Cool: Animasi penjahat Batman

batman

Batman merupakan identiti rahsia di sebalik lelaki bernama Bruce Wayne. Seorang billionaire, philanthropist dan yatim-piatu. Watak superhero yang dikenali ramai ini menggunakan warisan kekayaannya untuk membanteras jenayah. Realitinya, kejahatan sentiasa ada tidak kira dalam apa jua bentuk. Secara fantasinya, setiap superhero memerlukan penjahat berprofil tinggi bagi menonjolkan lagi sifat keadiwiraan yang ada padanya. Watak seperti The Joker, Two Face, Bane dan lain-lain sebenarnya memeriahkan dunia Batman. Tanpa mereka, Batman kemungkinan besar akan berasa hambar dan bosan untuk menegakkan keadilan. Menurut ikut sedap pendapat sendiri. Huhu. Seronok pula melihat Batvillian berjalan-jalan. Seperti mereka memperagakan sesuatu kejahatan dengan cara tersendiri.

*Keluang Man, superhero buatan Malaysia.*

*Jauh berbeza namun miliki matlamat yang sama. Berjiwa membasmi kejahatan.*

catwomen gif

bane gif

the joker gif

two face gif

catwoman gif

the penguin gif

catwoman gif

the penguin gif

scarecrow gif

poison ivy gif

mr. freeze gif

talia al ghul gif

ras al ghul gif

bane gif

the riddle gif

two face gif

the joker gif

Sumber: rafatoro

Jom baca artikel yang lainnya.

gif 3846252710409334116

Post a Comment Komen Blogger

  1. Wah, banyaknya superhero. Kalau kt Malaysia ada superhero mcm ni mesti kes jenayah sume takde.

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, itu bukan superhero tapi supervillian~

      Delete
  2. coooll!.semua dah penah nampak nie..

    ReplyDelete
  3. woowww...terbaik la, siap ada gaya jalan sndri..tp awat x labelkn nm diorg?? terfikir gak nm watak diorg ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada tooltip. hala cursor kat gif tu, nanti keluarla nama mereka.

      Delete
    2. he3 ok..ada rupanya..xprasan =)

      Delete
  4. apa beza superhero dengan supervillian kopi?

    ReplyDelete
  5. wahh smart betul . buat sendiri ke ?

    ReplyDelete
  6. Poweeeer rangerss je tarak... =.='''

    ReplyDelete
  7. seb bek pp komen lepas berbuka klw tak batai posa cek huhuhu nice, tpi mompan dia sume cekci cekci ekekekek kbai

    ReplyDelete
  8. Err...mmg sesuai betul muka penjahat tu...
    ada yg pernah tgk, ada yg tidak...

    ReplyDelete
  9. Dah byk kali aku komen. X tau go tru ke tak.

    Tapi yg ni dah lama terbenam dlm hati

    " ini comel"

    Dah ke mana?

    "Hurm"

    ReplyDelete
    Replies
    1. <--- err, tetiba blurrr dengan komen ni. mohon pencerahan.

      Delete
    2. okey.. guna pc baru senang lenang mau komen hehehe..

      pasal hero penjahat di atas.. aku sudah lupa apa aku punya komen haha.. tapi pasal komen aku yg " ini comel" tu..

      merujuk pada header tu. dulu ia " ini comel"

      sekarang tinggal "hurm"

      why?why? why?

      suda lama persoalan ni aku pendam dan kubur dlm2.. akhirnya muncul juga ke permukaan ewahhhhh :p

      Delete
    3. kopi pasta.. nda tau la kenapa. kalau guna tab.. memang setengah gila mau komen tapi nda dapat.. boleh buka.. baca.. cuma komen saja yg susah :(

      Delete
    4. dan.. ia cuma susah untuk format komen yg macam ko punya ni.. hurm..

      Delete
    5. Bukan "hurm" tapi "hurm?!" nak menunjukkan ekspresi terjumpa sesuatu yg best *bajet eksited gitu* :P

      ohh, kiranya mana2 blog yg pkai komen bertingkat mcm blog aku ni, mmg tak boleh nak komen klau pkai tablet? mungkin dia tak fully support lg. kot.

      Delete
  10. style la animation dia...robin tak de ek...

    ReplyDelete
  11. yang lain semua pernah nampak...kenapa aku xtaw adanya watak ras al ghul dengan talia al ghul ek? ke pernah tengok tapi xtaw nama...errr. konpius sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam movie ada je watak tu. cer tengok betul2.

      Delete
    2. Dua watak itu bukan ke dalam dua filem batman yg terakhir, yg the latest? ak tak ingat tajuknya.

      Delete
    3. nanti aku tengok betul2 ya Kopi. hehe. ke memang dah tengok aku yg xtaw nama. aku ni kalau superhero yelah aku kenal siap hafal nama. haha

      Delete
  12. smart la. wlupun ada watak yg xpernah tgk. kluang man ?

    ReplyDelete
  13. tak nak r kawan ngan batman...byk sgt musuh..hahaha~ semua dah tngok supervillian ni~ terbaik tol

    ReplyDelete
  14. cicak man tu syuk tak tau nak list baik ke jahat. cerita nabi lain.

    ReplyDelete
  15. berjiwa membasmi kejahatan... like this motto.

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum.

    Ak teringat terus kat arnold susah nak eja.. ko tau kopi, aku admire dulu si arnold ni, gara2 terminator,hahaha. Zaman kanak2 ribena *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, aku boleh faham sbb aku pun macam tu juga. mhahahha.

      Delete
  17. perhh comel2 belako beb..hahha terbaik la en kopi :)

    ReplyDelete
  18. pandai en kopi buat andaian eh ? sy xpndai pon nk berimeginasi neyh! ^^

    ReplyDelete
  19. cerita ni, kakak aku yg kedua suka layan..
    semangat dia layan cerita kartun ni..

    aku..?
    aku kenal batman je..

    ReplyDelete
  20. lapar kinder bueno la pulak ..oh batman pegi beli jap ..ahhaha

    ReplyDelete
  21. Cooool. rajin gila buat gif bebanyak mcm nih. hahaha

    ReplyDelete
  22. cantik. bole buat wallpaper hp.

    ReplyDelete
  23. smart laa, hahaa
    nk tergelak tengok yg mcm ahli sihir tgok cermin tu pun ade gak, kihkihhh

    ReplyDelete
  24. dulu zaman sekolah, ada juga ter admire kat watak batman ni. bukan sbb hensem pun. sbb ketak2 kot.. kekeke..biasalah zaman muda-muda..

    ReplyDelete
  25. gbr bff betmen tak de ke? heee~

    ReplyDelete
  26. pernah admire kat batman suatu ketika dahulu.. hihi..

    ReplyDelete
  27. bergaya animasi depa.. ada style berjalannya. hiks :)

    ReplyDelete
  28. Mana Hush?? Tu r villain Batman yang bagi aku paling underrated.

    ReplyDelete
  29. errr, xlayan sangat batman nih.. so xkenal sangat pnjhatny.. kenal pn, batman je.. hohoho..

    ReplyDelete
  30. kita pun sama jugaak, xlayan sgt superhero ni. acecece, kemain aku eh. xlayan konon =)

    ReplyDelete
  31. Aku terfikir kenapa watak superhero atau supervillian ciptaan tempatan tak menjadi? adakah sebab kebiasaan menjadikan ianya tidak sesuai dengan budaya kita?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah. Mungkin pmbuat filem kita tak cukup kreatif atau kering idea nak hasilkan superhero "lain drp yg lain" dsebabkan faktor kebanjiran superhero hollywood yg awesome...

      Delete
  32. hahaha, encik kopi memang suka imaginasi . kewtif

    ReplyDelete
  33. cat woman.. hahaha..

    ReplyDelete
  34. memula tengok yg two face ada warna pink tu, pergi teka tu pinkpanther.haha

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item