Cool: 13 fakta menarik haiwan berbentuk gif

Salam Jumaat. Hari ini, aku ingin berkongsi dengan anda semua, fakta menarik tentang haiwan yang kemungkinan besar kita tidak pernah den...

cat using internet

Salam Jumaat. Hari ini, aku ingin berkongsi dengan anda semua, fakta menarik tentang haiwan yang kemungkinan besar kita tidak pernah dengar atau terbayang. Apa yang best adalah fakta atau info tersebut dijelmakan dalam bentuk animasi gif. Penuh humor dan mampu membuatkan anda ketawa kecil. Dihasilkan oleh Michael Whaite dan diolah berdasarkan sebuah rancangan tv British berbentuk kuiz komedi yang dipanggil sebagai QI (Quite Interesting).

13 Animated Gifs of Amazing Animal Facts

13 Animated Gifs of Amazing Animal Facts

13 Animated Gifs of Amazing Animal Facts

13 Animated Gifs of Amazing Animal Facts

13 Animated Gifs of Amazing Animal Facts

13 Animated Gifs of Amazing Animal Facts

13 Animated Gifs of Amazing Animal Facts

13 Animated Gifs of Amazing Animal Facts

13 Animated Gifs of Amazing Animal Facts

13 Animated Gifs of Amazing Animal Facts

13 Animated Gifs of Amazing Animal Facts

13 Animated Gifs of Amazing Animal Facts

13 Animated Gifs of Amazing Animal Facts

Sumber: mrwhaite.com dan qi.com

Jom baca artikel yang lainnya.

gif 1935647954977532366

Post a Comment Komen Blogger

  1. comel gilaa...aku baca sambil ketawa. tapi sampai kat shark aku pening...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. maksud dia, kalau kita terbalikkan jerung tu, nanti dia jadi pening/ khayal~

      Delete
    2. ya. aku paham. tapi aku pening yang pening. maksud aku gambar tu wat aku pening. haaa.

      Delete
  2. Assalamualaikum KP. sheila suka lion tu! lawak dia comel. hihihi :)

    ReplyDelete
  3. tupai tu gatai...hakhak...gilossss klakar. semua fakta ni

    ReplyDelete
  4. cool...menarik sangat =D

    ReplyDelete
  5. Tahi wombat tu terpetak ketika keluar atau dibentuk oleh wombat tu sendiri? haahaha

    ReplyDelete
  6. menarik. Tak sangka ada fakta2 camnih. Suka yg platypus tu.

    ReplyDelete
  7. fakta yg xpenah tau..huhu tang mentadak tu mcm awesome je ku rasa...haha

    ReplyDelete
  8. hahaha, yg tupai bercium tu menarik perhatian :D

    ReplyDelete
  9. yg hippo tu yg hippo tu muahhahhaa..

    ReplyDelete
  10. Sotong kurita tu..ermmmm

    ReplyDelete
  11. menarik pula bila dia terjemahkn dlam bntuk grafik mcm ni =) kanak pasti suka..tupai 2 xleh blah..ha3

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum.

    Yang octopus tu, aku pn baru tau kopi. Baru ni baca pasal dunia animals world, darahnya biru..

    Kebanyakan fakta..mmg ak tak pernah dgr pun sblm ni.. singa jntn tu, dah mcm koala plak..lama nau tidonya.

    ReplyDelete
  13. hahahah , terbaek la , naseb baek darah octopus tuh biru , kalaw putih , sah keturunan mahsuri , ehehehe ~

    ReplyDelete
  14. hahah,, sempoi,, ilang tension aku nengok semuanya...tupai gatal ooo

    ReplyDelete
  15. macam biasa,, awesomee.

    and ada fakta yang tak pernah tahu pun.

    ReplyDelete
  16. Tengok tangan sotong teringat Usop Wilcha

    ReplyDelete
  17. Aku tak pasan kau nak sampaikan fakta. Aku igt caption tu cuma nak explain apa yg gif tu nak gambarkan. Baca komen baru aku pasan, rupanya tu sume fakta. Blur betul aku -_-

    Tapi lawak kut sume gif ni. Tergelak2 aku tgk. Hahaha! Especially yg no 2,3,4,5, & 11. Lawak, comel lak tu. Paling cute, gajah tu kut. Memang fail rupanya nak lompat. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, tak. terbalik. gif dibuat berdasarkan caption tu... ^^

      Delete
  18. sotong tu.. sotong tuu... geli tgk tgn2 dia.. arrrrghtttt

    ReplyDelete
  19. hahaha..gajah tu comel gile :D

    ReplyDelete
  20. hehehe...super duper kiutlah.. :)

    ReplyDelete
  21. aigoooooooo....~~~~

    macammacam perangai ada ...... miahahahaha .....:3

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum...sj dtg nak tgk entry baru.....

    ReplyDelete
  23. part tupai tu berhanti lama sikit tengok hahahha

    ReplyDelete
  24. bapak lama lion tuu tido . siap boley conteng muka dia lagi . hihi

    ReplyDelete
  25. oh pelishhhh arrrr! takde yg comel lagi ka?

    geram!

    ReplyDelete
  26. pernah main skipping sbijik cam gajah tu buat.
    tak dan nak lompat, langkah gitu je. end up mmg x krus la.
    hahahahahahahaha LOL~

    ReplyDelete
  27. aku sebenarnya...

    nak bayangkan badak tu betul-betul buat mcm tu..

    sikit lagi nak tanya, "macam mana diorang buat dgn kaki gemok pendek semua.."

    ah..terasa dipermainkan.. kakakaka..

    ReplyDelete
  28. haha. comel! lawak!

    dah lama tak mai cuci mata kat sini

    ReplyDelete
  29. tang hippo tu yg best..keh keh :)

    ReplyDelete
  30. semua fakta..seronok bila ambil tahu,lbh2 lagi kalau ada motion n warna2..nice..:)

    ReplyDelete
  31. Taik wombat tuh yang paling menarik. :-D

    ReplyDelete
  32. Lol, hilang stress aku tgok gambar2 ni.

    ReplyDelete
  33. wombat tu yg paling cangih hu hu hu

    ReplyDelete
  34. hahaha..ok..mampu bt kita tersenyum dgn fakta dan ad plak gif tu :))

    ReplyDelete
  35. hilang selera makan aku tengok hippo tu. konghajo -.....-



    hai kopiiiii lamaaaaa tak nampak rindu aku tak? wahahaa

    ReplyDelete
  36. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  37. i hate shark !!!!!!!...stupid, idiot..bla bla bla

    ReplyDelete
  38. Saya harap gajah itu boleh melompat dengan cargas..aminn :D

    ReplyDelete
  39. lawak mcm Mega Raja Lawak heheheh

    ReplyDelete
  40. wooh sangat comel :) arghhh

    ReplyDelete
  41. kesian tengok gajahh tuee..

    ReplyDelete
  42. tengok zirafah teringat kwang soo. keh3.

    ReplyDelete
  43. kopi pasta..

    n3 ni dah lama aku baca... 3 bulan lebas rasanya. tapi baru Berjaya komen keh..keh..keh..

    ReplyDelete
  44. tak bleh tahan gelak tgk hippo tu..hik3

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item