Game: Bola membesar dan ping pong?

Sudah seminggu lebih aku tidak update. Memang disengajakan kerana aku hilang punca kenapa aku berblog. Jadi aku telah pergi bertapa dan ber...

kucing membaca

Sudah seminggu lebih aku tidak update. Memang disengajakan kerana aku hilang punca kenapa aku berblog. Jadi aku telah pergi bertapa dan bertemu dengan seorang mahaguru . Beliau sudi meminjamkan aku sebuah buku pusaka yang menceritakan bagaimana membuat entri yang maha hebatnya. Maka, siang dan malam aku mengulang kaji buku berkenaan demi mengorek rahsia membuat entri yang super kool. Buku itu aku selak sehelai demi sehelai dengan penuh tekun. Oh tidak. Rupa-rupanya, aku telah diberi buku yang salah. WTFish, mahaguru tersebut telah melakukan 'trolling' ke atas diriku yang lurus bendul ini. Jadinya, jom kita bermain game berformat flash lagi sekali. Bhahaha. Kali ini aku muatkan 2 permainan dalam 1 entri. Pemurah sungguh aku. Jom layan.


Pesanan penaja: Intro dan cerita rekaan di atas sengaja dibuat-buat sedemikian rupa semata-mata mencari publisiti. Harap buat muka blur jika tidak faham di mana kaitannya. Hoho.


CURVEBALL: Konsep permainan iras-iras ping pong. Senang bukan?

SUPER FILL-UP: Penuhkan ruang tersebut dengan bola anda. Left-click dan bola itu akan membesar dan pastikan bola-bola kecil merah tidak mengenai bola anda semasa pembesaran.





Update 28/6/13
Tag iframe digunakan bagi membolehkan game ini dimainkan di Google Chrome.

Jom baca artikel yang lainnya.

santai 1803389438268140030

Post a Comment Komen Blogger

  1. Ohoooo~ Welcome back Encik!! :D

    ReplyDelete
  2. ping pong ek?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  3. ha ha ha comel kucen tu.... kim salam jer kat maha guru yg buat trolling kat miko mua ha ha ha nak perah otak lak nak main game ping pong neh :P

    ReplyDelete
  4. ceh kalah kt lvl 3
    game lain game lain.. lol

    ReplyDelete
  5. ak xberminat pd game tu krn ak slalu kalah, sila ceritakan sebuah kisah bagaiman anda boleh terpedaya dngn mahaguru tu? adakah ko memng sngt2 lurus ? jeng2

    ReplyDelete
  6. hahhaa . ak jadi bengang dgn game tuee .

    ReplyDelete
  7. level 7 gua sangkut..adehh

    ReplyDelete
  8. dua2 game aku x paham...last2 aku main game yg sebelum ni.....

    ReplyDelete
  9. hahahahahhaa.. miss u derrrrr... lama ko x hapdate terasa diri ini kesunyian tmpa dirimu.. cewaaahhhh

    ReplyDelete
  10. alolololo...kucing pandai membaca lerrr...

    kiut der..

    hmm..pingpong ek..aku rasa macam main squaysh..
    ah..lantak lah aku salah eja ..hahhahahah

    ReplyDelete
  11. alamak tertarik kat kucing tu..
    http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. encik kopi, game interlock sblum ni aku da smpai level 18, lepas tu sangkut, aku ikut care ko bg aku dnload game yg before ni, hehee.

    tapi yang ni aku akan berusaha lagi, bhahahaa~

    ReplyDelete
  13. tetiba suka la plak tengok gambar kucing tu.. heheh :D

    ReplyDelete
  14. perghh asal tak reti main ni? stress la pulak!!!
    padahal masa kat sekolah dulu jaguh ping pong kot.
    menci! menci! minachi! agagaga~

    ReplyDelete
  15. apsal tak ajak pergi bertpa menuntut ilmu membuat entri super super kooolllll..huk3...

    ReplyDelete
  16. cuba habaq mai cmne men gem yg kedua tu..er..belum pape dah kalah =.='

    ReplyDelete
  17. missha: tekan and hold..biar bulatan tu membesar tapi tak kena dot warna merah..

    ReplyDelete
  18. @mishha...tu mr.H dh habaq caranya..hehe

    ReplyDelete
  19. Miko datang sini lepak2 dalam kotak komen ni jer boley?? ha ha ha ... more games and cute kitty please >..<

    ReplyDelete
  20. uhh..cursor aku bermasalah kot. dah aim klik2 terlepas juga. grrrr.

    ReplyDelete
  21. frust jerr main...eh, ada pasang trick kot

    ReplyDelete
  22. miko n3 baru pilisssssss... he he he >..<

    ReplyDelete
  23. Encik kopi pasta yang bersuara lunak. nasib baik aku dah kawin.. kalau tak maunya aku tergoda ahahaha... nak jodohkan dgn shinta terlampau kecik pula si shinta. ekekeke.. apa la melalut.

    datang sini tak mahu ranking turun.. ahahaha. dah lama benar bercuti. tapi n3 ko dah ketinggalan dari aku.. (aku punya n3 lagi banyak dari kau biarpun aku pergi berjimba)

    okey.. kucing yang membaca itu mahaguru ko keh.. sungguh comel. rasa nak culik pula.

    tenet aku slow sekarang.. esok2 aku datang main game ko lagi sambil memenuhi koata ranking aku hehe..

    ReplyDelete
  24. adoi internet membencikan ketika ini

    xde gme

    bw pon susa

    ReplyDelete
  25. ha ha ha bersuara lunak tu miko... dengau tu?? >..<

    nong aku pun nak cukup kan kota jugak bole?? walaupun x dok n3 baru dari si miko :P

    ReplyDelete
  26. p/s: nong mohon klw si miko dah ok nak join gathering lepak2 atas para kehadiran ko juga wajib bole?? ha ha ha just can't wait for that moment :P

    ReplyDelete
  27. Assalammualaikum.

    Aku rasa..aku belum main lagi..tiba2 dah game over. Kenapa bila aku main game2 camni, salu jadi camtu,hahahaha.

    Nampak ngat kebendulan ku dgn benda2 camni..sian ak nasir..ko tak sian ke..letak la gambar kucen cam kat atas bnyk2..huu..

    ReplyDelete
  28. Eh puyak.. aku sesat ke hape ni?? Ni blog ke gua?? ha ha ha miko n3 baru pilissssss ^..^

    ReplyDelete
  29. perghh best jugak main pingpong tu..1st attempt gua dapat 5875 pts..hebat dak?hahaha

    ReplyDelete
  30. dah kenape aku x reti main >.<

    ReplyDelete
  31. Susah gile men pingpong tu. Hahah.
    Tapi aku suke main game bawah tu, super fill up tu. Best; Mencabar minda. Hahah. :)) Like like.

    psst,lepas ni game ape pulak?hahah.

    ReplyDelete
  32. oh.. aku dtg sekali lagi...

    PPP.. aku wajib? huhuhu.. ko sponsor tiket kapal terbang aku on jer ekekekeke!

    ReplyDelete
  33. gua main sampai level 5 je T_T 14565 score.. hahaha

    ReplyDelete
  34. assalamualaikum. edy singgah sini, follow dan masukkan blog ke dalam bloglist edy ya. tq

    ReplyDelete
  35. dtg main game lg ni.. muehehehehehehhehhee

    ReplyDelete
  36. main lempang lempang bola rasa nak lempang org bila game over!
    geramnye dgn bola2 merah.gelak kejahatan bila dapat perangkap bole merah jahat tu! nice entry tuan belog yg lurus bendul dan pemurah . haha

    ReplyDelete
  37. merayap-rayap kat sini jap he he he ^_____^

    ReplyDelete
  38. bru lpas smpi level 5 je T__T

    ReplyDelete
  39. perghhh! hebat lu wat sendiri kew? game nie..menarik2...haha...haram susah wa x lepas ag nie..

    ReplyDelete
  40. hahaha..level satu wa x lepas T_T

    ReplyDelete
  41. yessss! level complete! oyeahhhhh...sempoi la game ni,dah lama tak singgah sini :(

    ReplyDelete
  42. haha.. ok. game kedua, score 0 walhal bnyk bola dah wat. mengelirukan tapi seronok. laju gak game flash ni. hoho..

    ReplyDelete
  43. nak sekor kucing cenggitu.hahaha .ada tak? :D

    ReplyDelete
  44. hahaha... aku tak pandai main...

    ReplyDelete
  45. macam mana nak main ni ?

    susah bebenor >_<

    aku tak faham game pertama n kedua tu -_-

    haha . aku cuba lagi :D

    ReplyDelete
  46. aku baru nak main . game over dah >_<

    meluat pulak aku .

    ReplyDelete
  47. @cik pensil...

    senang jer. game pertama tu mcm main ping pong la. kita kawal bat kaler biru tu. pukul bola kaler hijau tu smpai dia *yg pkai bat kaler merah* tak dpt balas pukulan kita. kita boleh buat bola yg kita pukul tu jadi swing/ terpantul kiri kanan tp kne pandai kawal cursor tu..

    game kedua. kita kne penuhkan ruang tu dgn bola kita. klik n hold cursor tu nanti bola tu kan membesar tapi pastikan bola merah yg kecik tu tak terkena bola kita tu *semasa pmbesaran* kalau tak, hilang nyawa..haha meluat? macam ayat novel jer =.='

    ReplyDelete
  48. menyampah aku heheheheh.. aku memang tak reti main yg ini-la Kopi pasta.. adakah aku terlalu 'slow'

    buat malu aja ehehehehe

    ReplyDelete
  49. yehaaa. akhirnya game over kat level 6 dengan score 17305 ahahahaha.. best pula kalau dah pandai main.. :D

    ReplyDelete
  50. apasal aku tersekat di level 6 jer manjang. encik kopi pasta. baik ko terus terang ko khatam smpai level berapa menatang ni???

    ReplyDelete
  51. @nong andy...

    bermain game flash utk mgisi kbosanan ker?hehe. yg ping pong tu, ak paling tinggi level6. yg isi bola2 tu, aku dh smpai level berbelas2 kot tp lupa angkanya...haha

    takpe2..nampaknya ak kne post game bru yg best utk dmainkan

    ReplyDelete
  52. Kopi pasta,

    bola membesar itu buat ketagihlah. aku start main dari jam 9 malam tak sedar dah smpai ke satu pagi (2 malam yg lalu ketika aku kononnya nak menulis novel tetapi tersangkut di blog ko main game cis!!)

    aku tak lepas dari level 11
    geram betul!!

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item