Cool: Warna yang menyakit

Untuk entri ini, kita akan bersuka-suka dengan cahaya dan warna. Awas, ini boleh menyakitkan mata anda jika anda menatapnya secara terus...

eyecandy

Untuk entri ini, kita akan bersuka-suka dengan cahaya dan warna. Awas, ini boleh menyakitkan mata anda jika anda menatapnya secara terus dan lama. Mataku sakit sungguh dibuatnya. Haha. Sebelah kiri atas terdapat 6 batang bar boleh ubah yang masing-masing merujuk kepada sphere radius, circle radius, blur, color oscillation frequency, alpha channel circles dan rotation speed. Anda boleh mengubah visualisasi ini mengikut cara anda tersendiri untuk membentuk kombinasi cahaya dan warna yang unik . Andai kata anda seorang pemalas, hanya perlu klik di mana-mana sahaja, kombinasi rawak akan terbentuk secara automatik. Jika anda berjaya mencipta satu kombinasi yang menarik dan menyejukkan mata, anda boleh PrintScreen dan kongsikan hasil karya itu di ruangan komen. Aku sedia menilai. Huhu.




Update 28/6/13
Tag iframe digunakan bagi membolehkan flash ini dimainkan di Google Chrome.

Jom baca artikel yang lainnya.

santai 4718890077839578646

Post a Comment Komen Blogger

  1. mcm mane nak letak dekat ruangan komen ni??? tapi superb la, khusyuk aku dibuatnya =="

    ReplyDelete
  2. Awesome ! Hik hik hik :D

    Singgah sini sebelum off lappy.

    Bye Kopi. Nnti bila2 aku kembali.

    ReplyDelete
  3. xtau nak ckap bahagia atau derita buat ni.. smlm mmg da penin bertmh penin..btw, nice lah sbnarnye klu sy dpt wat dan sy xpenin! =)

    ReplyDelete
  4. ni mmg sengaja nk merosakkan mata ap ni hahah

    ReplyDelete
  5. perghh bertambah rabun la jawabnya. haha!

    ReplyDelete
  6. hahaha... pagi-pagi dah terkena semburan warna ...

    ReplyDelete
  7. miko sila la bagi tau dimana nak tepek hasil karya ku "yg begitu berharga" ni ha ha ha... how la tu share my "gelombang warna" arts here... nak paste camner...?? explanation pls.... i'm sure ramai yg punya bakat seni kat menda di atas ni mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  8. @nabila @ppp...mula2 PrintScreen. lepas tu, upload pic tu kt blogger. tekan dekt HTML tu (sebelah compose) dan 'copy paste' url img yg bermula dgn http://3.bp.blogspot.com/xxxxxx kt ruangan komen ni..kiranya share link img tu la kt cni :)

    ReplyDelete
  9. tak dan apa2 lagi dh berbinau mata ni..cmna nak buat experimen ni...

    ReplyDelete
  10. miko tried tapi this is the response i get; Your HTML cannot be accepted: Tag is not allowed: IMG

    ReplyDelete
  11. @ppp. haha.xperlu letak perkataan img tu..cuma copy paste http://3.bp.blogspot.com/xxxxxx jer

    ReplyDelete
  12. jujur aku tgh pening skarang ni. dan dan dan gmbar ni buat aku nak pitam. zzz

    ReplyDelete
  13. oh mohon maaf ye patik ni bukannya terror sgt dgn html bagai.. ha ha ha here you go... my arts for your verification eh.. judgmental ha ha ha (jgn sakit mental dah) >..<

    http://4.bp.blogspot.com/-N5Re2_ZwSW4

    ReplyDelete
  14. http://4.bp.blogspot.com/-N5Re2

    ReplyDelete
  15. ok miko give up ha ha ha x leh jugek... bila click error... betul ke html di atas? :P

    ReplyDelete
  16. @ppp....haha.sigh. sepatutnya berakhir dgn .png/ jpg...cth http://3.bp.blogspot.com/xxxxxx.jpg

    xpe2 smua org blaja dr kesilapan :)

    ReplyDelete
  17. cantik dan menarik la...seronok aku main2 weh.

    ReplyDelete
  18. http://1.bp.blogspot.com/-ObXoIR0kLbA/UERYofPpcNI/AAAAAAAAJaA/WhwgFPBEuUI/s1600/my%2Brainbow%2Bpatels.jpg

    ReplyDelete
  19. MIKO FINALLY I DID IT YAY!! ^^ SILA LA TGK OK KE TAK??

    ReplyDelete
  20. Salam.

    Ok, fine. This one, really interesting ^o^ Aku dah la suka kaler2 ni,hihihi. Cuma, memang agak menyakitkan mata.. ^_^

    ReplyDelete
  21. tarrra!!! nak try jugak.. hehe

    http://2.bp.blogspot.com/-ueWnWCNLNE4/UETDWQGEwPI/AAAAAAAAEYc/ynPvZ1ZhUhI/s1600/ScreenShot1033.png

    ReplyDelete
  22. nice giler tp

    siyes sakit mate., rase pening :(

    ReplyDelete
  23. @ppp...haha. apa tema yg ppp cuba smpaikan? err, nampak ada bentuk macam kucing. iras2 tikus pon ada juga :)

    @aida...a'a. kurangkan cahaya & tone warna baru mata xberapa nk sakit bila tenung lama2...ni motif dia apa? nampk mcm bunga matahari pon ada..nmpak mcm nukleus pon ada juga :)

    ReplyDelete
  24. mata aku sakit...aku nak tukar mata lain jap :P

    ReplyDelete
  25. owh ppp punya tu abstrak kucen berbulukan muntah pelangi keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  26. seronok plak main kaler kt sini.. tapi mlas nk printscreen, huh...

    ReplyDelete
  27. kau mmg otak geliga,kreatif !! aku cemburu buta, haha

    ReplyDelete
  28. Muntah pelangi. Muntah pelangi. Hahah.
    Memang Stail gile!
    Stail sangat. Haha.
    tak tau nak cakap ape lagi.
    Memang dah Stail nak buat camne. Hahah.
    Thumbs up M Nasir. *ni name betul kau kan? Hahha

    ReplyDelete
  29. adeh..adeh..penin nya...

    nak gak try prinscreen tapi dgn kondisi berukbandku ni.. aku jadi si pemalas ajalah hehehe....

    *aku dapat buat ala-ala bunga jer tadi.. lau aku prinscreen aku tag ko di wall ko kat fb lagi sonang citer ekekeke...

    ReplyDelete
  30. @nong andy...boleh bah. nanti tag aku di facebook hasil karya kamu tu..hehe xsabar nk tengok :)

    ReplyDelete
  31. pening ah.sakit mate.buleh juling ni.lariii!!!!!

    ReplyDelete
  32. berwarna-warni mataku..hahaha

    ReplyDelete
  33. hahha , ak semakin jatuhh cinta pulakk dgnn warne2 pelangi niee .

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item