Cool: Serangga mekanikal jam

Tiny Mechanical Insects Made of Watch Parts

Justin Gershenson-Gates atau lebih dikenali sebagai A Mechanical Mind mengguna semula jam tangan vintage untuk menghasilkan kraftangan unik berbentuk serangga. Justin meleraikan jam tangan lama dan terpakai itu kepada beberapa komponen seperti gear, spring, jarum dan bahagian kecil yang lain. Kemudian, beliau melakukan kerja memateri sehinggalah terhasilnya figura ala-ala serangga mekanikal seperti kala-jengking, lelabah dan lebah. Cuba anda bayangkan. Andai kata serangga tersebut boleh bergerak-gerak, apa reaksi yang bakal dilahirkan oleh anda? Aku? Woah, ini semestinya hebat! Apa yang pasti, ketelitian yang tinggi diperlukan untuk menghasilkan serangga steampunk seperti ini. Kekaguman terserlah di situ.

Tiny Mechanical Insects Made of Watch Parts

Tiny Mechanical Insects Made of Watch Parts

Tiny Mechanical Insects Made of Watch Parts

Tiny Mechanical Insects Made of Watch Parts

Tiny Mechanical Insects Made of Watch Parts

Tiny Mechanical Insects Made of Watch Parts

Tiny Mechanical Insects Made of Watch Parts

Tiny Mechanical Insects Made of Watch Parts

Tiny Mechanical Insects Made of Watch Parts

Tiny Mechanical Insects Made of Watch Parts

Tiny Mechanical Insects Made of Watch Parts

Sumber: amechanicalmind

Jom baca artikel yang lainnya.

mekanikal 178315022745473658

Post a Comment Komen Blogger

  1. Wow...itulah kreativiti kan. Allah Maha Kuasa memberikan kelebihan kepada sesiapa saja meskipun org bukan Muslim.

    ReplyDelete
  2. gambar no 8 tu apa Kopi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar 4 dari bawah ke? dia panggil 'vacuum spider'... labah2 la juga

      Delete
  3. Pehh! Ini cool. Memang memerlukan ketelitian & kesabaran yang tinggi.

    ReplyDelete
  4. hebat betul..otak siapalah yang bijak sangat nie

    ReplyDelete
  5. kreatif seh, kerja orang putih la ni.

    ReplyDelete
  6. wowww..cool giler =) tabik spring la..sni yg kreatif..bkan sng nk bt ni..scorpion 2 terbaik..kalau dpt 1 neh..leh bt frame..kah3

    ReplyDelete
  7. Salam.

    Dah la buat serangga..kecik plak saiznya.. smart!

    ReplyDelete
  8. sgt kretif & ohsem....

    ReplyDelete
  9. kalau letak di kaca join encik luffy n the gang ni cantik juga ni.. haha.

    unik la.. benda terpakai dijadikan sesuatu yg hebat hasilnya..

    serangga2 mcm ni kalau jual di kedai maunya 50-60 ringgit satu.. tu yg kilang buat. kalau hasil rare mcm ni.. antik tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, boleh buat binatang peliharaan luffy n the crew :P

      ada dijual online. harga sekitar 200 - 400 US Dollar. fuuu.

      Delete
    2. Fuh.....

      Tukar RM...

      *geleng kepala..

      Delete
  10. Kreatifle diorang nih. Errr Selamat Hari Raya abang kopi pasta

    ReplyDelete
  11. Mantis tu paling cun MIKO... tumpang lalu sat... Selamat Hari Raya Maaf Zahir batin MIKO :) meh dtg raya rumah ppp ok :)

    ReplyDelete
  12. wow comei nyerrr :) ade jual tak?

    ReplyDelete
  13. err..meremang tengok labah2 tu....

    ReplyDelete
  14. Selamat tak utk dibela? mihmih :D

    ReplyDelete
  15. aiigoooo...bahye ni .... I need penyembur serangga ni ....

    cukuplah banyak serangga kat umah ni .. jgn smpai blog pun ada .. :3


    oh yeah , selamat hari raya mr KP .. :3

    ReplyDelete
  16. Selamat Hari Raya Aidilfitri Buat Semua Rakan-Rakan Blogger ..
    Blogwalking Malam Raya...hehehehe.

    Dari Hanif Idrus Blog and Family.
    Thanks be my friend

    ReplyDelete
  17. wah kreatif. suka yang macam kala jengking tu. hihihi boleh buat kepit org tak? hahaha salam lebaran mr. Kopi Pasta!~~ jemput laa beraya kat ruma kitew :P

    ReplyDelete
  18. sculpture comel. ni jual bole buat duit nih!
    salam syawal maaf zahir batin kopi ^^

    ReplyDelete
  19. yg labah2 tu comel kalau lampu nyala lagi best

    ReplyDelete
  20. Mungkin ini jadi hobi yg berkemampuan. Saya stkat tengok kat blog EN copy paste jela..

    ReplyDelete
  21. tengok ni aku jadi takut plk andai kat ia bergerak2. serius rasa cam seriau pulak. hehehe,
    ~Awak, selamat hari raya ye..

    ReplyDelete
  22. pergh sangat3 awesome weh.

    ReplyDelete
  23. kalau kreatif n geliga mcm ni mmg boleh jual dgn harga mahal.. terfikir aku nak pecahkan jam yg dh rosak nk buat mcmtu.. rasanya akan dibakul sampahkan je..hehehe

    ReplyDelete
  24. Osem osem osem.. lagi osem kalau buat dinosor , kucing dan gajah.. hehehehe

    ReplyDelete
  25. Awesomenya ▲ . Kat Malaysia ada ke bende ni ?

    ReplyDelete
  26. nak buat gak satu ,nak letak muka bro ,buleh ? ahhahak

    ReplyDelete
  27. pergh! teliti betul dia nih

    ReplyDelete
  28. kelebihan yang Allah berikan kepada manusia..kreatif dan critical thinking ... awesome :)

    ReplyDelete
  29. kalaulah kak lea dapat belajar buat macam tu,mau tergeliat habis semua jari-jemari he3...

    ReplyDelete
  30. mcm dlm citer transformer...

    ReplyDelete
  31. tersnagt2 la kreatif..

    ReplyDelete
  32. tersngtlah gigih orang yang buat benda ni.

    ReplyDelete
  33. http://ceritakuntukhamooo-eyfaeva.blogspot.com/ :)

    ReplyDelete
  34. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow

Cbox

Komen

Artikel terkini

item