Wordless: Kisah jam dan cinta

Mood malas melayang-layang. Maka dengan malasnya, biar gambar bercerita. Mereka bertemu di majlis keramaian. Mata bertentang mata, hati ...

watch momento of love

Mood malas melayang-layang. Maka dengan malasnya, biar gambar bercerita. Mereka bertemu di majlis keramaian. Mata bertentang mata, hati mula membara. Jatuh cinta pada pandangan pertama. Cinta mula terjalin dan semakin mekar. Perkahwinan menjadi bukti ikatan kukuh cinta mereka. Jam poket dibeli oleh si isteri sebagai hadiah istimewa kepada si suami. Jam itu menjadi momento cinta mereka. Hidup mereka dipenuhi kebahagiaan apabila selalu bersama. Peperangan melanda, si suami dipanggil untuk berkhidmat. Tanggungjawab sebagai seorang perajurit harus dilaksana. Si suami pergi dan si isteri menanti. Menantikan si suami akan pulang dengan selamat. Berdoa setiap hari. Perang semakin mengila. Jam digenggam sekuatnya sebagai pembakar semangat untuk terus hidup dan berjuang. Namun, si suami gugur di medan perang. Si isteri menerima berita. Hanya jam yang tinggal dan khabar kematian si suami. Si isteri dilanda perasaan tidak percaya. Tidak dapat menerima hakikat. Hari demi hari, kesunyian dan kekosongan menghantui si isteri. Lalu...

*Entah betul atau tidak penggunaan momento itu. Aku harap ianya betul.*


watch momento of love

Sumber: sassquach

Jom baca artikel yang lainnya.

wordless 1241689692753425573

Post a Comment Komen Blogger

  1. wahh. tapikan kenapa depa pilih jam? tak cincin, ke hapa.

    lukisan tu nampak comot tapi menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin jam tu simbolik kepada sesuatu atau mungkin jam tu merupakan barang kesukaan si suami. *main agak*

      Delete
  2. tapi si isteri mati bunuh diri, yang lepas tuh aku dah tak berapa paham....huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun sama la..x faham part yg lepas isteri dia bunuh diri tu..

      Delete
  3. jadi jam tu bawa roh tu sekali ke? merujuk kepada cerita kedua selepas wife tu bunuh diri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, tak tahu nak reply. dejavu kot dan jam tu jadi objek penghubung.

      Delete
  4. drama sangat nii.. haha..

    tapi menrik jgak la :)

    ReplyDelete
  5. sampai bunuh diri si isteri...

    yang tang last tu, kira jam tu mcm pengikat cinta sesiapa yg memiliknyakan....

    p/s: katun maruko tu, Nur yg minat sebenarnya..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  6. Sedih weiii

    xsangka ko pos cte gni ehhh

    cinta hurmmm


    ReplyDelete
  7. hahahaha , takleyh blah gamba , hehehe ~ mat saleh nye citer , cmni la , hehehe ~

    ReplyDelete
  8. hoho..aku paham smpai isteri die mati..then ade pmbeli baru pulak yg beli jam tu and in love..ke guane xD

    ReplyDelete
  9. cik teha dtg ni copy oiii.hehehe

    ReplyDelete
  10. Best cite ni, Kopi. Aku rasa cam baru lepas baca komik centa. Kira kesah centa yg macam true love tapi sempoi je la jalan citenye. Rindu nak baca komik camni :D

    ReplyDelete
  11. Assalmualaikum. lukisan cantik. menarik cerita ni. ada maksud :)

    ReplyDelete
  12. akhirnya mereka bersatu kembali....


    akan berulang perkara yg sama ke..?

    ReplyDelete
  13. Barang hak milik kepunyaan si mati membawa roh yang berkekalan abadi. Mungkin membawa bahagia dan juga mungkin membawa derita. Wallahu a'lam bis sowab

    ReplyDelete
  14. sukanya lukisan ni.. suka sgt2.. im love it..! sedey pulak baca entri ni.. sape lukis kartun ni yea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh rujuk sini, sassquach.com

      Delete
  15. sedihh .. pinjam bahu jap miko.
    sobsob..haha.

    betapa ak dapat merasa perasaan si isteri.
    sedihnya ... huk alohh tacing plak ak :P

    ReplyDelete
  16. mereka menyatukan cinta mereka tapi pada jasad y berlainan... xD ahahha

    ReplyDelete
  17. aku rase macam bace komik pulak. dramatik dan tragis sangat kisah cinte ni encik copy oi, dpt ilham dari mane ni?haha >,<

    ReplyDelete
  18. xpaham da lpas si wife bunuh diri.

    ReplyDelete
  19. lalu si isteri bunuh diri.. beberapa tahun kemudian , ada pasangan baru pindah ke rumah tersebut. suami hadiah kan rumah . isteri balas dengan kasi hadiah jam. happily ever after. the end!

    kira jam tu tanda pengikat cinta pasangan . ^^,

    ReplyDelete
  20. tengok dua kali baru faham.. taching lah kopi.. tp agak2 kalo bnda tu pmpuan tu bg kt kwn pmpuan dia, mst dorg x bersma kmbali kan? hahaha..

    ReplyDelete
  21. entah2 laki tu laki yg same kot..dia xmati sbnrnye..
    sbb tu dia suka jam tu..heeee
    erk

    ReplyDelete
  22. sangat menarik...
    Unik gituuu...hehe

    ReplyDelete
  23. Salam.

    Ak bukan bleh tgk katun tak berdialog camni,nanti ada je imagnsi terlints,hahahaa

    Kalau citer ni bersmbg, ak ingt, biar jam tu jadi objek seram. Siapa yg memilikinya, boleh maut,hahaha

    Kisah romantik..tpi syg la plak, yg prmpuan pi terjun plak aihh.

    ReplyDelete
  24. Ok sedih.. last2 jam tu menyatukan pasangan yang lain pulak kan?

    ReplyDelete
  25. Tak paham sangat. Tapi paham2 je la. KOT? Kiranya jam tu penyatu orang ke? Hmmm?? LOL.

    ReplyDelete
  26. pas si isteri tu bunuh diri,aku dah lost tah kemana-mana dah...x fhm...asal jam tu ada blk?aku blurr haha :)

    ReplyDelete
  27. nape si isteri bunuh diri...7 kali aq tgk gambar baru paham..
    Ouh kira cinta sejati laa nie... berjanji sehidup semati..

    ReplyDelete
  28. yg kt bawah tu smbungan drama yg sma ke ?? ke diorng hidup smula.. hehehe

    ReplyDelete
  29. berjaya hadam cerita ni :D

    ReplyDelete
  30. Cinta foreber .
    Dapat aku hadam cite tuh.
    Akhirye roh mereka bersatu .
    Hahahahhaahhaahhaha

    ReplyDelete
  31. bila tengok babak by babak rasa syahdu plk.

    ReplyDelete
  32. lukisan tu cantik...jam sbg penghubung cinta depa...tsk

    ReplyDelete
  33. cuba cer sikit.ramai yg tak faham tu.

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item