Cool: Seni jahanam pensil

Kita sedia maklum pensil 2B merupakan senjata keramat yang diperlukan untuk menjawab soalan berbentuk multiple-choice questions dalam sebar...

pencil carving

Kita sedia maklum pensil 2B merupakan senjata keramat yang diperlukan untuk menjawab soalan berbentuk multiple-choice questions dalam sebarang jenis perang peperiksaan. Kita juga tahu yang pisau pengasah merupakan kawan karib kepada pensil. Siapalah pensil tanpa kehadiran pisau pengasah. Cukup sudah dengan intro mantap tersebut. Sekarang apa yang anda perlu buat adalah dapatkan pensil 2B. Jika tiada, sila beli di kedai berhampiran. Kemudian, ambil pisau pengasah yang tajam. Seelok-eloknya sila pakai menggunakan tangan kanan untuk lebih berkat. Langkah seterusnya, paksakan diri anda untuk berseni dengan menjahanamkan pensil tersebut. Mohon rujuk gambar-gambar di bawah ini sebagai panduan. Selamat mencuba.

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

pencil carving

Sumber: cerkahegyzo

Jom baca artikel yang lainnya.

pensil 670599680159374865

Post a Comment Komen Blogger

  1. Assalamualaikum. unik gila! kreatif! nak yang love tu boleh dok? hehhehehhe

    ReplyDelete
  2. yg pensil bercabang 2 mata 2, cemana dia buat eh? Eh? Eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai 2 pensil lepastu combine la...

      Delete
  3. ehh comel..

    klu cik pensil tgk kompom beliau nak mcm ni.. ehehe

    ReplyDelete
  4. terdapat byk unsur-unsur alat mempertahankan diri yg digunakan oleh BRUCE LEE dalam kebanyakkan filem-filemnya eh.. kbai...

    ReplyDelete
  5. Perghhh...hebat giler. Ada masa nk ukir smp mcm tuh. Superb!

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. pen berliquid macam mana nak buat. kapur boleh kot.

      Delete
  7. mmg kreatif n takder kerja lain nak buat. haha

    ReplyDelete
  8. kreatif tahap dewa diorang nih..

    ReplyDelete
  9. SMART GILA!

    tabik aku

    semua gamba bikin aku menganga

    kalau lalat masuk aku salahkn ko MIKO lol

    ReplyDelete
  10. perhhhh..terbaik ar....kalau jatuh atas lantai pensel ni, confirm menangis tak berlagu....last2, patah jua....=P

    ReplyDelete
  11. huu yai.kagum la.
    TERtengok yg ular pulak daa.
    nsib baik kecik.

    ReplyDelete
  12. ini seni yang betul2 memang seni ni. kalau patah ke putus tu, menangis tak belagu la, hahaa

    ReplyDelete
  13. mcm ni pun ade?? gila kreatif

    ReplyDelete
  14. aku tidak mempunyai kesabaran setinggi itu untuk mengukir kesenian tersebut... idak le aku sanggup... tapi memang kreatif lohh... kekreatifan otak :D

    ReplyDelete
  15. wow!! gila COOL!!! :O!

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf. Komen di atas terpaksa dipadam kerana mengandungi hyperlink. Okay, sudah masukkan blog bro dalam bloglist aku :) *blogger hewhew*

      Delete
  17. kreatifnya tapi sygnya pensil.mesti pensil mahal tak mudah patah.

    ReplyDelete
  18. kalau aku mampu mencipta pencil sebegitu unik nya...
    mungkin aku lebih kaya dari bill gates sekarang ni...
    *ok abaikan

    ReplyDelete
  19. fuhhh... bper lama la diorg wat bende ni... gilerr detaillll....

    ReplyDelete
  20. gila kentang lah.. dasyat. Memang bebetul seni.

    ReplyDelete
  21. adehh.. cmna dorg boleh buat smpai cmtu skalii. kreatif gilaaaa...

    ReplyDelete
  22. Perghh..mmg kreatif gilakk..!
    Tak terbuat kot mcm ni...
    belum apa2 dah patah...
    mohon kopi buatkan,
    jgn lupa tunjuk hasil..
    hahaha

    ReplyDelete
  23. cool!. Aku tertarik dengan yang kopi punya. Ehhh

    ReplyDelete
  24. jenih ni boleh bawak masuk exam hall tak? hehhee

    ReplyDelete
  25. dasat..dasat...

    ni kan Kopi pasta.. best juga di jadikan koleksi ni :)

    ReplyDelete
  26. cool! tak sangka boleh ukir benda2 kreatif kt pensel. smart ah

    ReplyDelete
  27. kalau bagi kat aku mahu jahanam sebatang pensil tak jadi apa2 pun. terbaek betul orang kreatif ni la kan...nampak rumit je.

    ReplyDelete
  28. nih mesti jenis teliti nak mati nih , waa nak asah pensil bagi tajam pown salu fail doe ...

    ReplyDelete
  29. Dulu, nak asah pensel khat pun terkial-kial, inikan pula nak ukir2 mcmtu.. memang kelautla jadinya pensel tu.. hehe..

    ReplyDelete
  30. gambar2 dekat atas tak boleh copy eh. baru nak ambik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tekan Ctrl dan klik pada gambar untuk bukak di new tab. lepastu boleh la copy mcm biasa.

      Delete
  31. halusnyeeeee la seniii die suke tengok.. ulang2 scrooll ats bwh.. suke2.. kalau dpt kt tgn keras aku, mesti pth jahanam :D

    ReplyDelete
  32. sgt terbaik!!mampu nk mengukir mata pensil tuh..kalau aku bt mau patah abis mengamuk..haha

    ReplyDelete
  33. aku kena memperuntukkan masa sehari utk buat bnda ni..tu pn kalau cukup peralatan plus kanta pembesar yg cukup berkuasa untuk membesarkan..*muka penuh konpiden*

    ReplyDelete
  34. tak terkata jadinya. otak ni duk ligat pikey , macamana depa buat tu?

    ReplyDelete
  35. macam kesian je kat pensil tu.. huhu

    btw, kreatif sangat. :)

    ReplyDelete
  36. habis jahanam pensel..dah jd macam nunchaku gua tengok :)

    ReplyDelete
  37. uik sangat kreatif.. tak pernah terpikir pensil boleh jadi gitu skali..

    ReplyDelete
  38. seni jahanam yg sgt kreatif lg ganaz... takut tgk yg ada ular tu. Mengerikan...

    ReplyDelete
  39. aku nak pencil yg ada ular tu.. cool!


    *er.. rindu n3 baru kau

    ReplyDelete
  40. err kau tolong buatkan boleh ? pewlishhhh *mukacomel.jpg*

    ReplyDelete
  41. Wow, macamanalah dorang boleh reka sampai begitu ya? Memang unik dan kreatif! :3

    By the way, itu memang kelapa pun. Rambut baby yang dah dipotong dimasukkan dalam air kelapa tu. :D

    ReplyDelete
  42. pensel berantai tu mmg cmbestt je..
    boleh dapat x agak2...heee

    ReplyDelete
  43. satu kepuasan kalau berjaya buat macam ni.. sangat teliti kalau dah sampai boleh ukir mcm ni.. karbon pensil tu..

    ReplyDelete
  44. i wantthis kind of thing ! wowooo haha

    ReplyDelete
  45. ooh mak ai...rajinnya la dia nak ukir2 tu....

    ReplyDelete
  46. mmg betul2 tinggi imaginasi mereka ni. salute!

    ReplyDelete
  47. perghh.. ini memng gigih ni nak buat.

    ReplyDelete
  48. huhu..kena ada kesabaran kot nak buat benda2 kecil nie..

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item