Santai: Kaki dibasuh

Mata terkebil-kebil dengan minda separa sedar berlegar-legar. Menoleh tepat ke kanan paling bawah di desktop lappy yang berlatarkan wall...


Mata terkebil-kebil dengan minda separa sedar berlegar-legar. Menoleh tepat ke kanan paling bawah di desktop lappy yang berlatarkan wallpaper biru. Mencari jam digital. Angka satu atau dua, entah tidak pasti kerana mata kabur. Yang pasti, sudah lewat malam awal pagi. Terus lappy itu diklik untuk dimatikan lalu bergegas dengan layu memanjat. Memanjat katil yang bertingkat dua. Baring membujur, tangan di dahi satu lagi tangan di perut. Mengaru-garu perut yang gatal. Nikmat. Mata memandang ke atas dengan hajat melihat bintang. Tetapi terbatas oleh siling rumah. Terhipnosis seketika melihat pusingan kipas ligat berputar. Lena. Aku bermimpi di dalam mimpi. Sekian.

Kahkahkah. Bersambung di episod akan datang itupun jika aku rajin. Harap maklum. Entri ini adalah parodi semata-mata dituju khas kepada Saddlone dan Encik H. Mereka selalu menghasilkan entri yang susah dihadam jika dibaca sekali. Berkali-kali baca, baru faham. Budak yang tidak ada asas sastera seperti aku, memang lembap hendak memaham. Sigh.

P/s satu: Ada sesuatu tersembunyi di sebalik rimbunan daun-daun itu. Dapatkah mata anda menangkapnya? Err, rasanya gambar ini macam pernah aku post. Dejavu mungkin?

P/s dua: Aku aliran engineering. Jadi faham-faham sajalah jika penulisan aku itu tidak sepuitis mungkin. Lagipun ini parodi. Ada aku kisah. Haha.

P/s tiga: Err...Gif di bawah ini tidak ditujukan kepada siapa-siapa. Mohon jangan terasa.

Jangan buat muka blur. Nanti tak pasal-pasal kena sebijik.

Jom baca artikel yang lainnya.

tidur 6246443860912659605

Post a Comment Komen Blogger

  1. ada budak kecik punya muka :(

    ReplyDelete
  2. Puitis ceq suka entry ang ^^

    p/s satu: ada muka budak comel yang ternganga mulutnya.

    p/s dua: ceq pun tak kisah. heheh.

    p/s tiga: =.=

    ReplyDelete
  3. Mata memandang ke atas dengan hajat melihat bintang. Tetapi terbatas oleh siling rumah. Terhipnosis seketika melihat pusingan kipas ligat berputar. Lena. Aku bermimpi di dalam mimpi. Sekian. ~ sebagai seorang yg dalam engineering... this is consider not bad :) thumps up for you MIKO

    ReplyDelete
  4. hahaha..ko pon susah hadam gak entri h ye kopi..hahaha..

    ReplyDelete
  5. sedikit tambahan keh keh keh... tak sia-sia jadik admin kat group masih CINTA la la la la ha ha ha >..<

    p/s: mohom berguru dengan MK Syahir :P

    ReplyDelete
  6. ok pe ni puitis la jgk...hehehe...
    ada2 nmpk gk gmbr bdk...dia mmg ditimbun ek...hehehhe...

    ReplyDelete
  7. p/s satu: ada mulut ternganga..dejavu sungguh..macam entry bundle pulak..

    p/s dua: aku pun aliran engineering jugak..aku tak faham apa yg ko tulis ni..bahasa puitis sangat..muhun gunakan bahasa melayu yg lebih mudah dihadam..

    p/s tiga: :|

    p/s empat: dilarang membahan aku dalam entry..bahan saddlone jer dah la..kahkah

    ReplyDelete
  8. nampak idong budak bawah daun tu...

    ReplyDelete
  9. mata lelap, lampu malap. lena dalam mimpi. nice bro. salam kenal

    ReplyDelete
  10. entry susah hadam. haha.


    aku nampak ada muka disebalik daun2 kering.

    ReplyDelete
  11. kelihatan macam budak tercungap dalam tu . lemas mungkin . :P

    puitis giler kauu . da mcm baca novel . perghh! ^^

    ReplyDelete
  12. p/s 1 = muka budak kecik
    p/s 2 = aak ?
    p/s 3 = x pom..kakaka

    puitis ke pidato? haha

    ReplyDelete

  13. Hanya mampu ketawa bila baca entry sastera dari budak engineering yg ini :p Selama ni straight aje. Harini lain pula entrynya.

    Siap dgn bersambung di episod akan datang! Lawak encik lawak xDD

    ReplyDelete
  14. Jam digital hang tu menunukkan pukul 2 lebih .. bukan satu ! haha :3

    ReplyDelete
  15. kalau hang tidur tingkat 2 , sapa yang tidur tingkat 1 ? >_<

    ReplyDelete
  16. hang tidur tak tutup lampu ka ? sebab tu boleh nampak kipas :p

    ReplyDelete
  17. hang mimpi apa ? ada dengar satu suara cakap .

    "Weyh mamat , bangun ! isyak hang belum disempurnakan !"

    atau ..

    Err .. malas aku nak tulis ~

    ReplyDelete
  18. haha... entri encik H memang susah nak hadam... hihihi....
    last2 komen aje, 'aku tak faham.. -_-'
    budak engine ye~~
    engine apa?

    ReplyDelete
  19. kahkahkah :p

    hang nak balas dendam dengan sadd n Encik H tu ka ? usaha lagi , budak sastera memang pandai sastera . haha

    ReplyDelete
  20. weyhh .. aku tak nampak apa2 pun dalam gambar tu . daun kering ja ada .

    ReplyDelete
  21. aku tak tersa pun tengok GIF tu . kalau hang nak tau . aku rasa macam nak buat macam tu ja dekat hang !

    ReplyDelete
  22. tulis banyak2 lagi pasal hang . nanti aku ambik nota ;D

    ReplyDelete
  23. dicelah timbunan daun tu ada muka baby.. gila seram.. anak patung kah itu?

    ReplyDelete
  24. apa kena ngn cik pensil tu? haha pening kpala kau kopi..kahkah mungkin kena rasuk ngn budak nganga mult oixa ats kot.

    seriouly gua rasa tercabar ni..!
    boleh tahan jgk otak engineering kau..#sambil ketok2 kpala kopi.

    bila nk bt smbunganya..??

    si H skrng sibuk main kepala beliau

    ReplyDelete
  25. " Mata terkebil-kebil dengan minda separa sedar berlegar-legar. Menoleh tepat ke kanan paling bawah di desktop lappy yang berlatarkan wallpaper biru. Mencari jam digital. Angka satu atau dua, entah tidak pasti kerana mata kabur. Yang pasti, sudah lewat malam awal pagi. Terus lappy itu diklik untuk dimatikan lalu bergegas dengan layu memanjat. Memanjat katil yang bertingkat dua. Baring membujur, tangan di dahi satu lagi tangan di perut. Mengaru-garu perut yang gatal. Nikmat. Mata memandang ke atas dengan hajat melihat bintang. Tetapi terbatas oleh siling rumah. Terhipnosis seketika melihat pusingan kipas ligat berputar. Lena. Aku bermimpi di dalam mimpi. Sekian. "

    untuk budak engineer yg xde basic sastera aku bagi A++ untuk ini hehehe...

    morning....!!

    semalam aku dah baca main sepintas lalu n3 ko ni.. tak drop komen pong sebab kat opis hahaha.. taulah napa kan.

    di rumah aku malas online.. nak sleeping beauty haha... yg WW kat blog tu autopublish macam biasa ekekekeke...

    ah ya.. anak sapa lah yg kena timbus dedaun tu kan Kopi pasta... mesti mak bapak dia buat musim luruh kat negeri omputih.. hehehe

    maaf.. komen aku lebih pjg dari n3 ko (tapi sebenarnya copy paste tu yg pnjang ekekekek)

    ReplyDelete
  26. @fiza @maisarah @anisa @cikgu ma @aien @azstory...baguslah korunk nampak..alhamdullilah mata korunk masih sehat :D

    @ppp...haha ttiba kaitkan dgn grup masih cinta..ayat2 cinta-cintun smua tu kopipes smata2. harap maklong. mk syahir? sifu ka? hihi

    @abam SAM...err, agakla.otak ak lembap sket nk proses ayat2 puitis ni

    @syida @nana...patutkah aku mjadi seorang novelis atau tukang pidato? kahkahkah

    @ninja...err, gelak jer? haha aku sedar ak tak sepuitis hang tp tp ni parody smata2...:P

    ReplyDelete
  27. @pensil...

    err, knp soklan2 ko ni mcm nk counter ak jer =.='...bukan 1,2 mungkin angka 3 kot. tingkat1 ada jer org tdo bwh tu. tutup lampu tp still nmpak kipas tu. mimpi? haa itu episod akan dtg. err bkn bls dendam tp sj nk didedikasikan utk mereka. tak nmpak? mohon pkai cermin mata. parody tu gimik. muka hg yg blur sptutnya ak yg buat kt hg mcmtu. tulis pasal ak? biarlah rahsia :P

    @miz ruha...'aku tak phm =.='' acap kali jugak ak komen mcmtu kekeke..tapi mr.H seorg yg pemaahm. engine? yg pasti bukan engine kereta...kekeke

    @sadd...si pensil tu eksited sbb cuti skolah dh nk mula. err tercabar? kahkahkah mohon jgn tercabar. ini hanya besa2. ko lg hardcore..sambungan nya? bila ak xblurr baca n3 ko..haha..a'a mr.H ada byk kepala nk dtukar tp rasanya dia dh pilih mana yg cantik...

    ReplyDelete
  28. @mr. H...

    p/s1: aku mcm pernah baca n3 bundle yg dejavu tu...dejavu lg?
    p/s2: ohh kira ko lg mantap la. guna dua2 belah otak.kiri utk enginerrg kanan utk seni,sastera...fuyooo
    p/s3: =.='
    p/s4: ni bukan baham tp puji-pujian utk korunk berdua...kahkahkah

    @nong...err, A++? haha byk tu markahnya..tp ak masih picisan klu nk dbandingkan dgn kau...haha xpe2, kira sudi singgah kt blog aku ni pun dah dkira stu perhargaan utk aku :)

    ReplyDelete
  29. hehe. thanks bro. jengah blog aku. header simple je. header ko pun nice. hehe. try hadam entry aku semalam ek? hehe. free2 mai lagi. jmput bc entri 'pesan abang'.

    ReplyDelete
  30. nampak muka budak! hee. ok wat entry ni. ade gak la element sastera di situ. haha

    ReplyDelete
  31. abehh dah jadik budak sastera.. cukup la H ngan saddlone je..

    ko minat running man ??

    ReplyDelete
  32. hebat bermain dengan kata2 rupanya ex wa ni..muehehehe

    wa ingat nak kopipes je..tapi kesian pulak :p

    ReplyDelete
  33. wah!! dah jadi encih h dah haha

    ReplyDelete
  34. hahah boleh saja untuk jadi budak sastera ;)

    ReplyDelete
  35. demn.. ip kena banned wehh

    ReplyDelete
  36. bagaimana pun kopi Pasta... malam sebelumnya aku tido awal. tapi malam ni aku jadi punguk.. tapi ko pula tido awal.. haha.. satu aja aku nak tanya.. napa tajuk dia basuh kaki? sebab nak masuk tido ke.. so.. tajuk n3 ni kena basuh kaki dulu supaya tak mimpi dejavu? :D

    ReplyDelete
  37. Cian budak tu lemas sudah.. hehe

    ReplyDelete
  38. gila terer punya entri.

    ok aku suka. ;)

    ReplyDelete
  39. CONGRATS MIKO NOW YOU HAVE 501 followers keep it up :3)

    ReplyDelete
  40. Zzzz...Ayat kau membuai aku ke alam mimpi...Kahkahkah.. :D

    ReplyDelete
  41. aku tak dapat bayangkan , kalau budak engineering buat ayat pasal engineering . haha . kau tak nak try ke ?

    ReplyDelete
  42. bagus tol ayat puitis pujangga...teruskan2

    ReplyDelete
  43. hamboi, entri yang sgt menarik ..jika diolah lagi mungkin saudara boleh buat buku cerpen pulak barangkali ? tak nak cuba tulis buku ?

    ReplyDelete
  44. maju sekarang entri dah puitis :D

    ReplyDelete
  45. da pandaiiiii. berguru dengan sape? :D

    ReplyDelete
  46. pndainye wat ayt cmni.....

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item