Cute: Doodle sempena Ramadhan

cute doodle ramadhan

Salam Ramadhan semua. Entri ini dibuat sebagai melahirkan ekspresi kagum. Kagum dengan saudari Illy Muzliza yang menggunakan pendekatan doodle sebagai medium untuk berdakwah kepada umum. Beliau menggunakan karakter comel yang menutup aurat sebagai ikon untuk menyampaikan nasihat berguna dan juga untuk menyebarkan keindahan tentang Islam. Penggunaan warna yang lembut dan pelbagai juga turut membantu dalam menyerlahkan lagi mesej yang dibuat. Secara psikologinya, manusia mudah untuk menerima dan menghadam sesuatu yang berbentuk visual. Jadi, penyampaian kreatif sebegini mampu menarik minat ramai terutamanya golongan muda-mudi. Berikut adalah doodle buatan beliau sempena bulan puasa. Bagi melihat lain-lain doodle, anda bolehlah singgah di OSM fanpage.

Jom kita LIKE fanpage owhsomuslim.com *di bawah* sebagai tanda sokongan.


Tekan Ctrl dan klik pada gambar untuk buka di new tab.

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

cute doodle ramadhan

Sumber: owhsomuslim

Jom baca artikel yang lainnya.

ramadhan 8419124278993517926

Post a Comment Komen Blogger

  1. Aah, suka tgok doodle nie, setiap hari ada jer message yg nak disampaikan melalui pendekatan doodle.

    ReplyDelete
  2. Salam.

    kopi..lukiskan doodle utk aku satu? >_<

    hahaha, salu mintak bukan2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf. diri ini tak berbakat nak berdoodle. kalau nak orang lidi, buleh. ^^

      Delete
    2. boleh2, ak trima apa adanya, hahaha

      Delete
  3. umm.

    lepas raya Trial :'(

    ReplyDelete
  4. siapa yang buat nie memang kreatif..salute.

    ReplyDelete
  5. wahhhhhhh......siyes comel.... awesome...

    ReplyDelete
  6. Iklan langsung nampak hehehe...

    Comel dan ya... cara kreatif berdakwah dan... ber art..


    # moreh tu makan tengah malam rupanya... gettah tu ko tau apa benda?

    ReplyDelete
  7. halamak.! comei nya doodle ni..

    ReplyDelete
  8. wow, comel doodle ni... kretip...

    ReplyDelete
  9. Memang comel2 la doodle dia >.< I like!

    ReplyDelete
  10. uuwaaa ~~ comelnya ~~

    suka 17 .. hihihihi... so patience ... :3

    ReplyDelete
  11. ehh ... I nak printlah ..acene ye ????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tekan Ctrl dan klik gambar tu utk buka kat tab baru. Lepastu, rasanya tekan Ctrl P untuk print.

      Delete
  12. memang comel.. berdakwah melalui kreativi menghasilkan doodle..

    ReplyDelete
  13. he3..terbaik la =) sling igt m'ingati..

    ReplyDelete
  14. cecomey je doodle tu. berdakwah mlalui doodle. thumbs up. xsia-siakn kreativiti dan bakat yg ada

    ReplyDelete
  15. comel dan kreatif, semoga saudari illy terus berdakwah :)

    ReplyDelete
  16. comelnya doodle..cara kreatif utk berdakwah..senang nak 'tackle' golongan muda,insyaAllah...

    apapun,tq berkunjung ke blog saya (CACAMERBA)....dah folo awak

    ReplyDelete
  17. doodle yang bermesej...Salam Ramadhan Kopipes :)

    ReplyDelete
  18. fine!!comel terukkk doodle dia...ada pengajaran pulak tu...

    ReplyDelete
  19. manisnya......cantik doodle ini..serius!!

    ReplyDelete
  20. Ya allah cr die berdakwah buat semua org secara senyap2 dpt hadam. Aku rase budak2 pun daoat hadam. Pendekatan yg bagus..

    ReplyDelete
  21. yup she has a very good talent on doodling

    ReplyDelete
  22. menarikk...!

    peringatan utk diri sndiri..

    ReplyDelete
  23. sangat menarik! pendekatan yg kreatif, maksudnya sampai ke hati...

    ReplyDelete
  24. wauu.... comel dan sangat menyentuh hati... berdakwah sambil berdoodle... good one...

    ReplyDelete
  25. alahaiii.. punya laa comel... :D

    ReplyDelete
  26. saya
    sebenarnya




    dah lama tak lukis doodle dodol.
    hmm
    :(

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item