Pencuri makanan tertangkap

Perut berbunyi lalu terus bergegas ke dapur untuk mendapatkan sesuatu. Teringat semalam, ada membeli donut segera; masih ada lebihan. Dibuk...

alex solis illustration

Perut berbunyi lalu terus bergegas ke dapur untuk mendapatkan sesuatu. Teringat semalam, ada membeli donut segera; masih ada lebihan. Dibukanya pintu peti sejuk dan mata terus mencari. Eh, tiada?! Tergaman seketika. Sudah lima kali termasuk yang ini, makanan menghilang secara tiba-tiba. Misteri. Perkara ini tidak boleh dibiarkan, harus diselesaikan segera. Pengintipan perlu dilakukan dan foto perlu diambil sebagai bukti. Sebiji burger dijadikan umpan. Bersabar menanti di suatu sudut tersembunyi di dapur. Adakah umpan yang dipasang mampu menjerat sesuatu? Mungkin. Berkat kesabaran menunggu, akhirnya kedengaran sesuatu. Tanpa membuang masa, badan terus menerjah dan tangan menggapai kamera . Klik, klik dan klik. Beberapa keping foto berjaya ditangkap. Bahan bukti berharga! Akhirnya, suspek tersebut kantoi dan berjaya ditangkap. Oh, engkau rupa-rupanya!!!

Anda fikir hukuman apakah yang sesuai dan setimpal patut dijatuhkan ke atas pesalah ini?

* Terima kasih kepada Alex Solis kerana menghasilkan illustrasi yang kool ini. Tabik berdiri! *













Sumber: alexmdc.tumblr.com

Jom baca artikel yang lainnya.

makanan 1853764044719629522

Post a Comment Komen Blogger

  1. *tabik duduk santai*

    Gambar dlm mihun sup paling gempak. Siap sidai baju seluar kat dinding mangkuk kihun sup kakakakka...




    ♥Nong andy♥

    ReplyDelete
  2. Adoi.. typo.

    Kihun? Kakakka..

    *mihun

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, tak perlu pembetulan pun takpe. typo itu mudah diteka ^^

      Delete
  3. Hahahaha comel comel... pencuri paling cute yg nampak muntot ekekeke kbai

    ReplyDelete
  4. Yang last sekali!!! Hahaha comel!

    ReplyDelete
  5. semuanya...haha kelakar kreatif... :D

    ReplyDelete
  6. lucu...rasa nak gelak guling2 tgok semua kartun 2.. :p

    ReplyDelete
  7. memang pencuri makanan ni..hahaha, memang kreatif oo

    ReplyDelete
  8. aku lak terasa macam nak makan.. nomnomnom..sinngah sini.. agakye ko lupa2 aku tak kat akk..... hiksss

    ReplyDelete
  9. keretip....

    yg melompat dalam kopi tu, tak panas ke..hehehe

    ReplyDelete
  10. gambar tu nampak real dan comel. pandai aih buat cerita. haha, terhibur

    ReplyDelete
  11. awesome bro... awesome... smart ilustrasi tu.. btw, thanks sbb komen kat blog aku bro

    ReplyDelete
  12. hahahah.....adh sekali kantoi daaa

    ReplyDelete
  13. hey mr.kopi! cantik pic2 ni :)

    ReplyDelete
  14. haha..comel pencuri makanan nye..hehe..kreatif!=)

    ReplyDelete
  15. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  16. comel sangat haihh gambar gambar tuu. hahaha. pisang tu gila cool =D

    ReplyDelete
  17. seram nih...agaknya dia gi rumah ke rumah curi atau kekal rumah tu je? :v

    ReplyDelete
  18. Haha....serius, comel giler semua gambar ney. (^^,)

    ReplyDelete
  19. gambar semua menarik... hahaa kantoi sudah si pencuri makanan .

    ReplyDelete
  20. lapau nya~ bile tengok makanan tu seme.. :)

    ReplyDelete
  21. kreatif... nampak cam idup jea kartun2 tu semua...

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item