Lol: Buku panduan berak di tempat kerja

Berak atau dalam bahasa saintifiknya nyahtinja, ramai yang malu-malu biawak untuk membincangkannya secara umum. Kerana apa? Euwww? Padah...


Berak atau dalam bahasa saintifiknya nyahtinja, ramai yang malu-malu biawak untuk membincangkannya secara umum. Kerana apa? Euwww? Padahal itu sudah menjadi lumrah manusia untuk hidup anda terpaksa berak. Lainlah kalau anda itu robot. Aku masih ingat lagi kata-kata cikgu Sains aku ketika aku masih di tingkatan rendah. Hendak bagi tubuh sentiasa sihat, paksakan diri untuk sehari berak sekali. Jadi dalam seminggu, anda telah berjaya berak sebanyak 7 kali. Jangan pula diperam sehingga seminggu baru hendak dibuang. Sisa toksin yang lama berada di tubuh boleh memudaratkan. Ok, cukuplah untuk intro. HOW TO POO AT WORK adalah sebuah buku yang memberi panduan dan tip-tip berguna ketika mana anda menghadapi situasi luar jangkaan atau 'awkward moment' semasa anda melakukan proses nyahtinja di tempat kerja. Di bawah ini, ada sedikit preview atau sneak peek apa yang terkandung di dalamnya. Nampak menarik, bukan? Buku yang setebal 144 muka surat ini, boleh didapati di Fredflare atau di Amazon jika anda berminat untuk membelinya.

Don’t let number 2 stop you from being number 1 on the job.

Face the facts. You poop every day-more or less-but making a misstep when you’ve got to go at the office could land you in some serious doo-doo. How to Poo at Work is the ultimate guide to handling a range of potentially awkward situations, including what to do when:

-The boss is in the next stall
-The toilet gets clogged
-A colleague follows you into the bathroom
-There’s no toilet paper

Flush with useful diagrams, this handy book can save your career from going down the toilet.








Sumber: fredflare dan amazon

Jom baca artikel yang lainnya.

serius 3372246879961394740

Post a Comment Komen Blogger

  1. hurm~knp perlu ada bnde2 mcm ni...ahahahahaha... common sense je la.. kui3...

    ReplyDelete
  2. ahahahahaha.. (gelak guling-guling)

    aku datang bawa tisu. bukan sebab toilet kehabisan tisu. Sebab nak bagi Encik Kopi pasta tisu untuk running nose-nya.. dah sembuh belum?

    ReplyDelete
  3. lol. semua bkisar pasal berak. akay fine. haha

    ReplyDelete
  4. mohon diajar dengn lebih baik secara praktikal dn amalinya how to poo..haha

    brape rm buku tu?

    ReplyDelete
  5. @nong andy...err, semakin beransur-ansur pulih :)

    @sadd...usya la link yg aku bg tu.harga rasanya sekitar 14 dollar. yg amazon tu lg murah. tp ak teringin juga nk ada buku ni. tgh mencari di internet utk ddownload mna la tau ada yg sudi share lam bentuk pdf..kekeke

    ReplyDelete
  6. Tak sangka kau baca buku2 mcm ni.. lol
    kelakar pula tgk solution dia tu xD
    the blame game hahaha

    ReplyDelete
  7. tsk menahan entri ni..bhahaha :D

    eh, tak cukup pun 3 minggu :D

    ReplyDelete
  8. Frankly... i can only poo comfortably when at home, mom's home, office and places that i used to ha ha ha... lain2 tempat takes my ehem ehem to know each other first (with the toilet bowl >..<) then only i can do my business... haisyyy ha ha ha oooppps...

    ReplyDelete
  9. p/s: Miko hope you're getting better form your running nose ha ha ha sora dah macho balik lum?? >..< jaga kesihatan... minum air suam byk2... if hidung still tersumbat pakai la inhaler :) take care ok

    ReplyDelete
  10. @everything's everythings...blom baca lg tp bru sneek peek.trase nk mmilikinya tetapi malas nk beli.tgh cr kat internet mna la tau ada yg upload ebook free

    @missha...amboi, bunyinya mcm xnak bg aku buat n3 jer ni...haha

    @ppp...thanks for the wish. rasa2nya dh beransur2 baik dh. err, xda la teruk sgt smpai nk kne pkai inhaler...LOL :)

    ReplyDelete
  11. ada kasi tips supaya mudah uh..uh tak?kihkih

    ReplyDelete
  12. *bace entry sambil makan*

    gelak sambil tepuk2 lantai. naseb x tercekik >"<

    ReplyDelete
  13. the golden rules tu yg penting..bhaha..aduhainye pun..

    ReplyDelete
  14. haha aku syak org y post entry ni y memerlukan panduan2 itu hahaha

    ReplyDelete
  15. ko beli ke buku tuh..
    mesti seronok nak kerja nati kan..



    aku nak ko baca , pastu translate kan kat aku buleh??


    wahh..da rajin sket.. :)

    ReplyDelete
  16. haha.. buku ni sgt menerujakan. lol. nmpk sngt kebijaksanaan yang diserlahkan.

    ReplyDelete
  17. eh nak berak kat tmpt keja pun ada caranya ka?? hahahaha.. ko ada ka buku'y? nak pnjam..

    ReplyDelete
  18. mohon belikan untuk hadiah anniversary kita..hikss

    ReplyDelete
  19. Hahaha..mcm2 la skang..nk berak pun kna ada cara nya....

    ReplyDelete
  20. tak sangka nak berak pun ada buku.. awesome lah nak beli kat mana eh? hahaha..

    * pepandai lah nak berak cam mana kalau dalam keadaan 'darurat' tu..

    ReplyDelete
  21. rajin membaca amalan mulia. :)

    *tq bg adv, dah reset komen tu. tak mo 20k Anon!! ;)

    ReplyDelete
  22. hahahhahaa.mestilah malu .pompuan sopan kot nk ckp menda2 canggini.hikhik

    ReplyDelete
  23. berguna buku ni. nak beli satu la. hahaha...

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item