Santai: Turun naik kehidupan

Sebenarnya tidak pasti sama ada tajuk diberi adalah sesuai. Tetapi, apa yang boleh dikata adalah gif ini berkisar tentang kehidupan. Seb...

life gif

Sebenarnya tidak pasti sama ada tajuk diberi adalah sesuai. Tetapi, apa yang boleh dikata adalah gif ini berkisar tentang kehidupan. Sebuah penceritaan. Plot kehidupan sudah pasti tidak selalu mendatar. Pasti ada pasang surut. Detik manis dan waktu perit. Susah payah, senang lenang. Semua itu warna-warni rancah kehidupan. Sebagai selingan. Menurut sumber komen di 9gag, plot gif ini diarah oleh George R. R. Martin. Beliau adalah seorang novelis terkenal dan merupakan orang kuat di sebalik drama bersiri Game of Thrones. Beliau juga dikenali ramai kerana bersikap dramatik; gemar membunuh watak yang menjadi kesukaan pembaca dan penonton. Patutlah, plot gif sebegitu. Apa-apa pun, selamat menghayati.

George R. R. Martin gif

Sumber: 9gag.com

Jom baca artikel yang lainnya.

wordless 2671737314198508089

Post a Comment Komen Blogger

  1. sedih btol tgk gif nie..terkesan..

    ReplyDelete
  2. Sedih nian tu ceritanya..haa

    ReplyDelete
  3. sweet doe. mengalir air mata :'( .

    ReplyDelete
  4. last2 kena tembak kat kepala. sedih2

    ReplyDelete
  5. Sedih...reality kehidupan.

    ReplyDelete
  6. Sob..sob..sob..

    *kesat air mata



    -Nong Andy-

    ReplyDelete
  7. Peh.......sedih. anjing mati..bini sakit....

    ReplyDelete
  8. style eh....pakai slide je....hehe suka2x

    ReplyDelete
  9. Salam.

    Tajuk tu..memang dah sesuai copy.. :)

    Putaran kehidupan.. makin dewasa, makin kompleks jalan cerita..tpi tetap ada bahagianya ^^

    ReplyDelete
  10. terkesan di hati.. rasa sedih.. :(

    ReplyDelete
  11. pinjam bahu sat nak lap hingus yer bro :(

    ReplyDelete
  12. aduyaii ..kebetulan ada blog pasang lagu sedih2 nih ...
    tengok gambar ni ... macam .. adeyeii ....

    sayu sajaa..

    ReplyDelete
  13. Awwwwww.. This is life, kann :') Tiada satu yang kekal. Di sebalik satu kebahagian, pasti ada kesedihan. Kebahagiaan yang kekal pula hanya di ATAS. =')

    ReplyDelete
  14. kalau hayati betol2..bnyak babak2 sdih dalam gambar gif tu..terbaik =)

    ReplyDelete
  15. sedihnya KP....tqvm kongsi kat sini.itulah kisah kehidupan selagi kita bergelar manusia,kan huhu...

    ReplyDelete
  16. ape jadi dengan anak angkat dia..?

    kesian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. meneruskan kehidupan macam biasa~

      Delete
  17. T.T tpi itulah realiti kehidupan manusia macam roda yg hidup pasti akan mati satu hari nanti....

    ReplyDelete
  18. Tarik tisu dalam kotak. lap air mata :(

    ReplyDelete
  19. bila berada kat atas tu jgn lupa yg kat bawah cukup lah

    ReplyDelete
  20. sedih sangat cerita dia :(

    ReplyDelete
  21. cute je... tp mmg sedih tgk

    ReplyDelete
  22. Serius gua sebak beb.. tp berapa size utk gif mcmni?

    ReplyDelete
  23. Oh wow, didn't expect that :'c

    Nisa'

    ReplyDelete
  24. Begitulah kehidupankan..?sebab itulah hidup ini selalu diumpamakan mcm roda....cuma roda yg pancit je x berubah kedudukan.....kianya umpama kematian...selagi hidup..selagi itulah kita diuji dgn susah n senang....tq sudi dtg ke blog sy ye....

    ReplyDelete
  25. Cite ni ada yang sweet, ada yang sedih. Kalau aku, aku pun taktau nak kasik tajuk apa. Sebab cite dea sebenanye mendalam jugak la. Cuma naseb baek cute. Kira tak la over2 sentimental sgt bila tengok :D

    ReplyDelete
  26. cerita sebuah kehidupan...yang hidup pasti akan mati.

    setuju dengan Kakak Liyaa...nasib baek cute...kuranglah sikit nak sesedihnya. huhu

    ReplyDelete
  27. Ingat ada entry baru utk ditimba kat sini...selamat berhujung minggu ye....

    ReplyDelete
  28. menarik pulak.... :)

    ReplyDelete
  29. Seriously.. Almost cry. Bapak ah. Sedih gila kot gif ni. Memang cerita dia sadis habis ah..

    ReplyDelete
  30. kenapa...kenapa kena buat cerita sedih gini..? sob sob

    ReplyDelete
  31. lolipop love story....

    ehh..sekati je bg nama.

    ReplyDelete
  32. Ermmm kitaran hidup kita... bagaimana ya

    ReplyDelete
  33. huwaaaaaaaaaaaaaaaa sedih lak aku T___T. mula2 rasa macam bese je. tapi makin lama makin tragis pulak. tsk

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item