Serius: Encik lipas

Ada ketika semasa menonton Oggy and The Cockroaches, aku sangat emo dengan lipas-lipas berkenaan. Kenapa Oggy dan Jack yang sering menja...


Ada ketika semasa menonton Oggy and The Cockroaches, aku sangat emo dengan lipas-lipas berkenaan. Kenapa Oggy dan Jack yang sering menjadi mangsa buli? Menang ke atas lipas-lipas itu pun kadang-kadang. Kenapa??? Aku dengan lipas, tidak fobia tetapi lebih kepada ANTI. Asal nampak susuk tubuhnya melintas dengan sambil lewa di hadapan aku, ajalnya pasti di bawah tapak kaki aku. Dikejar dan dipijak-pijak hingga terburai isi perut. Puas hati. Lipas membawa identiti kekotoran. Atas sebab itu aku ANTI dengan mereka. Tahukah anda, menurut fearofstuff, fobia kepada lipas dikenali sebagai Katsaridaphobia. Hurm, KATSARIDAphobia. Kepada yang fobia, atasilah ketakutan itu. Asal jumpa, mohon pijak mereka tanpa belas kasihan. Muahaha. Bukankah begitu, poyak?

Jom baca artikel yang lainnya.

serius 606126683226510574

Post a Comment Komen Blogger

  1. takleh tnye poyak kopi..dia jambu..

    ReplyDelete
  2. aku ada katsaridaphobia =="

    dia ada kat sebelah pun aku geli, inikan pulak nak suruh pijak, memang tak la jawabnye =="

    ReplyDelete
  3. ahahahah~sama la dgn aku... mmg anti ngan lipas, aku x smpi ati nk bunuh, tpi aku akan sembur ridsect kat diorg...ahahaha...kejam gilerr

    ReplyDelete
  4. HahahahaXD
    Ris cukop pantang ada lipas..
    Penah skali dia kejot aku dari tdo semata-mata sebab ada lipas= ="
    Sengal tul sepupu aku tu= ="

    ReplyDelete
  5. Ah.. aku ini fobia. Hahaha. Nanti ada ak nampak lipas, aku panggil kau aje lah?? =)

    ReplyDelete
  6. Yeah ! Aku memang anti lipas ni. Confirm tak selamat lipas lipas ni kalau bersemuke dengan aku. Huahuahua. Eh salah, hewhew. :))

    ReplyDelete
  7. aku rase aku ade phobia tu la, jangankan nak pukul, dia lalu sebelah pun aku yang lari dulu, kuikui~

    ReplyDelete
  8. KATSARIDAphobia..aku ulang3,4 kali bagi lekat kat memori sambil gugel. Terima kasih ceq oi bagi info nih.. walaupun aku xde masalah ngan lipas... maksud aku, takde sampai tahap nak membunuh unless beliau dalam bilik...huhu

    ReplyDelete
  9. The Cockroaches... derang tu le idola PPP keh keh keh... tiap2 kali tengok katun ni mesti nama ku di seru... zey zey zey zey mua ha ha ha.... tapi 3 ekor tu mmg x ble blah ha ha ha... ppp x takut lipas tapi ulat takut.... sangat sangat... phobia... :/

    ReplyDelete
  10. wa kalau jumpa buat sup gear box sedap..

    ReplyDelete
  11. Salam.

    Berbelit lidah aihh nak nyebut kasta amenda phobia.kah3.

    Aku baik nasir..tak pijak lipas..biar je..kih3.

    ReplyDelete
  12. Owwwh mna hilang Komen yg PPP buat malam tadi? Hilang sudeh :( nvm I'll wil do it again later.m adoai..

    ReplyDelete
  13. Owh The Cockroaches tu my idol ha ha ha... suka derang sbb kuat menyakat (mcm PPP) ha ha ha tu sbb jadi idola... satu lagi tiap kali katun ni on line mesti nama ku diseru part lagu zey zey zey..zey zey... mua ha ha ha mohon jan cemburu, kagum tak pe.. hu hu hu...

    Sebenarnya lipas PPP x takut, tapi dia kotor so mmg tak boleh buat sbg peliharaan, berbanding lipas, cicak, spider or ular PPP lebih takut sepsis ulat... boleh dikategorikan takut yg membawa kepad PHOBIA...

    ReplyDelete
  14. Katsaridaphobia? mak aih.. berbelit lidah nak sebut haha..

    aku kalau jumpa lipas mesti cari spray nyamuk (kat rumah x beli spray lipas haha) pijak? Euwwww!

    ReplyDelete
  15. yucks! jmpe pun x mao ni nak suruh pijak ... geli la badan dia kalau kena pijak nti kua putih2.. X__X

    ReplyDelete
  16. ok miko untuk kali kedua komen den telah kena telan... :( tak to kenapa.... apakah?? :/

    ReplyDelete
  17. sangat anti alergik..grrr!!

    salam merdeka :)

    ReplyDelete
  18. @ppp...oh, hilang kne culik lagi?? mayb semasa nk post komen tu internet ppp tak stable..sedikit sbyk mjadi faktor..mungkin.jd sila slahkan en. internet :P

    ReplyDelete
  19. eeeuwww...lipas! aku suka gak nengok kartun 2..hehe
    lipas ak x fobia,biasa aku kutip,masuk mulut je,,

    ha..haa..terer kn?

    ReplyDelete
  20. hai lama tak jumpaaaa .. ! eh sejak bila kita jumpa . huhuh

    lipas ? aku tak fobia lipas pun . kalao aku nampak , mesti aku ligan dgn penyapu. hbis penyapu mak aku yg lunyai . bukan lipas tu ... hehhe

    ReplyDelete
  21. arr lipass,, benda paling aq geli dan takut.. tym dia terbang buat aq xsenang duduk.. haha.. memandangkn aq tkut dgn lipas ni nak bunuh pon xbrani apa lg nak pijak smpi perut terburaiii yukksssss geli... nak sebur guna ridsect pun aq rasa xsempat sbab nak cr ridsect bila d perlukan punyalah payah.. so aq abaikan laa...haha

    ReplyDelete
  22. Lipas. Err err, dahsyat jugak tahap anti kau nii O.O Sampai kerjanya nak kasi bunuh je! xD Setahu aku laa, org kalau anti ni, dia sejauh boleh nak larikan diri dari nampak lipas tu. Hahaha

    ReplyDelete
  23. Selain oggy and the cockroaches mmg ak xboleh tgk lipas ni melainkan ad penyapu di tgn ak xD

    ReplyDelete
  24. dah tak suka tengok katon tu. kesian Oggy asik dibuli..

    ReplyDelete
  25. rasenye mcm dh komen kat sini.tp takde.komen lg,jgn pijak lipas,kotor kaki.sembur ridsect je.tak pn hempok ngan bnde lain

    ReplyDelete
  26. ouchhh~! fobia dgn lipas.. >,<

    ReplyDelete
  27. lipas terbang paling buat si fobia lipas meroyan sakan. hehe

    ReplyDelete
  28. lepas tgk lipas menari2 kat ataih tu, seriously teringat tem. (aku tak bese panggil poyak, dah taip tadi tapi nampak pelik,padam balik. gahgahgah!)

    ReplyDelete
  29. hakhakahka.... tak leh blah aku tgk lipas tu... tergelak aku sorg2 kat sini.. ada no hp dia tak? nak buat open house nak jempot dia wat konsert kat sini,..

    ReplyDelete
  30. siyes citer oggy tu klakar.. ehh, mana hg dapat geng lipas tu? haha...

    ReplyDelete
  31. err name saintifik tu agak payah nak nyebut nye. maka aku abaikan part tu.

    em em. sungguh. bukan takat lipas remaja mahupun sudah tue. bebi lipas pon aku tak boleh. kau punye gmbr pon aku kene tutup pakai kertas tahukk.

    katon lipas pon aku allergic. kalau lipas dok terbang sakan tu. aku lari keluar dan takkan masuk selagi takde sesape bunuh beliau.

    dan

    aku boleh nanges kalau takde sape bunuh die. iskk

    ReplyDelete
  32. tak takut langsung dengan dia , siap boleh belai2 lagi ~

    CIK LIPS

    ReplyDelete
  33. eh , cuba tgk size badan tu , sapa yang besar lagi ?

    haha . kalau takut tu , sampai kesudahla macam tu .

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item