Review: Mereka terpilih

Aku sudah memilih 5 buah blog secara rawak untuk direview. Baling dadu. Ok tipu, baling dadu itu analogi semata-mata. Aku menggunakan ra...


Aku sudah memilih 5 buah blog secara rawak untuk direview. Baling dadu. Ok tipu, baling dadu itu analogi semata-mata. Aku menggunakan random generator untuk menghasilkan 5 nombor ekor bertuah. Nombor tersebut adalah 3, 4, 13, 16 dan 19. Mohon gigihkan diri untuk mengira komen anda itu terletak pada nombor yang ke berapa. Tetapi apa yang pasti, bagi yang terpilih aku ada meninggalkan komen berbunyi "tahniah terpilih secara rawak :)" .

Sebagai sampingan. Apakah ciri-ciri blog ideal yang anda cuba kejar?

blog idaman

Bagi sesiapa yang meninggalkan komen untuk blognya direview tetapi tidak terpilih, aku akan memberi ulasan kasar di bawah komen anda secara berperingkat. Sila rujuk Review: Aku Mahu Kritik Blog. Walaupun tidak menyeluruh dan bersifat umum tetapi aku berharap ia dapat membantu anda walaupun sedikit.

Jika anda sudah migrasi ke Google+, anda diperlawa untuk join komuniti Kelab Blogger Malaysia. Group ini aku tubuhkan atas dasar ingin berkongsi ilmu berkaitan dengan dunia blogging. Bantu membantu sesama blogger. Aku ada membuat bahagian "Tempat Bertanya" dan bagi anda yang memiliki masalah berhubung dengan blog, boleh rujuk di situ. Aku akan membantu sedaya yang aku tahu. Jomlah sertai keluarga komuniti blogger Malaysia.


kelab blogger malaysia

Jom baca artikel yang lainnya.

review 4844895598868477053

Post a Comment Komen Blogger

  1. aik? belum review lagi ke? aku baru nak gelakkan Liyaa..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. H, sebenarnya kau jeles kan kan kan blog kau Kopi taknak review? :P

      Thank you, Kopi. Aku nebes jugak ni nak mentabah baca kritikan kau. Hehehe. Aku blogging tanpa hala tuju je selama ni, knowledge pun ciput. Based on ciri2 blog idaman tu, alahai, kerdilnya aku rasa =_=

      Delete
    2. blog liyaa yg 1st kene review. sebenarnya tak banyak boleh kritik pun sbb bgi pandangan aku byk nya dh ok. cuma untuk certain2 part tu boleh improve, nak kasi nampak kemas n cantik di mata pembaca :)

      Delete
    3. kopi..aku xnk ko review blog aku..

      tp aku nk ko design blog aku jadi cantik bole..?

      lagi cantik dr blog ko ni..

      maceh kopi..maceh..!

      Delete
    4. Kalau macam tu, aku pun nak. Hahaha! Mohon sesiapa kalau sudi designkan header untuk blog aku. Header aku tu pemalas gila. Men tampal2 gambar je :P

      Delete
  2. ala semalam xsempat nak letak link kat ruangan komen.tenet semput..

    ReplyDelete
  3. rajinnye wat review tuh.. ^_^

    ReplyDelete
  4. Aku tak terpilih. Sob sob. Sentap mak nak ! HAHAHAHA :D

    Ohh cop, acano nak tahu blog kita mesra SEO ?

    SEO tu kejadah apa pun aku tak tahu. Hmm, nampak sangat tak up to date bab bab technology ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEO tu macam CEO jugak la..kira macam jawatan penting dalam komuniti blogger..:|

      Delete
    2. haha..LOL. SEO tu search engine optimization...

      Delete
    3. nak baca kopi pasta komen liya... yeay...

      Delete
    4. yeyyy..sama la kita..:D

      Delete
    5. Kenapa? Kenapa? Kenapaaaaa???

      Aku pernah buat salah apa2 ke dalam area blogging ni? =_=

      Delete
  5. ohh.. x terpilih.. -_-

    ReplyDelete
  6. Errr tak larat nak bilang balik. Tapi aku tahu aku tak terpilih. Ekekeke.

    ReplyDelete
  7. blog kita berat dek kena kek lapis sarawak..hahaha!!...tu pasal tak terpilih.

    ReplyDelete
  8. memang tak terpilih la... blog aye tak daftar pun ... hahahha tapi kalau sudi nak review jugak tak salah hehehehe

    ReplyDelete
  9. perghh..siap tubuhkan kelab blogger ko komik..ok..aku tak terpilih..bawak diri..

    ReplyDelete
  10. kenapa kenapa? kenapa aku takde? HAHA

    apaperpun aku dah request join kelab tu ;D

    ReplyDelete
  11. ok..tak terpilih...k, bai...

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum. sheila nak mengira dimana no sheila semalam! hehehe. taniah kepada yang bakal direview! hehehhee

    ReplyDelete
  13. aku teringin orang review blog aku tu. bukan apa...kadang pandangan orang lain itu ibarat cermin kan kan. huhu. takplah tak tengok cermin pun aku dah tahu rupa paras blog aku acane...sendu di tepi kali. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog ko invitation user...camner org lain nk review..adehhh

      Delete
    2. sekejap jelah. dah boleh masuk. sila2. jemput masuk. heehh

      Delete
  14. erk tak reti nak kira tak de letuew hahaha >..<

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. aku nak komen pasal gambar tu je..kemain gambar tu over je...hoho..k,bai =)

    ReplyDelete
  17. aku? er.. apa yg aku nk ckp tadi ah * garu2 kepala


    dah pelupa ni..

    ReplyDelete
  18. esok aku dtg lagilah bila ingat pe yg aku nak cakap. hehe

    ReplyDelete
  19. oh belog aku takde?? how dare you encik kopi, hahaa XD

    ReplyDelete
  20. huhu.dah buang dah widget tuh..tq sbb kritik blog aku yew..nti aku wat stu entry khas untuk kooo

    ReplyDelete
  21. wah, dah pandai mengreview...nice shot ! :)

    ReplyDelete
  22. hehehehe ! dah lame CP tak melawat kopi pasta , semakin vogue dah skg :P hehehehe ~

    ReplyDelete
  23. nah Ramai yang nak hg review depa :D

    ReplyDelete
  24. Awak.. Terima kasih sbb sudi :)
    Berdebar2 ni nk tunggu kena review. Blog dh macam apa je. Dh tak berpenghuni. Kesian blog tu.. Wa syg dia tp dia xmau syg wa lg.. :)

    ReplyDelete
  25. mari kita lihat siapa yg kena....huhu

    ReplyDelete
  26. tahniahhh kepada yang terpilih..

    ReplyDelete
  27. smart plak cop bulat merah, kelab blogger malaysia tu.

    ReplyDelete
  28. Salam.

    Ramai betoi nak direview..

    lau cam ak ni, dah terlambat sgt ni, mmg takde hrpn ke kopi..

    Ko buat la musim kedua nanti,hik3. Ak nak join >_<

    ReplyDelete
  29. okay. aku tak direview sebab kaunter dah tutup.
    aku lapar. nak masak megi jap.

    ReplyDelete
  30. cisss terlepas sudah... T_T

    ReplyDelete
  31. ala dah terlepas.. nak jugak kena kutuk dengan miko.. hari tu miko tegur header aida perkataan 'di' tak dijarakkan.. malas punya pasal nak betulkan terus tukar header baru. haha.. terima kasih miko saya suka segala teguran anda.. tapi tak dapat nak join aku mahu kritik nie.. huwaaa!

    ReplyDelete
  32. err, mcm mane nak follow ni ? sori baru lagi dlm blog ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. belah kanan, yg byk2 muka tu, klik kat bahagian join this site

      Delete
  33. semenjak dua menjak ni aku dapati 'bercinta' sakan aku nak masuk blog kamu ni kopi pasta. gitu juga dengan belok Encik H. blog encik H lagi teruk, masuk jer sana PC aku hang.. adoi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkk..dah okey la mak..aku dah tukar domain..:D

      Delete
  34. Baru terjumpa blog copy paste! Kiranya tak sempat join review2 laa ni. how sad :p

    ReplyDelete
  35. br sempat dtg nk mencuci sawang blog ko

    mne review nye

    ramai da tggu miko

    ReplyDelete
  36. beruntungnya mereka yang terpilih untuk direview tu.. :)

    ReplyDelete
  37. wahh.. baru ada masa nak bw.. btw thniah kpd yg kena review ..

    ReplyDelete
  38. Lama tak mai sini. Datang la jenguk blog aku. Blog yang simple macam haram simple die. Loading pun cepat. HAHA. :D

    ReplyDelete
  39. bestnya sape yang terpilih untuk di review tu..

    ReplyDelete
  40. Nampak dalam follower hehe. makasih ya. Best juga men review-review belog ni, kan?

    ReplyDelete
  41. best la blog ni.. bnyak info.. entry n blog ohsem =)

    ReplyDelete
  42. alaa kenapa aku tak terpilih ? haha

    ReplyDelete
  43. hanya mampu tersenyum saje :)

    ReplyDelete
  44. Wah..bukan senang nak ada orang komen blog kita secara hati kering..

    ReplyDelete
  45. hadehhai... jenuh caye nak menskrolkan mouse ke bawah... banyaknye encik copy pnye peminat... dasat2... sebab saya dah terlambat BW kat sini, makanya saya dengan rasa rendah diri yg sememangnya sy ni rendah menjemput encik copy agar sudi2kanlah menjoinkan diri ke segmen yg tak seberapanya dari saya huhu... http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/02/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html Nak gak kena review... huwwwaaaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, nak lg mudah pkai la scroll bar. drag sampai ke bawah terus... err lg sekali, ini bukan peminat tapi bloger2 yg dikenali dan mereka ini sangat sporting dan tak poyo. rajin2kan BW n komen di entri mereka. manala tau nanti mungkin terjalin hubungan kebloggeran dgn mereka :)

      Delete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item