Lol: Haiwan berpakaian

Manusia sekarang semakin lama, semakin terdedah dan singkat. Pemakaian kini melambangkan status seseorang. Berpakaian untuk menonjol. Perem...

Animals in Human Clothing

Manusia sekarang semakin lama, semakin terdedah dan singkat. Pemakaian kini melambangkan status seseorang. Berpakaian untuk menonjol. Perempuan terutamanya semakin hebat menayangkan susuk tubuh mereka kepada umum. Di Instagram, Twitter, Facebook dan lain-lain yang dirasakan sesuai untuk berkongsi aset badan mereka. Sharing is caring. Ptuih! 34-28-36. Slurppp bagi lelaki yang berjiwa gelora bernafsu besar. Kepuasaan seketika untuk mata itupun jika mereka merasakan itu cukup. Tetapi, kebiasaannya tidak; mereka mahukan lebih. Apabila berlaku sesuatu, lelaki dilabelkan pemangsa. Padahal perempuan pencetusnya.

Perempuan pula tergedik-gedik dengan pelbagai posing berbajet comel, seksi. Mendapat thumbs up yang tinggi, dipuji-puji di kotak komen membuat mereka terawang-awangan kebanggaan. Ptuih lagi. Fesyen secara islamik pula perlu mengikut arus perubahan. Hijabster, berbelit di situ berbelit di sini. Berfesyen liberal mengikut suka hati anda. Harus berbalik kepada nawaitu anda berhijab. Semata-mata menutup aurat atau inginkan tumpuan orang untuk melihat anda? Perasaan ujub dan riak datang menyusul tanpa segan silu. Mereka yang menutup aurat secara betul, itu aku hormat. Selebihnya, kelihatan murahan di mana-mana mata yang melihat. Apa kaitan kata-kata di atas dengan entri? Anda bijak dan bermampu berfikir dengan sendiri.

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Animals in Human Clothing

Sumber: yagopartal

Jom baca artikel yang lainnya.

pakaian 5559595856657839532

Post a Comment Komen Blogger

  1. comel giler...

    lagi2 yang musang tu

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp still tutup aurat kan kan kan :)

      Delete
  2. yang paling bergaya adalah en zirafah :)

    ReplyDelete
  3. serigala yg kacak...heee~

    ReplyDelete
  4. err.. masih belum sempurna berpakaian..

    ReplyDelete
  5. babi paling comel..kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde lain ke yg comel H..
      grrrr....

      Delete
    2. hahahaha..betul la..ingat senang ke nak jumpa babi yang comel..:p

      Delete
  6. gambar yg kedua tu sebijik macam muka kau aaa . adakah ini satu kebetulan ?? :O

    hahaha . jangan marah ey . gurau je . kihkih . oh tadi aku ada ternampak ada orang tu dah bertukar jd salah sekor binatang ni kat fesbuk . kau tahu tak sape ?

    :P

    ReplyDelete
  7. hah ! Inche Ghimau tu handsome . smart.
    nasib baik xde ular. fuhh

    ReplyDelete
  8. comel jer kuda tu.. Hahaha.. tapi harimau tu cm ngam2 jer baju tu.. nampak sesuaii je.. hahaaha..

    ReplyDelete
  9. kih3 , sungguh tajam hingga menusuk , hehehe ~

    btw , entry terbaek , walaupun ak rase ak pown terglong jer dalam kalangan perempuan yang kaw sebut tuh ...

    ReplyDelete
  10. entri tersurat...tak pa..asalkan saya dan wanita2 di luar sana sedar diri..nice sharing..:)

    ReplyDelete
  11. Salam.

    Gabungan haiwan tu dgn pakaian memasing memg awesome, kena saja, takda cacat cela.

    ReplyDelete
  12. arnab aku suka. comel comel

    ReplyDelete
  13. terrrrbaikkkk.. rasa nak kopi pasta je introduction tu ! straight to the poin, sarat dgn fakta dn mesej yg baik :) siap ade gmbr haiwan berbaju smart, haishh "apakah kamu tdk berfikir" ~ haiwan pun segak ohh pakai baju comei2 ^__^

    ReplyDelete
  14. aku lagi tertarik dengan ayat kau..
    berbanding gambar-gambar ni..

    aku tunggu gmbr haiwan betina..

    ReplyDelete
  15. aq tertarik dgn zirafah tu.. muahahahaha .. mcm ensemboi..

    ciss dgn haiwan pn ade prasaan mcm tu.. ngeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  16. haha..sengal. polar bear sangat cute ok. btw, peringatan untuk semua. untuk yang sedar mahupun tak sedar2 :)

    ReplyDelete
  17. tertarik dengan koala . nk buat dp pesbuk ah . kahkah

    ReplyDelete
  18. tertarik ngan ayat mr. copy. menatang pun... reti nak cover2... huhu...

    ReplyDelete
  19. Gambar badak tu nampak macho..hehehe

    ReplyDelete
  20. nampak gagah je panda tu kan..?
    nanti nak cuba pakaikan dekat kucing Nur la...
    hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn jatuh hati sda.. muahahahaa.. ilias apa kabar?? kah2

      Delete
  21. Oh my, gambar Tuan Baboon paling membuatkan bulu roma meremang. :3

    ReplyDelete
  22. Time kaseh kata2 peringatan tu, Kopi. Betul tu. Apa2 pun balek kepada nawaitu. Tu lah. Pompuan ni susah nak dipisahkan ngan sifat suka bercantek2 & sukakan pujian. Sbb tu sentiasa cuba utk tonjolkan diri. Smalam baru 1st tyme aku nampak secara real, pompuan yg pakai blouse, legging, & bertudung. Mmg nampak weird. Nampak pelik sgt bila pandang bhgn kaki. Harap2 aku tak ter-nak-pakai-macam-tu.

    Sory aku lebih suka komen tulisan drpd gamba :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho. fokus sebenar bukan gambar2 tu, tapi lebih kepada kata-kata *bajet sarcastik* Saja nak bagi mereka rasa pedas kepada yg memakan cili :P

      Delete
  23. Pedas namun ada betulnya. ^^ Sedang mencuba ke arah pemakaian yang lebih sempurna~ :)

    ReplyDelete
  24. dah macam nak buat gambar pasport je tengok..
    kemain lagi haa memasing bergaya dpn kamera, haha!!!

    ReplyDelete
  25. ya ya aku suke panda tu

    sbnrnye aku xbape suke hewan2 ni

    menabah je skrol =='

    miko ko sehat? LOL plastik sangt soklan aku ni

    ReplyDelete
  26. 38-24-36

    bila hang taip tu, dah cukup menyakinkan dan terlebih faham apa yang aku fikir selama ni adalah betul. kepada lelaki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, aku taip 34-28-36 la

      Delete
    2. terbalik. blog ni tak boleh copy jadi aku kena ingat nombor tu. benci aku nak ingat dan hg lebih arif

      Delete
  27. perghh..smart giler weyh ..kalah manusia niii..ahks!
    yg xble bla lagi si ziraff tuu..pkai bju msti separo je kann...
    haha

    ReplyDelete
  28. baik punya cili derr..heheh.apapun gambo encik 'B' jg la yg paling manang :D

    ReplyDelete
  29. dah lama aku tak bermata panda hahahah..

    Kopi pasta,

    gambar panda berbaju tu sesuai dgn ko.. sebagai makluk.. apa tu? lupa sudah.. yg ko sebut hari tu...

    *ni mau checked balik komen ko di n3 lepas ni kekekek

    ReplyDelete
  30. aku rasa pedas ni >_<
    tapi kan, aku ada satu rahsia,
    orang pakai shawl ni salah satu sebab dia > malas nak gosok xD
    *macam aku lah contohnya*

    anyway, encik frog tu memang osem! :D

    ReplyDelete
  31. hahahaha, (gelak dulu) aku suka fesyen menatang Madagascar tu pakai..

    ReplyDelete
  32. erm..ada betulnya semua tu..ayah aku selalu tegur kalo dia rasa pkaian aku tu tak sesuai. Perempuan ni memang susah sikit nak lari dari bab melawa ni. hihi thanks ye untuk peringatan ni :)

    *binatang tu semua takde yg menarik perhatian aku..tak hensem semuanya haha

    ReplyDelete
  33. serius dh lma x jnguk blog ni. hehe.. hmm.. klau kt kmpus lyla, kami prefer lagi shawl jnis pashmina sbb lbih labuh dan x jarang..

    gmbar badak sumbu yg smart.

    ReplyDelete
  34. oh..aku perasan kucing xde lah..
    LOL
    beb , tersedak jugak aku tgk intro ko td..
    gud job.

    ReplyDelete
  35. aku rase badak sumbu begitu macho dgn jaket barunye...
    naseb tak jupe kat highway naik moto harley davison , siap pecut aku lagi ..ekekkekeke

    ReplyDelete
  36. Wuuuuuu... menyeramkan LOL. Mohon aku tak mimpi ngeri malam ni. Dahlah 2 3 malam aku mimpi ngeri. Erk...

    ReplyDelete
  37. wah.....
    haiwan pon berpakaian sempurna.....

    ReplyDelete
  38. haiwan2 tu hanya patung ka lukisan?

    burung hantu, katak, musang nampak macam lukisan. baju nampak macam betul. badak nampak betul.

    ReplyDelete
  39. burung unta tu comei ^^ haha.

    ReplyDelete
  40. aku rasa sebenarnya hala tuju kali ni pada tulisan bukan gambar. walaupunpn tajuk berat pd gambar. ingatan untuk diri sendiri dan rakan yg lain..thanks kopi :)

    ReplyDelete
  41. wanita adalah perhiasan dunia dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah. Susah nak jumpa wanita yg solehah sekarang sebab diri mereka terlalu mahal dan tinggi nilainya utk dipamerkan pada khalayak ramai.

    ~kalau yg meleleh tu ramai la.. alahai dunia.. bila ditegur kita pulak yg ditengkingnya -_-"

    ReplyDelete
  42. heeee.. lawak gambo katak 2..

    ReplyDelete
  43. lol....hensem2 belaka tu...haha

    ReplyDelete
  44. Haha... hensem sangat.. kalau masuk pertandingan hero remaja ni, konfem menang. :P

    ReplyDelete
  45. into yang pedas... tapi aku setuju dengan apa yang ko cakap tu...
    see, haiwan pun nak berpakaian...

    ReplyDelete
  46. sedas kena kat batang hidung orang perempuan mukadimah entry nie.. hehe. tapi memang betul pun kan.. aida sejujurnya setuju dengan apa yang miko kata.. :) hensemnya katak pakai baju. haha.. paling hensem sekali burung unta macam atok dah sekali tgk. :P

    ReplyDelete
  47. ni betul2 ke?? rasa ngilu tengok. semacam...

    ReplyDelete
  48. hensemm..... boleh jadi model cover page =.=

    and... message dlam mukaddimah noted :)

    ReplyDelete
  49. paling brutal bull selamanya..ahaha n serigala n panda kacak..lol

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item