Santai: Aku suka memicit

Tahniah Malaysia kerana telah MERDEKA untuk kali ke-55! Tidak perlu aku berpayah membuat entri berkisarkan kemerdekaan kerana aku yakin di ...

bubble wrap flash

Tahniah Malaysia kerana telah MERDEKA untuk kali ke-55! Tidak perlu aku berpayah membuat entri berkisarkan kemerdekaan kerana aku yakin di luar sana berlambak-lambak yang menjaja entri berkisarkan perjuangan. Tidak kisah apakah isinya janji ada perkataan MERDEKA itu sudah cukup memadai. Tetapi satu saja pesanku. MERDEKA itu jangan hanya berkobar-kobar di mulut tetapi mentaliti dan perilakunya masih lagi dijajah. Minda kita perlu bebas daripada cengkaman budaya luar. Berbanggalah dengan adat dan budaya kita. Sebagai selingan, marilah kita memicit buih-buih plastik di bawah ini bagi MEMBEBASKAN diri daripada kebosanan dan keletihan.





Update 28/6/13
Tag iframe digunakan bagi membolehkan flash ini dimainkan di Google Chrome.

Jom baca artikel yang lainnya.

santai 4445452081790605382

Post a Comment Komen Blogger

  1. Best giler... dapat picitttttttttttttt.... jap lagik nak sambung... ni law stress2 ni siyookkk picit ni.. mua ha ha ha... entri dulu yg miko buat x leh nak picit.. ni dah upgrade gitu.. ha ha ha... awesome... ^..^

    ReplyDelete
  2. hahah . ak pon same sgtt sgtt dduk atas mende alah niee .

    ReplyDelete
  3. ceeyttt . ak perasan aq srang jaa ade kat sinii . rupe nye sis ppp sedia ade dahh kat sinii . kesian aq ! huishh ~

    ReplyDelete
  4. haha. picit jangan xpicit. 2,3 n3 akan datang, aku akan post game utk dimainkan..game yg mnarik utk dmain plus ada game yg menguji minda :)

    ReplyDelete
  5. Bunyik pas picit ibarat kena tembak dengan pistol pakai peluru ketumbar..errkkk

    bhahaha, main manic model tu lagi best, lalukan je cursor. >_<

    ReplyDelete
  6. @lana...a'a, itu klau nk lgi mudah la. tp ske bila tekan fresh sheet tu akan kluaq bunyi 'Must have Moar' :)

    ReplyDelete
  7. @miss: double A aku ada pasang cctv kat blog si kopi ni ha ha ha.. ko nak tak share dgn aku cctv tu?? mua ha ha >..<

    @miko: ini klw dapat betul2 ni ralit ni main picit2 selagi tak habis gelembung tu kena picit selagi tu la.. tak nak lepas ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  8. aah la..tadi buat tak habeh..must have moar..lembuitt je nyebutnya.. >_<

    ReplyDelete
  9. ahahahaha.. ni buat aku gelak tak hinggat ni. Best gila la woi!!! ekekekeke... siap bunyi lagi ekekeke..

    aku gelak sorang2 bila klik "Fresh Sheet"

    macam tau-tau jer ramai yg suka picit2 menatang ni haha..

    **
    1)Oh baru tersedar aku eja Musang sebagai Munsang, 'Munsang' tu ikut mother tongue aku. ah.. yang 'nenen' tu pun sama hehe...

    2)TAMU : Hardcopy. Sepatutnya bentuk buku. Rupa macam novel atau tidak aku pun tak pasti sebab aku pun tak nampak lagi.

    3)mana tmpat borak? kiri ke kanan? apasal aku tak jumpa?? ker aku yang dah ngantuk haha..

    ReplyDelete
  10. yeah sunggu bagus bagi melegakan rase mengantuk aku, study study!!!

    ReplyDelete
  11. @nong andy...haha, di sini juga mbalas komenku di blog mu ya :P

    tempat borak?? maksud ko, chatbox?? ada. belah kiri atas..klik jer kt 'SEMBANG SINI' nnt akan dbawa ke chat box itu

    ReplyDelete
  12. lol boleh main bubble wrap plak kt sini
    hahah.. ops lupa nak wish selamat menyambut hari kemerdekaan *sambung main

    ReplyDelete
  13. Encik Kopi Pasta, maaf aku tak perasan yang kau dah pindahkan 'mereka' ke situ. beberapa minggu lepas aku perasan kehilangan mereka, tapi sebab aku jarang nak men'chat' di shoutbox jadi aku tak sibuk mencari perpindahannya haha..

    ReplyDelete
  14. This is what we call AWESOME !!
    kan aku dah cakap entry hang memang Awesome Awesome.
    Seriously.
    Menatang ni mainan yang paling BEST bagi aku sampai la kesaat ini. hahah.
    btw, Selamat hari merdeka !

    ReplyDelete
  15. Eh apesal aku takde dalam top comment? Ish.

    ReplyDelete
  16. hhahahahha leka main tekan2 tu.hahah nice...:)

    ReplyDelete
  17. haha . bapak best main menatang tuu .
    masa mula mula wa hdup , mak wa yang ajar main menatang nie . huhu .

    sampai sekarang wa main .
    best kot ! huhu XD

    ReplyDelete
  18. Benda ni kalau ada seratus kesemua seratus aku picit, best gila dow.

    ReplyDelete
  19. ohoiii ni picit belon ni versi advance seiring perkembangan teknologi. dari dulu aku picit yg ada kat dalam kota je, ni au picit kat laptop. cayalahhh :D

    ReplyDelete
  20. haha rs mcm kecik2 dolu plak bila men picit2 nih...hehe

    ReplyDelete
  21. alololo..meh sini aku picit hidung ko bleh...


    ehehhehhehehe

    ReplyDelete
  22. hahaha bunyi mcm kentut segan2.
    btw,setuju ngan hang,minda mesti bebas dr pngaruh pnjajah.ni tak,celebrate merdeka sambil mngamalkan budaya barat.

    ReplyDelete
  23. eh..yg ini pun best jugak. men picit2 tadi men pecahkan bulatan sampai infiniti.

    ReplyDelete
  24. adaa ersi elektronik rupenye mende alah ni..huhu :D

    ReplyDelete
  25. kenapa selalu typo kat sini... benci =.=' *perkataan di atas adalh versi, harap maklum

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item