Lol: Encik ular dan encik katak

Entri ini dibuat semata-mata ingin memberitahu bahawa sejak akhir-akhir ini, aku kurang terjumpa sesuatu yang menarik di internet. Jadi ...

funny snake and frog

Entri ini dibuat semata-mata ingin memberitahu bahawa sejak akhir-akhir ini, aku kurang terjumpa sesuatu yang menarik di internet. Jadi implikasinya, blog jarang terupdate secara konsisten. Ada aku kisah? Mungkin sesetengah daripada anda akan berkata begitu. Lalu kebiasaannya, ia akan dijawab seperti ini. Blog picisan, tiada siapa yang mahu membaca secara serius dan meninggalkan komen tulus ikhlas di setiap entri. Sedar diri. Dialog slapstik lagi tipikal di situ. Padahal tujuan asal intro ditaip panjang dan merapu adalah cuba untuk memenuhi patah perkataan minimum yang disyorkan oleh Google bagi mengejar Page Rank yang tinggi. Abaikan semua itu, ayuh kita tumpu kepada dua sekawan ini, si ular dan si katak penghuni planet asing. Apa yang menarik? Karenah dan gelagat mereka bekerjasama bagi mendapatkan makanan. Ironinya mereka berdua adalah pemangsa dan mangsa.

*Gif diolah daripada Futurama: Into the Wild Green Yonder.*

funny snake and frog

funny snake and frog

funny snake and frog

funny snake and frog

funny snake and frog

Sumber: thefrogman

Jom baca artikel yang lainnya.

santai 2577611300182471944

Post a Comment Komen Blogger

  1. haha, banyak implikasi katak dengan ular tu, haha

    ReplyDelete
  2. hahaha pening jap tgok ular dn katak 2..

    ReplyDelete
  3. Ular & katak = lagu bangau oh bangau

    ReplyDelete
  4. berhati2 memilih kawan..ahaks.. >.<

    ReplyDelete
  5. setuju dgn kata Aisya Lieza

    ReplyDelete
  6. aku geli tengok...

    tapi sape makan sape skarang?

    haha!

    ReplyDelete
  7. so ular tu transform jadi ular yang boleh melompat la cerita sebenarnya kan..

    ReplyDelete
  8. sekali dingapppp wahahahhaaha (gelak jahat)

    ReplyDelete
  9. masalahnya skrg, aku xde komen yg tulus ikhlas..kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, ak senyum juga dgn komen H ni. Ini yg dikatakan tulus

      Delete
  10. Replies
    1. entah. macam rupa bentuk kumbang pun ada

      Delete
  11. kelakar tgk gif tu
    tgk lama2 baru paham
    pic yg pertama tu harus kita contohi..berkerjasama, jujur, percaya & adil sesama rakan
    tetibe aku pulak yg rasa lapar

    ReplyDelete
  12. Assalammualaikum.

    Itu petanda, ko kena cuba buat entry menulis tu kopi :D ahaaa gitu,hehehe

    Silap2, satu entry, 3jam pun tak habis taip lagi..eh, ak tak perli..ko jugak kn yg gtau ritu? hahahaha

    Jgn la sebut blog picisan..ishh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. latar belakang bukan aliran sastera. jadi kaku sgt nak mengarang entri yg penuh dengan ayat2 =.='

      err, blog picisan tu berdrama swasta semata2. nak panjangkan ayat intro. mhahaha

      Delete
  13. when you are care enough , you will share it ... but too much care and share ... hahaha .... sharing caring will killing !!! ><

    ReplyDelete
  14. salam ziarah dan saam singgah dr blog tenna

    ReplyDelete
  15. katak memang makanan ular.. lumrah kitaran makanan

    ReplyDelete
  16. haha yg mula² tu sweet je share mknan..tp lps² tu asyik nk makan sesama sndiri..huhu

    ReplyDelete
  17. macam-macam pun kita x leh nak caya sesiapa 100% harus ada rasa tidak percaya at least 10 percent eh.. hahahah sorry lambat lagi komen...

    ReplyDelete
  18. hahahah kelakar pula... tapi betul... kenapa nak lawan kitaran semula jadi alam kan?

    ReplyDelete
  19. Gif yg bermakna...dalam..

    ReplyDelete
  20. hahaha..
    terfikir2 aku tgk gif2 tu..

    kenapa gigih betul ular tu lompat2..
    kalo dia telan terus katak tu kan senang dah..

    ReplyDelete
  21. masing2 pn guna akai..nk hidup kena pndai :)

    ReplyDelete
  22. Gambar ular dan katak yang penuh maksud tersirat dan tersurat...

    ReplyDelete
  23. aku suka animasi nie..huhu

    ReplyDelete
  24. hahaha.. sapa makan sapa .. tp memang terbaekk.. ada maksud di sebaliknya.

    ReplyDelete
  25. tolong-menolong dalam makan-memakan. hahahaha.

    tersurat dan tersirat berselirat encik ular dan encik katak nih.

    ReplyDelete
  26. nak survive kena pentingkan diri sendiri.. betul tak?

    ReplyDelete
  27. masing masing ada agenda tersembunyi ke?

    ReplyDelete
  28. tertarik dgn gmba. katak besar. tringat lab physio bedah katak. katak tu besar gila.

    ReplyDelete
  29. En.copypaste...thanks for comment kat blog aku...
    lepas ni, aq x comment active link kat blog ni dah...
    baru tau yg google x suka active link.....
    btw, I want suggested..mungkin anda boleh mengalihkan link aktif tersebut menjadi kata-kata yang kita inginkan...so, comment tu x perlu spam....
    contoh boleh tengok di blog aku...tengok comment kat situ...

    http://grenlifee.blogspot.com/2013/03/penggunaan-ruang-yang-bijak-di-dalam.html?showComment=1369702567783#c8809187739794041881

    ReplyDelete
  30. errrmmm....
    realiti nye.... pemangsa dan mangsa selalu koje bersame....
    walopon mangse selalu dingap.... tetapi kekadang...pemangsa pulak yang kene ngap......

    ReplyDelete
  31. mata si ulaq dengan si katak sangat la cantek ..

    ReplyDelete
  32. hana komen ikhlas dan jujur. xda berlapik2. kkadang2 risau gak.. kot2 komen hana buat orang terasa dan kurang selesa :)

    ReplyDelete
  33. Nampaknya komen lebih rancak berbanding post. Salam perkenalan.

    ReplyDelete
  34. walaupun takut ular walaupun kartun,gagahkan juga biji mata,skroll hingga ke bawah.banyak mesej yang tersirat :)

    ReplyDelete
  35. ekor katak memang ada tajam ke..? mm.. tak pernah perasan pon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..kan..aku baru pikir bende yg sama
      mmg katak ade duri ker kat ekor dia tu duhai encik kopi?????
      actually ade datang sini aritu..tetibe rindu ngn encik kopi
      so dtg sekali lg..hope dia hidangkan air utk kedatangan aku kali ni..haha

      Delete
    2. Err, ada disebut di atas 'penghuni planet asing'. Jadi, tak mustahil katak berbentuk macamtu. :P

      Delete
  36. Apa yg picisannya ....Ramai yg sudi baca ni komen pun dah sampai 40

    ReplyDelete
  37. Katak tu bagai mush dalam selimut.. xD

    ReplyDelete
  38. haha....kemungkinan2 yg berlaku bila katak dan ular nak berkawanan....

    ReplyDelete
  39. apa yg pasti, dua2 ada niat tak ikhlaskan..
    baik katak mahupun ular...

    ReplyDelete
  40. picisan lah sgt kann -,-

    sama je buruk perangai katak ngan ular ni . dua-dua nakal .

    ReplyDelete
  41. siapa yg kejam sekarang ni??? :p

    ReplyDelete
  42. ada makna disebalik si katak dan si ular..

    ReplyDelete
  43. sapa yang perlu dipersalahkan...sila jawab..haha

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item