Kool: Potret jari yang sangat comel

Reaksi pertama aku apabila melihat muka-muka jari adalah ini, ini sangat comel! Dihasilkan oleh seorang artisan Itali yang hanya dikenal...


Reaksi pertama aku apabila melihat muka-muka jari adalah ini, ini sangat comel! Dihasilkan oleh seorang artisan Itali yang hanya dikenali sebagai Dito Von Tease, karyanya ini mengadaptasi wajah publik ikon kepada jari manusia dan ditambah dengan latar belakang yang sesuai untuk membentuk potret jari. Hasil kerja beliau ini diberi nama sebagai Ditology dan 'Dito' dalam bahasa Itali memberi makna 'jari'. Juga Ditology boleh dipanggil sebagai Fingerology. Aku paling suka yang Steve Jobs itu. Muka jari beliau sangat segak. Senyum.

Berlusconi

Hitler

Shrek

Nichi Vendola

Kayan

Arabic guy

Steve Jobs

Clockwork Orange

Spock

Ronald McDonald

Wrestling guy

Sherlock Holmes

Dalai Lama

Frida Kahlo

Mozart

Micky Mouse

Nerd guy

Mr. T

Che Guevara

Sailorman

Mao Tze Tung

Avatar

Burqa

Pikachu

Spiderman

3D guy

Ghaddafi

Hello Kitty


Sumber: ditology

Jom baca artikel yang lainnya.

jari 8385692226769306414

Post a Comment Komen Blogger

  1. ha ha ha comel nya... yg avatar tu paling den suko... nak buat ni tempah kat mana miko?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  2. jap ~ hnya jari yg real kan?? yg mekap ngan mata bagai tuh mcm photoshop je???

    ReplyDelete
  3. Sherlock Holmes tu camne dia buat pipe kat mulut? toreh ibu jari ke? hahaha

    Mr. T ada..mohon wujudkan Mr. H pulak..zzzz

    ReplyDelete
  4. Tak tahu kenapa.
    Tapi. Err, kenapa semua menyeramkan je rupa dia? :/
    Yg comel comel takde? xD

    ReplyDelete
  5. yang comel (Mr. H) dia belum buat..kena tunggu la..save the best for the last..kahkahkah

    ReplyDelete
  6. comel3....tapi tak dapat tengok sume.. sob2.. lambat sangt nak loading.. err..nanti la i datang balik :D

    ReplyDelete
  7. pastikah yang comel itu namanya MR H? err..macam ada salah faham dan penipuan di situ. huhu :)


    ok dah dpat tengok semua gambar. serius comel siap dengan baju, n spek.

    pipe tu rasanya dia tampal kertas kott

    ReplyDelete
  8. sangat cool dan seni...hanya menggunakan jari..tabik..

    ReplyDelete
  9. okeh, tunggu pengumuman pemenangnya,haha..dan thank you sebab sudi menjawab :D

    ReplyDelete
  10. yg shrek tuh plh berkenan sekali..hew~ kretip betoll

    ReplyDelete
  11. hahaha . comel sgtt wehh . bakk satuu yg pling ciutt !!!

    ReplyDelete
  12. aku mampu ckap..its art babeh !
    aku ada kumpul jari2 ni, dalam lappy, buat stok gelak2. hehe

    ReplyDelete
  13. mungkin boleh dijadikan hobi akan datang :|

    *muntah pelangi*

    ReplyDelete
  14. comel macam lu..wehh..wa mimpi jumpa lu tadi..lu ajak main snuker..huhu

    ReplyDelete
  15. comey garis kat jari tu :p

    ReplyDelete
  16. mmg kool n kreatif..ehehe,wei ko g ne?lama menghilang..

    ReplyDelete
  17. kalo buat muka senyum lagi cumel ^_*

    ReplyDelete
  18. seronok je aq tgk.. hahahah... mohon buatkn 1 kat jari....

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  20. mmg comel tabik springg!!!!

    ReplyDelete
  21. kreatifnya .. comel lg.

    lama xsinggah blog awak.
    saya malu.
    lalala :P

    ReplyDelete
  22. Salam.

    Lama betul aku tak bebel kat sini
    (-_-)

    Hurmm.. yang Gaddafi tu..memang feeling gaddafi betul ak tgk,hek3.

    Pastu, avatar tu pulak..ak terbayang muka tikus munduk plak,keh3

    ReplyDelete
  23. haha, comey kreatif..! paling smart sy pilih steve job..

    ReplyDelete
  24. argh! kretip gilos :3
    cemburu gua kuhkuh :p

    ReplyDelete
  25. cara la semua2 rupa paras jari ni. avatar tu aku suka. :D

    ReplyDelete
  26. aku suka yang kayan dan juga avatar..

    ko suka steven jobs tu? aku rasa itu sgt seni dan susah nak buat siap dgn mimik senyum dan mata tu hehehe.. oh? kau suka sebab dia pakai spec macam kau?? hehehe..

    ReplyDelete
  27. walah..

    aku suka hitler..sbb misai kuntut die tuh..

    pasni aku igat nak buat cam ni lah..tgk mcm ade potensi je nak conteng jari pasnih...ekekekekek

    ReplyDelete
  28. Comel jugak kebetulan jari tu nampak bersih... ;)

    ReplyDelete
  29. nak buat jugaklah . biar penuh jari tangan dengan kaki dengan ina lagi bagus . haha :)

    ReplyDelete
  30. eiii best la..mane jumpe gambar-2 ni..yg best ade mickey mouse :D

    ReplyDelete
  31. Hahaha. Comey comey je menatang tu. Betul weh ceq suka tengok Steve Jobs jugak. Manis je dia senyum. Nampak macam real.

    Avatar yang paling style :D

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item