Cute: Kecomelan yang ringkas

Entri ini dibuat dengan sambil lewa, tergesa-gesa dan sangat malas. Tiada apa yang menarik hanya illustrasi ringkas, comel dan tiada ma...



Entri ini dibuat dengan sambil lewa, tergesa-gesa dan sangat malas. Tiada apa yang menarik hanya illustrasi ringkas, comel dan tiada makna tersirat yang memerlukan otak anda diperah ke tahap optimum. Aku yakin bagi yang rajin akan scroll ke bawah untuk meneliti illustrasi itu satu persatu hingga merasakan jari telunjuk kesayangan anda tergeliat kepenatan. Dan aku amat yakin juga, anda akan kebuntuan untuk meninggalkan komen yang berjela-jela dan hanya mampu menaip komen yang sekadar mengambil hati penulis. Apapun, kita layan sahaja. Layan dengan mata, rileks dengan minda.























































Sumber: taehehe

Jom baca artikel yang lainnya.

santai 2818819298276858271

Post a Comment Komen Blogger

  1. "dont cry"

    tapi muka kemain garang..
    kah..kah...kah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. LOL. kau prejudis dgn rusa tu...

      Delete
  2. aku suke yang stupid penguin! hahahaha.. comel je.. and aku faham apa yang disampaikan.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. cer bagitau apa yg ko phm. aku pon nak tahu jugak

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. okey ku akui..seriyes comel & simple..tambah2 yang kucing-kucing tuh!!emphhh!!>,<

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ya. aku tau ko pencinta kucing sejati..

      Delete
  5. anak ayam tu mcm anak ayam aku la ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeke? aku igt ko nk cakap anak ayam tu mcm ko. ehhh

      Delete
  6. aku nmpak kemalasan ko tu cm xde je

    sbb bnyk gile gamba comel ko upload

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg malas pun. taip tak payah fikir byk. taip apa yg terlintas

      Delete
  7. Sgt comel...... Bee xde ke????

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde sbb bukan musim bunga. smua lebah berhibernasi

      Delete
    2. aloooo...yeke..kalau ada nak lebah hinggap kat bunga ros...#byk plak cekadak kan...hihi

      Delete
  8. Replies
    1. komen yg paling kreatif setakat ini. hahaha

      Delete
  9. apekah?? mana lah ko rembat gegambar ni semua...

    p/s:budak bwh umur xboleh tgok gegambar ni..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa lak bawah umur tak boleh tgk? =.='

      Delete
    2. err..xpelah...abaikan.. =,="

      Delete
    3. mesti ko berfikiran luar tabii ni...isk2 =.='

      Delete
  10. Replies
    1. komen terpanjang setakat ini. tahniah :)

      Delete
  11. Replies
    1. kucing jer? ini pilih kasih. binatang yg lain pon comel jugak..

      Delete
  12. aku tak tahu nak kate ape. aku mencari figura penguin, oh itu dia nombor 7, 34 dan 36. mohon pengiraan aku betul, bhahaha


    btw happy birthday. maaf di atas kelewatan ucapan :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, besday aku mana tiba lagi. LOL

      Delete
    2. eh??? habis tu birthday siape yg aku tgk 7hb tu ye??? musykil2. dah nyanyuk dah aku =="

      takpela, nti tiba birthday ko betul2, anggaplah aku dah wish, haha

      Delete
    3. LOL..ak rasa power spek ko dh bertambah la. mohon pergi up kan lg power tu..ok, TQ in advance juga atas wish tu. huhu

      Delete
  13. semua comel apekah makna semua ini? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. takda makna pun. hanya cuci mata dan rileks

      Delete
  14. sy xfaham la gamba yg ke3 tu.. mksd dia apa r? -.-
    btw, sangat comel la kopi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. beruang yg tergari dgn bom tu? entah. aku pon tak phm sebenarnya. haha

      Delete
    2. maksud dia macam bear tu takut la aku rasa

      Delete
    3. aku tgk muka encik teddy tu rileks jer. takda pon unsur2 ketakutan =.='

      Delete
    4. bear tu pn x faham apa yg terjadi sbnrnya... tu yg ad (?) kat ctu... ehehhe

      Delete
  15. memang cute... ehehe. Aku suka yang ice cream tu.

    #dah lama tak jenguk, dah berubah.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, mestila. perubahan itu perlu. manusia kan tak mudah berpuas hati dgn ssuatu..

      Delete
  16. hurm...xde yg menarik perhatian aku...ahahaha... tpi yg kepala zirafah, arnab ngan laen2 berbadan manusia tuh ohsem... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni memang. sukakan benda2 yg eksotik..

      Delete
  17. aku suka yang "free hug" tu. Haha. buat lawak apa derr :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaktus tu bukan buat lawak. mmg dia nk bg pelukan tu. FOC

      Delete
  18. Kira hebat la buat semua2 ni...sbb sy xsehebat anda...huaaaaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, copy paste drp internet jer =.='

      Delete
  19. komen untuk yg haiwan haiwan tu, mungkin selama ni kite nampak dorang tu sejenis makhluk yang comel comel je, tapi kalo kite kenal die dengan lebih rapat, kite akan nampak sifat dalaman yang dorang yang terpendam ..huhu

    yang gambar lain lain tu macam beger, susu berperise, donut, pisang ermmm ade ghost rider lak sebagai selingan je :D hihi

    apakah anda semua rase same ape yg saye rasakan itu? erkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, bagus. cara mluahkan seperti seorg pecinta haiwan2 sejati. siap boleh nmpak sifat dalaman mereka. nnt boleh apply bekerja dgn national geography..haha

      Delete
    2. malu nak keje kat syarikat international ni ..aku ingat nak apply keje kat zoo je ..hehe

      Delete
    3. haha, smoga berjaya..nanti bila aku nk pi melawat zoo, mohon bagi diskaun utk tiket. bagi 1/2 price ya :)

      Delete
  20. huh..yg penguin tu awesome :D xsedar diri je xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasala, hanyut sgt bermain game sampai lupa identiti sendiri...

      Delete
  21. Miko free hugs tu mcm tak ikhlas jew ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikhlas...siap ada bentuk love lg kat banner tu :)

      Delete
    2. ha ha ha mame ler ada banner bagai.. tapi tak sanggup kena poke dengan duri-duri yg ada kat kektus tu agagaga :P

      Delete
    3. err, banner tu merujuk kpd poster yg tertulis free hug tu. harap maklum :)

      Delete
    4. Tapi bila nak hug.. pokok kektus tu mcm byk duri jadi camner nak hugs pokok tu.. tak kan nak hug banner tu lak.. ha ha ha komen merepek pagi2 bute :P

      Delete
  22. eee .. kenapa semua comel2 ?!

    ReplyDelete
  23. kopi, gambar2 ni sesuai anta kat wife yg sedang merajuk..terhibur kot.. hehe..ok, aku terhibur.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha . kpoi dia hantar dekat gf dia jek :p

      Delete
    2. kpoi? kahkahkah typo yg cumel di situ. ehh

      Delete
    3. sedap juga kpoi kan ? haha nama baru :P

      Delete
    4. kopi dah post kat blog pun. sesapa pun boleh mohon copy.. hehe

      Delete
  24. kiut.. rasa cam nak kidnap. huhu..

    ReplyDelete
  25. salah satu sebab aku tak suka duduk depan dalam kelas . akan jadi macam penguin tu . muka aku asyik disembur air liur .

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, serius? cikgu hg bercakap mmg tersembur air liur ke? OMG

      Delete
    2. sepanjang tahun tu kot aku pendam perasaan tu . haha

      masa sek rendah je aku duk depan sekarang aku duk belakang . mungkin dah "terselamat" hoho .

      Delete
    3. err, aku suspek ni mesti cikgu mpuan kan? kalu aku, dh sound dh cikgu tu secara sarkastik..bila cikgu tu bercakap, ak pon 'ehh, hujan ke ni? knp ada tempias air ni?' :P

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. haha..kemain hg kutuk cikgu ko. tp itulah klu hg duk berdiam jer, mana la dia nk tau. apa kata, hg tulis surat layang menceritakan hal sebenar kpd dia

      Delete
    6. er . aku kutuk ker ? aku delete komen tu . itu cerita lama. lima tahun lepas rasanya, takkan baru sekarang aku nak hantar surat layang. lagi baik kalau aku pos terus dekat rumah dia. haha

      Delete
    7. LOL...gigih lak mendelete komen tu. takyah cuak, aku yakin cikgu hg tu takkan baca blog aku ni..

      Delete
  26. gmbr yg kena kabur2 tu apa?? hahaha... yellow thik dah ni.. ekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. pemikiran ko terlampau abnormal sgt.. =.='

      Delete
  27. kawaii yg x lojik..hehe

    ReplyDelete
  28. salam..
    hahaha.... gua suka katun2 gini.... x perlu nak nak pkir seriuss...haha

    # pape pon, berkenalan...tq follow gua nyer blog.... sori lewat follow ang nyer blog ni, ad perkara yg x dpat nak elak, 2,3 ari ni....
    gua glogger BARU, sila beri tunjuk ajar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...entri malas la katakan. aku tak kisah pon ko nk follow ke tak. apapun, selamat berblogging :)

      Delete
  29. Ini sangat comel! Huhu :)

    ReplyDelete
  30. happy tree friends xde ke? comel gak tu. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang itu cumel2 hardcore ganas...=.='

      Delete
  31. Memang..aku pun taktau nak komen pa nasir,hahaha.

    Tapi ada pic tertentu kat sana bikin otak generate idea la.

    Boleh tak nak link gmbr? hik3 >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer. ambik la. tekan Ctrl lepas tu klik la mana2 gambar yg lana nak. kmudian copy la url kat address bar

      Delete
  32. ni bukan ringkas2 lagi ni , ni penuh kecomelan. >___<

    ni aku nk habaq ni , line aku slow je.mencik3.
    saje nk bagitau :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon bertukar ke plan internet yg lagi laju drp siput sedut..

      Delete
  33. kfine, satu gambar pun tak blh tgk sbb line slow tahap gaban.

    sekian terima ksih. hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..ucapan takziah drp aku di atas kelembapan internet tu. takpe, lain kali boleh tgk lg :)

      Delete
    2. kfine boleh tgk dh.

      mcm comel je kepala kucing, badan manusia tu. dua kali tgk geli pulak. haha.

      Delete
  34. xboleh blah naked banana tu! haha.

    tp pic camni kreatif lah bg aku. bila tengok, senyum and gelak sorg2. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, jangan gelak lebih2 nanti org igt ko jadi gila sbb study terlampau tekun...:P

      Delete
  35. comel jer semua. Tak lenguh jari pun nak scroll dan komen ini bukanlah sekadar menjaga hati tuan blog. hahaha....

    ReplyDelete
  36. pelukan dari kaktus walaupun FOC tapi merbahaya...terluka hati. eh! haha. comel belaka itu je nak komen. sekian.

    ReplyDelete
  37. welkem to the suicide club ~
    roti terbangg tuu comel amatt ! :D

    ReplyDelete
  38. ada mouse pizza delivery ke? tlg antar dkt umh aku plak..kcing2 aku sgt memerlukan..haha

    ReplyDelete
  39. Oh bro. nampaknya anak ayam itu sedih apabila abangnya menjadi mangsa makan malam encik kopi pasta. bla bla. comelnya gambar2 tu. rasa lapar tengok mouse pizza. kahkahkah

    ReplyDelete
  40. neh rajin gila kopi pes!
    kekiutan <3




    slm kenai.

    ReplyDelete
  41. er..er..er.. aku tak nampak apa pun.. asik putih jer Kopi Pasta...

    tensen la macam ni...

    ReplyDelete
  42. mengapa zombie makan otak..muhun jawapkan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. la, mmg otak segar tu makanan ruji orang2 zombi. err, baru tau ker? :P

      Delete
  43. MOGA AWK JUGA SUKSES DLM DUNIA BLOG....

    ReplyDelete
  44. wow . entry ni dapat sambutan . tahniah2 ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ilusi jer smata2. nampak byk sbb penuh dgn komen2 reply aku...

      Delete
  45. nampak donnut tu tetiba teringat bigApple.
    tetiba aku rasa macam nak makan semua kartun-kartun comel yang amat ni.
    serius nampak sedap!

    erk? over tak komen aku ni?
    wahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. LOL..mohon jangan dijilat monitor tu smata2 nak merasa donut tersebut ya :P

      Delete
    2. tak kenyang pun makan gambar2 tu . dapat buat hati happy sikit jer .

      Delete
  46. ok memang cute laa! tapi gua lagi kiut kottt..hahahaha

    ReplyDelete
  47. 1st time drop sini.
    blurr jap. ahaha. tapi comel semua.

    ReplyDelete
  48. alolo...comey nye...huhuhuhu

    ReplyDelete
  49. hahaha kelakar wei katun katun ni . terhibur kejap

    ReplyDelete
  50. mak nyerr....banyaknyaaaa...rajin benar tuan blog ni ...^^

    i like stupid peguin and satu lagi apa ntah ....tak ingat ..huhu..

    but super cutelah ...wawah wawah! >~<!

    ReplyDelete
  51. pergh omelnya entri ko ni bro!! haha. jeles aku klu bab2 comel ni. haha. btw terima kasih atas doa tempoh hari. alhamdulillah.

    ReplyDelete
  52. salam encik copypaste :)

    letih kena tgok sampai ke bawah...haha

    tapi pic2 tu semua cantik2....:)

    ReplyDelete
  53. comel belaka... lucu... :D

    ReplyDelete
  54. banyaknyer mende comel. stupid pinguin tu mmg haha lah!

    ReplyDelete
  55. hahahaha. dan tinggi bona imaginasi!

    ReplyDelete
  56. aku salute skater tu pasai boleh meluncur dengan jayanya tanpa terlantun disebabkan kebuncitan large intestine kucing tu. terharu :'(

    ReplyDelete
  57. cute..simple..suka yg fesyen 4 animals tu..:-)

    ReplyDelete
  58. ada yang lucu.ada yang tak paham gambo2 tu.gambo ayam2 tu aq copy ye

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item