk tgk takut2 dia jerit tetiba mcm entri lepas2.
    aishhh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, aku dh bersara dh drp buat n3 mcm tu..yela sgt =.='

      Delete
  22. hahahaha.. dah tryyy.. kelakar weh ble buh rmbut afro+misai kekeke..

    ReplyDelete
  23. klau letak misai kt muka perempuan tuh mmg nmpk seram..=.= huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cer upload gambar sendiri. mungkin lagi seram kot =.='

      Delete
  24. WOW.... nak try la..

    ReplyDelete
  25. Okay. Aku macam terlambat je. Sob sob :(

    Anyway, aku datang jenguk kau. EXAM dah habis ! Wee ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, terlambat utk apa? Btw, selamat hari KEMERDEKAAN utk ko :P

      Delete
  26. terasa comel lak bila aku senyum dan cakap jepun. hakhak.

    ReplyDelete
  27. perisian skrg macam2 erk boleh buat.. hmmm

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum. menakutkan sangat sebab dia ikut cursor bergerak! hahah nice try!

    ReplyDelete
  29. seram sejuk seram sejuk seram sejuk ...haahaahaahaa...hang tau tak kopi pasta?aku upload gambar retis korea..bhahahaa....makin leka aku....ta bole retis korea secara live pon tak apalah....dpt tengok kat sini jd laa...nampak cam real ..... kalo betul2 real...hrrmmmm....menjadi la...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, ok =.=' mesti ko tersengih2 bila tgk potret retis korea tu tersenyum2 sambil gerak2kan kepala. kan?

      Delete
  30. aku masih kurang paham dgn menda ni.. tak reti nak guna... wah... terperasan aku disini.... encik Miko sudah ber dot MY??? wah!!! berani mati ni... mesti bersedia untuk jatuh ni... keep it up

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, tak phm? mohon buat2 phm :P

      Delete
  31. uiks.. seram pulak bila aku tengok pepagi buta ni XD
    tapi serius mantop :o

    ReplyDelete
  32. sangat amazing..hahhaha..:)

    ReplyDelete
  33. Erk...terkejut tgok..tapi sgt awesome tau :D

    ReplyDelete
  34. Mula2 garu2 pala sbb blur2 then hehehehe.. Excellent semart.. Garu2 sekali lg, apa yg semart tu plk dah. Kehkehleh

    ReplyDelete
  35. feewit , hehehehe ~ memg seram , nak try la :P

    ReplyDelete
  36. sangkut xleh nak try.. :P

    ReplyDelete
  37. ni gila creepy. tgk malam2.. T_T

    ReplyDelete
  38. tak berani nak tengok lelama sbb dh pagi nak subuh dah ni. dahla tak tido2 lg dok wat sainmen kang terjatuh dr krusi plak tergezut. haha... mmg kreatif nye... Ish3...

    ReplyDelete
  39. wahh kool...!
    scary ke?err..tgok memalam ade la rase sikit kot..huhu

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item