Cute: Haiwan benang kait mini

Miniature haiwan yang dihasilkan menggunakan benang kait ini merupakan hasil tangan tukang kraft yang berasal dari Vietnam. Mereka terdi...

Miniature Animals

Miniature haiwan yang dihasilkan menggunakan benang kait ini merupakan hasil tangan tukang kraft yang berasal dari Vietnam. Mereka terdiri daripada lima orang yang merupakan ahli keluarga sendiri. Nama kedai mereka, Su Ami diambil sempena nama adik kecil mereka yang berumur 10 tahun yang meminati haiwan dan karakter kartun; banyak memberi inspirasi kepada mereka untuk membentuk miniature tersebut. Haiwan benang yang dikait oleh mereka ini tersangat kecil dan ada daripada haiwan tersebut lebih kecil daripada kuku jari. Kecil sangat! Anda boleh dapatkan satu set haiwan ini pada harga 20 USD, itu paling murah. Paling mahal pula adalah sekitar 200 hingga 300 USD. Fuu, tarik nafas. Apapun, aku kagum dengan ketelitian mereka untuk menghasilkan sesuatu yang sangat kecil ini. Skill yang tinggi diperlukan.

Jika anda memiliki wang yang banyak dan tidak tahu membelanjakannya, anda boleh singgah di Etsy dan membeli set haiwan benang kait mengikut kesukaan anda. Aku rasa ini adalah koleksi yang menarik untuk dibanggakan di depan kawan-kawan anda. Pasti mereka akan kedengkian.

*Aku rasa miniature gajah di bawah ini adalah antara yang termahal. 230 USD!*

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Miniature Animals

Sumber: su-ami

Jom baca artikel yang lainnya.

mini 1025222980160473706

Post a Comment Komen Blogger

  1. Kecik sangat..

    Kalau aku terpijak ke, kompem tak prasan..hik3

    ReplyDelete
  2. wah..
    Kekaguman!

    Gigih sungguh..jeles pn ada!

    ReplyDelete
  3. alolo dah le kecik. comel plak tu

    ReplyDelete
  4. eii kucing tu comel sgtttt :D sukeee

    ReplyDelete
  5. comel2nyaa..!
    Seriusly...bukan senang nak buat tau..!
    kecil sgt....!

    ReplyDelete
  6. wah....

    wahhhhhhh..

    wow..

    wowwwwwwwww...


    nak yang penguin anak-beranak tu comel giler ^^

    ReplyDelete
  7. Aahh..cute laa, tp mahal..

    ReplyDelete
  8. serious teruja tgk!!apsal comel sgt ni!!haha kecik² gini buat aku picit² je..

    ReplyDelete
  9. kecik2 natang tu tapi harga mahal siot..klu bleh mkn takpa gak...errrk gilo :)

    ReplyDelete
  10. mak aiii..mahainyer
    kecik je
    mmg kreatif la dia ni

    ReplyDelete
  11. Ingatka suami tu utk suami jer.. Semua comel conel.. Ingat klw jadikan keuchain pun omey.. Tpi too small. Hahaha x mustahil lepas ni akan ada miniture bangunan plak kan miko...

    ReplyDelete
  12. mak aih halus giler., cmne la org tu buat agknye.,ni klu ko telan pon x pasan, kopi..hahaha

    ReplyDelete
  13. ada rakan blogger yg telah berjinak dgn aktiviti kait-kait yg menarik ini. sebagai tanda sokongan aku dah beli 3 mini monster. dan sekarang 3 kagi owl buatan beliau.. aku jharap lain kali beliau boleh jahit patung luffy atau nami atau robin atau semua krew one piece pula untuk aku hehehehe



    - er.. nong andy sebenarnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, yeke? tak tahu la pula. nanti nak soal siasat si nong tu. huhu

      Delete
    2. Eeh... aku masuk blog ko guna acct lain la. Tu komen kat atas tu aku yg tulis..

      Aku malas logout time tu..

      Apa pula aku yg kait-kait... aku belum ada kesabaram dan ketabahan tahap tu lagi kopi pasta hehe....

      Delete
    3. ohh, berlaku kekeliruan di sini. ingatkan 'rakan blogger' yg disebut2 tu nong. sepatutnya kat bawah tu letak p/s: nong andy. baru tahu siapa yg komen. huhu

      nanti bolehla buatkan satu n3 mengisahkan mini monster yg dibeli tu. berminat nk tgk mcm mana rupanya.

      Delete
    4. mini monster tu kan Kopi pasta, aku minta buat warna oren macam rambut nami.. tapi bila siap tak ada iras nami pun.. tetap muka monster kekekekekek...

      Delete
  14. err.. tak best kecik sangat -_-"

    besar tapak tangan ok jugak :3

    haha

    ReplyDelete
  15. adoiii , bahaya ni ....gua ni dah Rabun , kalau terjatuh ke lantai , memang penyek habis .. huhuhu .. ><

    but totally adorable

    ReplyDelete
  16. shila misti boleh buat juga.. kan shila..?
    hehe..

    ReplyDelete
  17. keciknya.. camne nak main ni?? *eh tetiba plk hehehe

    ReplyDelete
  18. wahhhh ...alooo comelnya ... kecik jer..susah nak buat nie

    ReplyDelete
  19. wohhhoooooo.....

    singe memang cute...

    sape sudi pegi vietnam utk aku?

    ReplyDelete
  20. hye ^^ " tq for visiting my blog " i really loves animal especially cat's " loves the totoro one " visit u again soon .. ^o^ "

    ReplyDelete
  21. sabar betul org yg buat ni... mmg teliti dan comel...

    ReplyDelete
  22. peguin paling best...anak beranak..hehe..

    kreatif betul, kalau tgn yg keras mcm ni, xmampu lerrr :)

    ReplyDelete
  23. yang monyet tu comey.. fokus dan kemahiran di tahap tertinggi aku kira.. pergh..!

    ReplyDelete
  24. arghh... saya nampak totoro.... ni nak blaja ni,, camno nak kait sampai leh buat gitu... awesome.. nk totoro... hukhuk

    ReplyDelete
  25. waaahhhh..tersangatlah comel..
    Susah kalau nak buat ni..

    ReplyDelete
  26. wahh sangat comell. seriuss >.<

    ReplyDelete
  27. Okay. Serius comel gilaaaaaaa ! Sepatutnya minta ni waktu birthday aku hari tu, as birthday present :P

    p/s : Harga dia standard harga sebijik iPhone kalau convert ke duit Malaysia :D

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item