Cool: Landskap buku

Entri ini dibuat sebagai tambahan kepada Seni Jahanam Buku . Sebelum ini, aku ada menceritakan perihal aku yang kurang gemar membaca dan...

Book sculptures by Guy Laramee

Entri ini dibuat sebagai tambahan kepada Seni Jahanam Buku. Sebelum ini, aku ada menceritakan perihal aku yang kurang gemar membaca dan buku bagi aku adalah sebuah objek yang apabila dipegang sambil berbaring, akan membuatkan mataku terlena. Ya, buku adalah salah satu ubat tidur yang terbaik! Tetapi kali ini aku ada sertakan sekali video. Melalui video tersebut, anda akan dapat lihat siapakah Guy Laramee dan falsafah yang dipegang beliau di sebalik pengorbanan buku untuk membentuk sebuah landskap yang mengagumkan.

Perkembangan dunia maya yang pesat telah mengubah internet menjadi pusat sumber ilmu yang universal. Buku semakin hari semakin hilang relevennya dan mungkin suatu hari nanti orang akan mengingati buku sebagai objek vintage. 



*Terasa segan apabila membaca entri lama. Malu dengan ayat-ayat merapu karangan sendiri.*

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee


Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Book sculptures by Guy Laramee

Sumber: toxel

Jom baca artikel yang lainnya.

cool 6396130457184209938

Post a Comment Komen Blogger

  1. wlpn menjahanamkan buku tp ia sgt awesome!! aku kagummm!huk3

    ReplyDelete
  2. buku ni buat alas kepala nk tido pun best..
    bajet2 bole serap ilmu dia..

    hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik rebus jer buku tu buat sup. lepastu minum, lagi cepat serap...

      Delete
  3. perghhhh terbaik la....nak menjahanamkan buku jugak la mcm ni..hehhe

    ReplyDelete
  4. nak try buat.. nak tengok jadi ke tak nanti..

    ReplyDelete
  5. hakhakhak...

    depa dah khatam ke semua buku ni?

    ReplyDelete
  6. wah... yg ni lagi real drpd entri yg sebelum ni.... terbaek!!!!

    ReplyDelete
  7. menyeramkan gak tgk buku2 tu hehe

    ReplyDelete
  8. wahhh..kopi pasta kembali dgn entry2 yg diluar jangkaan....last baca entry kopi pasta yg pasal kopi pasta hapdet pasal aplikasi gambar yg bergerak sendirik yg jepun punya....menariklahh....

    gila punya buku......nak belek-belek baca pon rasa sayng..rasa nak makan pon ada..lawa gila.... :D

    ReplyDelete
  9. err.. bila tgk gambar ke 19, teringat buku2 eksiklopedia lama2 kat rumah..

    ReplyDelete
  10. memang terbaek , CP dlu cgt suker membaca tapi sekarang , dapat simptom malas membaca jugak , tah biler bermula , mgkin lepas CP kenal ape tuh internet kowt ...

    ReplyDelete
  11. dasyat nie.....nampak real....

    ReplyDelete
  12. cantik ar nak try ar nanti huhu..kat umah byak buku tebal2 mcm tu yg terbiar je hahaha :)

    ReplyDelete
  13. ada kelas tak nk belajar teknik ni.

    ReplyDelete
  14. Sayangnya...buku dibuat sebegini..huhuhuhu
    Tapi kreatif. .

    ReplyDelete
  15. Habis rosak buku2 tu..

    ReplyDelete
  16. betul2 ohsem laa..!
    susah nak buat mcm ni...

    ReplyDelete
  17. yg satu tu batu belah batu bertangkup ke? hehe :D

    ReplyDelete
  18. kalau takat kamus tu aku o.k je kena jahanamkan jadi macam tu.. tapi kalau komik aku yg kena 'seni'kan macam ni memang cari pasal la dgn aku... aku ni suka buku, tapi lebih kepada buku berunsur hiburan jer yg lebih hehe

    tapi Kopi pasta, memang ohsem jugalah gambar kat atas tu.. lagi-lagi yg macam dalam gua tu.

    ReplyDelete
  19. orang malaysia ni dah la kurang membaca. kalau buat macam ni, memang tak baca dah la. tapi kalau buat pun mesti takkan dapat hasil macam ni. haha. boleh tanam dalam2 dalam tanah angan2 tu.

    ReplyDelete
  20. waaaaaa ....kalau dapat buku ceni , memang akan disimpan dalam rak tu lama-lama ...

    Kalau sya buat ke , memang hapus sudah bukunyaaaa.... so magical rite ??

    ReplyDelete
  21. sama la aku pon buku ni jadikan sebagai ubat utk tido je...hehehe....tapi mmg hebat la dia buat ukiran tu...nampak teliti dan awesome...

    ReplyDelete
  22. Semua post entri bergambar miko memang cool-cool belaka ==' yg buku ni... gigih sungguh derang buat.... respek...

    ReplyDelete
  23. peh gila lah.. sayang kot tapi sangat awesome dan teliti.

    ReplyDelete
  24. buku ni mmg buku yang dibaca k atau saja dilandskapkn? -_-

    ReplyDelete
  25. mmg betul2 cool ni. hebat la seni dia. imaginasi yg sgt terkesan. hebat hebat...

    ReplyDelete
  26. yang ombak tu cantik...
    :)

    ReplyDelete
  27. Salam.

    Kalau aku gi lab guy laramee ni, pastu cuba guna mesin tu, aku yakin berderai buku2 lama tu sblm sempat jadi apa2 art,hehe

    Minit 3:00, yg dia guna britain ensiklopedia tu..amazing!

    ReplyDelete
  28. morninggggg nk pasta satu ^^

    tqvm sudi sggh bc n3 n komen suka..suka.owh baca bukau sambil baring blh trs tido?saya x leh...selagi page tu x hbs slgi tu mata terbuntang besar gigih nk hbskan.

    owh kalau saya dpt semua buku ni,sah2 saya akan insomnia sbb gigih godek2 semua buku2 saya nak jadikan sebijik cmm buku yg kreatif kt atas tu :)

    ReplyDelete
  29. wahh smart aa.. terbaik. acaner nk bt cenggitu tu ? kena kreatif ni

    ReplyDelete
  30. Nampaklah keunikan bukunya di situ.. Agak-agak kalau hantuk dekat kepala, automatik semua ilmu diserap kot.. =p

    ReplyDelete
  31. Mohon jgn buat kt buku aku,
    Sayang wooooo..
    Ni kes brg yg lama usah dikenang.
    Ehhhhh

    ReplyDelete
  32. seriously ohsem.. speechless.. hehe.:D

    ReplyDelete
  33. Gila awesome...! Tolong hadiahkan aku satu... :3

    ReplyDelete
  34. uih. gigihnya nak buat. buku dah la tebal2,

    ReplyDelete
  35. eh mcm sayang je ngn buku2 tu.. tp dgn hasil yg osem, cm berbaloi lakk.. haha kalau ak buat kompem jahanam jd pa dia xtau :D

    ReplyDelete
  36. Buku juga adalah terapi minda yakni juga terapi jiwa dikala kita.. eh bukan kita, apabila cek sendiri kesusahan mahu tidur. haha. gambar yang sangat ohsemm :)

    ReplyDelete
  37. wooooo waaaaaa woaaaaaaa woaaahhhhhh ...

    ReplyDelete
  38. begitu la nasib buku.....huu
    ish3.... -_-

    ReplyDelete
  39. boleh buat dekat buku2 tebl yang ada kalau dah tak mampu nk serap. haha =.=

    ReplyDelete
  40. buku dah lama..sayangnya..hhuhu..

    ReplyDelete
  41. wah cool giler..nak2 yg ombak tu

    ReplyDelete
  42. dia punya ketelitian tu..ohsem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. video tu dah xleh tengok ke?

      Delete
  43. we aq letak link blog kalu dalam bloglist aq taw :) suka baca cerita2 menarik dari blog kau ! keep in touch

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item